FINANCIEEL.com

Honor’s Magic V2 opvouwbare smartphone net zo populair als een iPhone in China

Honor’s Magic V2 opvouwbare smartphone net zo populair als een iPhone in China

Honor heeft zijn Magic V2 opvouwbaar uitgebracht op 12 juli 2023, te beginnen met de Chinese markt.

Eer

BEIJING – Op de Chinese e-commercesite JD.com’s “hot sales” smartphone-ranglijst van deze week wedijvert de Honor Magic V2 opvouwbare met Appel iPhone-modellen voor de top drie plaatsen.

Honor, een afsplitsing van Huawei, lanceerde zijn Magic V2 op 12 juli met een startprijs van 8.999 yuan ($ 1.245).

De verkoop is donderdag officieel begonnen. Maar een week van pre-sale-vraag heeft de levertijden voor nieuwe bestellingen tot half september opgedreven, volgens de app van JD.com, een veelgebruikt platform voor het kopen van elektronica in China.

Het 9.999-yuan-model van de Magic V2 stond donderdagochtend op de tweede plaats in populariteit onder JD.com-smartphoneverkopen, terwijl een Apple iPhone 14 Pro van 7.799-yuan op de eerste plaats eindigde. De iPhone 13 behaalde de derde plaats.

Het nieuwe apparaat van Honor kan worden opgevouwen en is bijna net zo dun als een iPhone: 9,9 millimeter tegenover de 7,85 millimeter van de 14, zonder hoesje. Dat betekent dat de Magic V2 opgevouwen ongeveer drie achtste van een inch dik is.

Belangrijk is dat de opvouwbare telefoon een balans kon vinden tussen dunheid en “redelijke batterijduur”. Ethan Qi, associate director bij Counterpoint Research. “Vanuit mijn perspectief de grootste hoogtepunten [for the phone] zijn de dunste behuizing in de branche (9,9 mm) en het laagste gewicht (231 g).

Honor beweert dat de batterij van de Magic V2 slechts 2,72 millimeter dik is en ongeveer 14 uur video kan bekijken op het uitgevouwen grote scherm van de telefoon. De iPhone 14 claimt ongeveer 20-30 uur video kijken op een enkele batterijlading, afhankelijk van het bartelefoonmodel.

“De voorverkoopcijfers van de Magic V2 in China zijn een positieve indicator en tonen de veerkracht van het premiumsegment, wat een goed voorteken is voor de groei van opvouwbare auto’s in het land”, aldus Qi.

Het premiumsegment is niet heel groot, maar het is wel het segment dat iedereen wil winnen.”

Google sluit hardwareweddenschap met opvouwbare smartphone

De concurrentie groeit.

Samsung is van plan om “slankere en lichtere” opvouwbare apparaten uit te brengen tijdens een evenement van 26 juli, volgens een blogpost. Het bedrijf promoot ook de livestream van het “Join the Flip Side”-lanceringsevenement in China.

Samsung’s Galaxy Z Fold4 wordt verkocht voor 10.999 yuan op JD.com, terwijl de Galaxy Z Flip3, die opent als een klaptelefoon, een prijs van 4.699 yuan vermeldt.

Huawei, Xiaomi en Vivo verkopen in China ook foldables in een premium prijsklasse.

Zak van groei in smartphone-inzinking

Foldables zijn een lichtpuntje in een krimpende wereldwijde smartphonemarkt.

In het eerste kwartaal is de opvouwbare markt in China meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden tot 1,08 miljoen stuks, volgens Counterpoint Research.

Dat hielp de wereldwijde markt voor opvouwbare smartphones een boost te geven, met een groei van 64% op jaarbasis in het eerste kwartaal, zei Counterpoint.

Daarentegen daalde de wereldwijde smartphonemarkt met 14,2% in de eerste drie maanden van het jaar en die van China met een mildere 8%, zo bleek uit de gegevens.

Honor verkoopt ook internationaal, maar het is nog niet duidelijk welke concrete plannen het merk heeft met de Magic V2.

In China verkoopt Honor via grote e-commerceplatforms, waaronder Douyin, de lokale versie van TikTok die een groeiend portaal aan het worden is voor verkoop via livestreams.

Donderdagochtend had Honor meer dan 10.000 Magic V2-eenheden op Douyin verkocht.

Livestreaming is een groeiend portaal geworden voor verkoop in China. De livestreaming-omzet van het land bereikte ongeveer 17,7% van de totale online detailhandelsverkopen in de eerste helft van het jaar, of ongeveer $ 180 miljard, volgens gegevens van het ministerie van Handel die donderdag zijn vrijgegeven.

Honor verkoopt zijn telefoons ook op het e-commerceplatform Tmall van Alibaba en de korte video-app Kuaishou. Beide platforms, evenals JD, ondersteunen livestreaming-verkopen.

Het smartphonebedrijf was voorheen een merk onder Huawei. Maar na Amerikaanse sancties tegen de telecommunicatiegigant werd Honor verkocht aan een groep kopers, waaronder de regering van Shenzhen, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd.

– Arjun Kharpal van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert