Hoe u de meest voorkomende spelfouten op cv’s kunt vermijden

By Jernst van Waal

Kilito Chan | Moment | Getty-afbeeldingen

Spelfouten behoren tot de gemakkelijkste vergissingen die je kunt maken bij een cv, maar een die een eerste indruk bij een potentiële werkgever kan verpesten.

De overgrote meerderheid van sollicitanten maakt deze simpele fouten. Uit een analyse van 20.000 Britse cv’s in 2019 door vacaturesite Adzuna bleek dat meer dan 90% van hen spellings- of grammaticafouten had. Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat mannen meer fouten maakten dan vrouwen: 8% van de vrouwelijke werkzoekenden stuurde een vlekkeloos cv in, vergeleken met slechts 6% van de mannen.

Een van de beste manieren om blunders bij het hervatten in de toekomst te voorkomen, is te weten waar de kans het grootst is dat het fout gaat, vooral omdat er waarschijnlijk weinig tijd is om een ​​goede indruk te maken.

Uit een onderzoek onder 2000 Britse volwassenen dat in maart door Samsung KX werd gepubliceerd, bleek dat werkgevers doorgaans slechts 28,7 seconden nodig hebben om een ​​cv te beoordelen, ondanks het feit dat het gemiddeld bijna zes jaar duurt voordat Britten het gevoel hebben dat ze het hebben geperfectioneerd.

Veelvoorkomende spelfouten bij het hervatten

Emma Alkirwi, directeur van cv-schrijfservice The CV Guru, vertelde CNBC via de telefoon dat werkzoekenden niet op de spellingcontrole moeten vertrouwen om fundamentele fouten te voorkomen “omdat het niet altijd alles zal uitkiezen, ook al denk je dat het zou moeten.”

Alkirwi zei bijvoorbeeld dat het gebruikelijk was om typefouten te zien die het woord “en” in “toevoegen” veranderden, wat de spellingcontrole mogelijk niet oppikt. “Manager” die “kribbe” werd, was een andere typische typefout waarvan ze zei dat deze misschien niet werd opgemerkt door de spellingcontrolefuncties.

Misbruik van bepaalde woorden was een andere manier waarop spelfouten vaak voorkwamen, zei Alkirwi. Het verwarren van ‘verzekeren’ met ‘verzekeren’ was een bekend voorbeeld, zei ze, evenals ‘affect’ en ‘effect’.

Toevallige spelfouten van woorden met betrekking tot bepaalde rollen waren ook een standaard vergissing, zoals iemand die bij de klantenservice werkt, ‘conform’ typt in plaats van ‘klacht’, zei Alkirwi.

Ellie Green, baanexpert bij Totaljobs, benadrukte de spelfout van de namen en titels van mensen als een veelvoorkomende fout op cv’s.

“Kandidaten moeten ook altijd de bedrijfs- en productnamen controleren bij het vermelden van hun werkervaring, vooral voor woorden die een spellingcontrole niet herkent,” vertelde ze CNBC via e-mail.

Ondertussen vertelde Andrew Arkley, oprichter van de cv-schrijfservice PurpleCV, via e-mail aan CNBC dat “i before e” -fouten tot de spelfouten behoorden die hij regelmatig opmerkte.

Fouten in woorden met hoofdletters en typefouten in bestandsnamen waren ook fouten om op te letten bij het schrijven van een cv, zei Arkley.

Hoe ze te vermijden

Arkley zei dat de eerste aanloophaven om spelfouten tegen te gaan, was om ervoor te zorgen dat de taal op je tekstverwerker correct was ingesteld op basis van je regio.

Alkirwi raadde aan een pauze te nemen na het schrijven van je cv en het met een frisse blik te bekijken.

“Het klinkt natuurlijk voor de hand liggend, maar doe de dingen niet overhaast, want dan ben je niet eens in de juiste gemoedstoestand om … de mogelijkheid te hebben om je werk dubbel te controleren”, zei ze.

Green raadde ook aan om vrienden of familie te vragen om een ​​kijkje te nemen nadat je het cv hebt gecontroleerd. Bovendien zei ze dat het belangrijk is dat werkgevers rekening houden met neurodiversiteit bij het beoordelen van cv’s van sollicitanten. Neurodiversiteit verwijst naar variaties in hoe de hersenen werken, inclusief denken en leren, en is van toepassing op aandoeningen zoals dyslexie en ADHD.

“Het is belangrijk om te onthouden dat er een hele reeks normen is die bepalen hoe we een cv ‘zouden moeten’ schrijven, maar deze zijn niet noodzakelijk bevorderlijk voor toegankelijkheid en billijke rekrutering, vooral niet voor kandidaten met dyslexie,” zei ze.

Mis niet:

Hoe u een sollicitatiegesprek met een robotrecruiter kunt behalen

Het eerste dat u moet doen als u een freelance side hustle begint, is van deze freelancegroep van 52.000 personen