FINANCIEEL.com

Hoe te investeren in infrastructuur

Hoe te investeren in infrastructuur

Sadek Wahba, voorzitter en managing partner van I Squared Capital Advisors LLC, tijdens de 2023 CERAWeek by S&P Global-conferentie in Houston, Texas, VS, op woensdag 8 maart 2023. De wereldwijde energie-industrie wordt geconfronteerd met een mengelmoes van onzekerheid en verandering – gedreven door de effecten van de wereldwijde pandemie; verschuivende geopolitiek en een oorlog gelanceerd door een van ’s werelds grootste energiemachten; hoge energieprijzen; beperkingen in de toeleveringsketen en infrastructuur; en economische instabiliteit.

Bloomberg | Bloomberg |

De vraag naar infrastructuurverbeteringen zal blijven groeien naarmate meer mensen de komende decennia naar steden verhuizen.

Ook zijn de komende decennia van cruciaal belang voor de wereldwijde inspanningen om te reageren op klimaatverandering. Energie-efficiëntie wordt een grotere prioriteit voor bouwers, wat nieuwe technologie, uitdagingen en kansen voor investeerders met zich meebrengt.

Alles bij elkaar genomen: “De sector als geheel bevindt zich in een stijgende lijn”, zegt Sadek Wahba, de oprichter en voorzitter van I Squared Capital, een wereldwijd infrastructuurbeheerbedrijf dat momenteel ongeveer $ 40 miljard aan investeringen beheert in infrastructuurprojecten in meer dan 50 landen.

Wahba, die ook lid is van de National Infrastructure Advisory Council van president Biden, deelde met CNBC hoe investeerders op deze trend kunnen inspelen.

Investeer in gespecialiseerde bouwers

“Het hele elektriciteitsnet moet volledig worden vernieuwd”, zei Wahba.

Stroomgeneratoren moeten vaak jaren wachten om nieuwe energiebronnen op het elektriciteitsnet aan te sluiten, omdat de draden die worden gebruikt om energie over lange afstanden te transporteren vrijwel zijn afgetapt. Bedrijven die nieuwe wind- en zonne-energie aan het net willen toevoegen, moeten vaak eerst langdurige en dure upgrades van het transmissiesysteem uitvoeren.

Nutsbedrijven zullen soms dit soort uitbouw doen, maar nutsvoorraden zijn niet “100% gecorreleerd met infrastructuur” omdat ze veel meer onderdelen hebben dan het bouwen van infrastructuur

Dus de beste manier om te profiteren van deze vraag naar een nieuw elektriciteitsnet, is door te investeren in de gespecialiseerde bouwbedrijven die het bouwen, vertelde Wahba aan CNBC.

“Dat is een gebied waarvan ik denk dat het erg interessant zal zijn, omdat er veel werk zal zijn, het vereist specialisatie en het heeft relatief hoge toetredingsdrempels”, vertelde Wahba aan CNBC. “Het is niet iemand die deze transmissiedistributielijnen kan bouwen. Je moet de training hebben, je moet de vergunning hebben, je moet milieuvergunningen krijgen, er zijn veiligheidsproblemen.”

Wahba is ook optimistisch over de elektrificatie van stadsvervoer. New York City is bezig met het implementeren van een overbelast tariefplan voor chauffeurs die naar het centrum van Manhattan komen. Als congestieheffing meer algemeen wordt, zal elektrisch stadsvervoer een wenselijke investering worden, zei Wahba.

Hoogspanningsleidingen bij zonsondergang.

Jelantsevv

Zoek naar de technologie die de infrastructuur beheert, die steeds meer gedigitaliseerd zal worden

Een ander gebied dat volgens Wahba “zeer interessant” is, is de technologie die de groei van nieuwe infrastructuur zal ondersteunen.

“Het is een afgeleide van investeren in infrastructuur, toch. Het is niet direct investeren in infrastructuur”, vertelde Wahba aan CNBC.

In het geval van congestieheffing zullen steden bijvoorbeeld systemen nodig hebben om te meten en te registreren wanneer chauffeurs onderweg zijn en de creditcardverwerkings- en betalingssystemen implementeren om een ​​dergelijke belasting te innen.

“Ik denk dat alle technologie rond infrastructuurdiensten een gebied is dat exponentieel zal groeien”, vertelde Wahba aan CNBC.

De vraag zal ook groeien naar technologieproducten die de efficiëntie van gebouwen verbeteren en zich in realtime aanpassen aan veranderende omstandigheden, zei Wahba. “Niemand gaat naar Burger King of Chipotle of wat dan ook en de temperatuur verandert op basis van het aantal mensen in de kamer, maar de technologie bestaat om dat te doen”, vertelde hij aan CNBC. “Op die manier kun je miljoenen dollars besparen.”

Een andere afgeleide van de trend naar energie-efficiëntie is de exponentiële groei in cyberbeveiliging, zei Wahba. Meer infrastructuursystemen zullen worden gedigitaliseerd, wat betekent dat die systemen steeds kwetsbaarder worden voor cyberbeveiligingsaanvallen.

“Digitalisering is onvermijdelijk, omdat we die digitalisering nodig hebben om de efficiëntie van onze infrastructuur te verbeteren en te kunnen groeien”, vertelde Wahba aan CNBC. “Digitalisering betekent efficiënter, efficiënter betekent minder kosten. Minder kosten betekent minder impact op het budget, minder kapitaal nodig om te investeren in infrastructuur. Maar het betekent ook veel meer kwetsbaarheid voor aanvallen.”

Vooral het gevaar dat hackers met slechte bedoelingen infrastructuursystemen binnendringen, is angstaanjagend.

“Wat als ik het HVAC-systeem van het ziekenhuis beheer? En niemand heeft de mogelijkheid om het te controleren, behalve ik. Denk aan operatiekamers, operatiekamers. Wat als ik de stroomopwekking van een ziekenhuis regel? Wat als ik de controle over een afvalwaterbedrijf overneem en ik heb de mogelijkheid om de hoeveelheid afval te beheersen die in het watersysteem terechtkomt, omdat ik fysiek de controle over de apparatuur heb?” zei Wahba.

“Dus cyberbeveiliging zal de komende jaren een groot, groot probleem worden. Want hoe meer technologie we toepassen bij het beheer van onze infrastructuur, onze luchthavens, onze havens, onze waterkrachtcentrales, hoe kwetsbaarder ze worden”, zei Wahba.

De digitalisering van infrastructuur zal ook de vraag naar glasvezelkabels en datacenters doen toenemen, maar die aandelenkoersen worden al tegen relatief hoge prijzen verhandeld vanwege de interesse in kunstmatige intelligentie en de overstap naar mobiele 5G-netwerken, zei Wahba.

Meer mogelijkheden om te investeren in infrastructuur zouden het beter maken

De beursgenoteerde markt voor infrastructuurinvesteringen is eigenlijk extreem beperkt in de Verenigde Staten, zei Wahba. Het grootste deel van de infrastructuur in de VS wordt aangelegd door staten, steden en gemeenten en gefinancierd via de gemeentelijke obligatiemarkt.

Zo gaat het echter niet in de rest van de wereld.

In het Verenigd Koninkrijk kunnen individuele investeerders geld in het waterbedrijf steken, aldus Wahba. “Jij en ik kunnen Charles de Gaulle Airport in Parijs kopen: dat is voor 50% eigendom van de overheid en voor 50% beursgenoteerd”, zei Wahba. “Jij en ik kunnen geen aandelen in JFK kopen. Nu willen we dat omdat we denken dat het een interessante investering is die je op de lange termijn een contant rendement oplevert, enzovoort. Maar dat bestaat gewoon niet in de VS.”

Maar volgens Wahba moet daar verandering in komen in de VS.

“Dat is het dilemma dat we in de VS hebben: we moeten het eigendom van infrastructuuractiva verbreden, juist om een ​​markt te creëren en kapitaal naar die sector te laten stromen”, zei Wahba.

Door meer van onze infrastructuursystemen publiekelijk te investeren, zouden ze beter worden. “Breder eigenaarschap zorgt voor meer concurrentie, meer concurrentie zorgt voor meer efficiëntie, meer efficiëntie zorgt voor lagere prijzen voor consumenten”, zei Wahba.

Als een groter deel van de Amerikaanse infrastructuur in particulier bezit zou zijn en beschikbaar zou zijn voor publieke investeringen, dan zou er een sterke toezichthouder nodig zijn om te voorkomen dat dat particuliere bedrijf de prijzen te ver zou verhogen. Anders is het privatiseren van infrastructuur “een recept voor een ramp”, vertelde Wahba aan CNBC.

Een plaats in de Verenigde Staten waar infrastructuur over het algemeen in particulier bezit is, is de energiesector.

“Over het algemeen is onze energiesector de meest geavanceerde, de meest geavanceerde ter wereld. Dus je gelooft het misschien niet, maar het is waar”, zei Wahba. Nu functioneert het transmissienet niet goed, maar het “energieopwekkingssysteem, kijk, wat we hebben gedaan is verbazingwekkend. We hebben het meest geavanceerde geïntegreerde energiesysteem. Dat is een feit.”

Waarom het zo lang duurt voordat Californië zijn hogesnelheidstrein heeft voltooid

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert