FINANCIEEL.com

Hoe te functioneren op het werk in tijden van verdriet en onrust

Hoe te functioneren op het werk in tijden van verdriet en onrust

Goed op de hoogte blijven van politiek, nieuws en wereldgebeurtenissen, vooral tegenwoordig, kan een negatieve invloed hebben op uw geestelijke gezondheid.

“Trauma is de lucht die we in de jaren twintig hebben ingeademd”, zegt Katharine Manning, een expert met meer dan 25 jaar ervaring in het omgaan met problemen op de werkplek.

Van de Covid-19-pandemie tot de recente escalaties van geweld in Gaza en Israël: beelden van andere mensen in ernstige nood kunnen bij kijkers trauma uit de tweede hand veroorzaken. Dit kan leiden tot compassiemoeheid en gevoelens van burn-out en uitputting.

Werk en andere verantwoordelijkheden kunnen alledaags lijken in het licht van grotere existentiële bedreigingen, en dat kan het moeilijk maken om gemotiveerd te raken. Als uw productiviteit en humeur een klap krijgen, bent u niet de enige.

“We zullen niet goed zijn in het ondersteunen van anderen als we niet voor onszelf zorgen”, zegt Manning. Ze verwijst naar een gedicht van een Australische dichter genaamd “Notes from the First Few Days of 2020” over de bosbranden, die tijdens het begin van de oorlog in Oekraïne opnieuw grip kregen op sociale media.

Ik was mijn gezicht voordat ik naar bed ga, terwijl een land in brand staat. Het voelt stom om mijn gezicht te wassen, en stom om het niet te doen.

‘Elke keer als ik lees [this poem]Ik heb het gevoel dat het die dag geschreven had kunnen worden, en dat is ook precies het punt’, zegt Manning. ‘Als we wachten tot alle branden die de wereld, op het werk of in onze gemeenschappen platbranden, zijn uitgedoofd Voordat we onszelf prioriteit gaan geven, zullen we er nooit komen.

“Te midden van alle verschrikkingen die zich voordoen, moeten we een manier vinden om voor onszelf te zorgen.”

‘Neem de tijd om bij jezelf in te checken en met je gevoelens om te gaan’

In plaats van je negatieve emoties te onderdrukken, geef jezelf toestemming en ruimte om ze te voelen. “We zijn geprogrammeerd voor empathie. Er is eigenlijk een deel van onze hersenen waarmee we de gevoelens kunnen voelen van de mensen die we zelfs maar observeren”, zegt Manning.

Geef prioriteit aan de hobby’s die u gebruikt om ermee om te gaan. Geef deze flexibiliteit ook aan anderen met wie u samenwerkt, stelt ze voor.

“Voor sommige mensen is het door oefening, voor anderen door te schrijven, te gaan wandelen of kunst te doen”, zegt ze. “Je komt hier eigenlijk sneller doorheen als je gewoon de tijd neemt om bij jezelf in te checken en met je gevoelens om te gaan op de manier die bij je past.”

Tel uw overwinningen en identificeer waar u dankbaar voor bent

Om weer op het goede spoor te komen en jezelf opnieuw te motiveren, adviseert Manning om aan het eind van elke dag minstens drie dingen te bedenken die je goed hebt gedaan.

“Burn-out kan worden veroorzaakt door een gevoel van ineffectiviteit, alsof je eigenlijk niets gedaan krijgt”, zegt ze. “Dus het kan helpen om je perspectief een beetje te veranderen door je overwinningen en je dankbaarheid te tellen, in plaats van rond te kijken naar alle dingen die fout gaan in de wereld.”

Deze overwinningen hoeven geen grote prestaties te zijn. Denk eraan om even langs te gaan bij een vriend of om tijdens de lunch een mooie wandeling te maken. Een dankbaarheid kan zoiets eenvoudigs zijn als een goede kop thee die je die dag hebt gedronken.

Maak opnieuw verbinding met je doel

In tijden van gebrek aan motivatie en geloof in het belang van je werk is het belangrijk om ‘een beetje uit te zoomen’ en jezelf eraan te herinneren waarom je dit werk doet.

“Er is een reden waarom je het vakgebied waarin je werkt of de specifieke organisatie waar je werkt hebt gekozen”, zegt Manning. Het kan zijn omdat u gepassioneerd bent door een mondiale zaak waarvoor u deze baan kunt gebruiken, of omdat u met het loon dat u krijgt in de behoeften van uw gezin kunt voorzien.

Jezelf eraan herinneren wat je baan voor je betekent, is “een geweldige manier om een ​​deel van je veerkracht terug te krijgen en je vermogen om het gevoel te krijgen dat je floreert in je werk en in je leven.”

Check meerdere keren in bij collega’s en medewerkers

Zelfs goedbedoelde berichten en inspanningen van werkgevers kunnen in deze tijden tekortschieten, zegt Manning. Het is erg belangrijk om uw werknemers en collega’s eraan te herinneren dat u wilt dat ze zich gezien en gehoord voelen, en hen naar de beschikbare middelen te verwijzen.

Maar dat zou geen ‘one and done’-situatie moeten zijn, zegt Manning. Ga in plaats daarvan door met het gesprek.

“Wanneer we deze tijden van onrust en ontreddering doormaken, komen mensen vaak in heel verschillende tijdsbestekken tot hun emotionele reacties, dus als je een bericht verzendt maar er nooit op terugkomt, kan dat alleen al je boodschap minder oprecht doen voelen. ” ze zegt.

MIS NIET: Slimmer en succesvoller omgaan met uw geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Waarom Amerikanen naar Mexico City verhuizen voor een beter leven

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert