Hoe naar huis te vliegen als u positief test op Covid

Zelfs de meest zorgvuldig georganiseerde vakantie kan ontsporen door een positieve Covid-test.

Reizigers kunnen te maken krijgen met onverwachte quarantaines – in hotels of staatsbedrijven – of ondermaatse medische diensten. Anderen kunnen de mogelijkheid worden ontzegd om commerciële vluchten te nemen of, als negatieve tests vereist zijn om terug te keren, om überhaupt naar huis te gaan.

Een reisverzekering kan helpen bij het bekostigen van quarantaine en medische kosten in het buitenland. Maar voor wie snel naar huis wil vliegen, is dat niet voldoende.

Hoe naar huis te vliegen na een positieve test

Covac Global, gelanceerd in het voorjaar van 2020, vervoert mensen naar huis als bij hen de diagnose Covid is gesteld tijdens een reis in binnen- of buitenland.

Het team achter het bedrijf heeft ook een crisisbestrijdingsbedrijf genaamd HRI, dat veiligheidsrisico’s en “traditionele medische” evacuaties uitvoert, zei CEO Ross Thompson.

Het doel van Covac Global is om onze leden bij de eerste tekenen van infectie thuis te krijgen.

Ross Thompson

CEO, Covac Global

“Geen enkele andere oplossing op de markt zou u vervoeren of een pandemie of besmettelijke ziekte dekken”, zei hij. ‘Nu wel een paar, maar ze hebben allemaal geografische beperkingen en vereisen dat u in het ziekenhuis wordt opgenomen, of dat het medisch noodzakelijk is dat u wordt geëvacueerd.’

Evacuaties worden geactiveerd wanneer een reiziger positief test op Covid en ten minste één symptoom van de ziekte vertoont, dat zelf kan worden gerapporteerd, zei Thompson. Ziekenhuisopnames zijn niet vereist.

Covac Global brengt reizigers terug naar hun huizen of naar een plaatselijk ziekenhuis – niet de dichtstbijzijnde haven van binnenkomst – en regelt ook vluchtdokters en land- en luchtambulances.

“Naar de Covid-19-afdeling in een buitenlands ziekenhuis gaan is een slecht idee, zowel medisch als psychologisch”, zei hij. “Het doel van Covac Global is om onze leden thuis te krijgen bij de eerste tekenen van infectie.”

Covac Global heeft het afgelopen jaar tientallen evacuaties voltooid, van Europese steden tot de Peruaanse Andes, zei CEO Ross Thompson.

Met dank aan Covac Global

De sleutel? Reizigers moeten zich aanmelden voordat ze van huis gaan.

Lidmaatschappen zijn beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten en Canada, maar zullen vanaf mei openstaan ​​voor alle nationaliteiten, zei Thompson. Tarieven beginnen bij $ 675 voor 15 dagen dekking, die in de loop van 12 maanden kunnen worden gebruikt, en de voordelen beginnen twee weken na aanmelding.

“We zijn momenteel bezig met een evacuatie van een gezin uit Ethiopië terug naar de VS”, zei hij. “Vorige week hebben we een gezin van de Malediven terug naar New York geëvacueerd – we hebben ze met een speedboot opgehaald bij hun villa boven het water en ze overgebracht naar een wachtende privéluchtambulance.”

Eigen medische evacuatie voor Covid is duur, zei Thompson, eraan toevoegend dat transporten meer dan $ 200.000 kunnen kosten.

Hoewel er geen beperkingen zijn voor reisbestemmingen, gelden er geen lidmaatschappen voor reizigers op cruiseschepen of die grootschalige evenementen bijwonen.

Hoe zit het met de CDC-testvereisten?

De Centers for Disease Control and Prevention eisen dat vliegtuigpassagiers een negatieve Covid-test (of bewijs van herstel) overleggen voordat ze de Verenigde Staten binnenkomen.

Volgens de website van de CDC zijn “extreem beperkte” vrijstellingen toegestaan ​​voor spoedreizen.

De diensten van Covac Global passen bij deze uitzondering, zei Thompson, eraan toevoegend dat het bedrijf nooit is uitgesloten om een ​​lid mee naar huis te nemen. Medische reizen moeten plaatsvinden via gecertificeerde ambulancevliegtuigen, onder de zorg en aanbeveling van een arts, en gedetailleerd papierwerk moet worden ingediend bij de CDC, het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

Covac Global werkt rechtstreeks samen met resorts en villaverhuurbedrijven, waaronder Exceptional Villas, Hermitage Bay Antigua en Jamaica’s Tryall Club (hier afgebeeld).

Met dank aan The Tryall Club

“Dit is de enige manier waarop een positieve Covid-19-patiënt de VS kan binnenkomen”, aldus Thompson. “We hebben veel mensen laten bellen als een charter of zelfs hun eigen vliegtuig hen naar huis kan brengen, en het antwoord is nee.”

De Tryall Club in Jamaica werkte samen met Covac Global om ervoor te zorgen dat gasten tijdens hun vakantie ‘alle opties’ tot hun beschikking hadden, zei Arla Vernon Gordon, een directeur van het resort met alleen maar villa’s.

Sinds februari hebben bijna 40 gasten zich ingeschreven voor het programma, maar tot op heden “heeft geen enkele gast de service hoeven gebruiken”, zei ze.

Een goedkopere optie voor reizigers die erg ziek worden

Een positieve Covid-test zal geen hulp zijn van Global Rescue, een bedrijf voor reisrisicobeheer, maar een ziekenhuisopname wel.

Het bedrijf evacueert reizigers die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen – voor Covid-infecties of anderszins – en die meer dan 160 kilometer van huis zijn. Lidmaatschappen zijn beschikbaar voor iedereen, ongeacht hun land van staatsburgerschap.

Global Rescue heeft sinds het begin van de pandemie meer klanten en partners aangetrokken dan in de gehele 16-jarige geschiedenis van het bedrijf.

Dan Richards

CEO, Global Rescue

Evacuaties vinden plaats naar ziekenhuizen (geen huizen) in de landen van herkomst van de leden, en er zijn geen Covid-gerelateerde uitsluitingen, zoals vakanties op cruiseschepen, zei Global Rescue’s CEO Dan Richards.

Lidmaatschappen op korte termijn beginnen bij $ 119 voor individuen en $ 199 voor gezinnen (inclusief een echtgenoot en maximaal zes personen ten laste).

Global Rescue biedt medische evacuatiediensten voor NASA en de United States Postal Service.

Met dank aan Global Rescue

“Global Rescue heeft meer klanten en partners aangetrokken sinds het begin van de pandemie dan in de 16-jarige geschiedenis van het bedrijf”, zei hij.

Logistiek waarbij Covid-evacuaties betrokken zijn, kan “lastig worden”, zei Richards, eraan toevoegend dat Global Rescue Covid-gevallen uit afgelegen regio’s heeft geëvacueerd, waaronder een ernstig geval van Guam naar de Verenigde Staten.

Voor reizigers in Noord- en Midden-Amerika

Medisch transportbedrijf Medjet vervoert zijn leden naar een ziekenhuis in de buurt van huis, als ze in het ziekenhuis worden opgenomen op 240 kilometer of meer van hun hoofdverblijfplaats.

Lidmaatschappen zijn beschikbaar voor inwoners van de VS, Canada en Mexico en dekken wereldwijde repatriëring. Covid-gerelateerde assistentie is echter van toepassing voor reizen binnen de aangrenzende Verenigde Staten, Canada, Mexico, Midden-Amerika, Bermuda en het Caribisch gebied, zei Mike Hallman, CEO van Medjet.

Het kan net zo moeilijk zijn om vijf staten verder in een ziekenhuis vast te zitten als om halverwege de wereld vast te zitten in een ziekenhuis.

Het bedrijf heeft in oktober 2020 Covid-gerelateerde diensten toegevoegd, zei hij.

“In tegenstelling tot reisverzekeringen hebben we geen specifieke uitsluitingen zoals avontuurlijke reizen, motorfietsen, paragliding… dus cruises zijn ook niet uitgesloten”, vertelde Hallman aan CNBC.

“We waren ook in staat om al vroeg in de pandemie een lid uit Australië thuis te krijgen, tijdens de wereldwijde stopzetting van de 4e reizen,” zei hij. “Dat had veel complicaties, maar we hebben het uitgewerkt en teruggekregen.”

Medjet heeft transportcoördinatoren om evacuatievluchten te volgen.

Met dank aan Medjet

Lidmaatschappen beginnen rond de $ 99 voor acht dagen internationale en binnenlandse reisdekking. Mensen kopen vaak lidmaatschappen voor “grote internationale reizen” en denken er niet aan voor binnenlandse reizen, zei Hallman.

“Het kan net zo moeilijk zijn om vijf staten verder in een ziekenhuis vast te zitten als om halverwege de wereld vast te zitten in een ziekenhuis”, zei Hallman.

Ongeveer de helft van de jaarlijkse transporten vindt plaats nadat reizigers veilig zijn teruggekeerd van een “grote reis en vervolgens een ongeval of gezondheidsprobleem hebben gehad tijdens een binnenlandse reis”, zei hij.

Plaats een reactie