FINANCIEEL.com

Hoe je kunt minderen met drinken, maar toch een sociaal leven kunt leiden

Hoe je kunt minderen met drinken, maar toch een sociaal leven kunt leiden

Minder alcohol drinken kan lastig zijn, vooral als je graag met vrienden uitgaat. Maar een voormalige barman die een bewuste drinker is geworden, heeft een gids bedacht om het een beetje gemakkelijker te maken.

Na 22 jaar in zijn bekroonde bar in Washington DC besloot Derek Brown dat het tijd was om de alcohol op te geven en over te stappen op bewust drinken.

Mindful drinken is een individuele keuze ‘al dan niet drinken in overeenstemming met je doelen, gezondheid of anderszins’, zegt Brown, nu wellnesscoach en oprichter van Positive Damage Inc.

Dit kan zo simpel zijn als beslissen voordat je bij een bar aankomt om alleen een glas wijn te drinken in plaats van te drinken wat je vrienden drinken. Of het kan betekenen dat je ervoor kiest om helemaal geen alcohol te drinken.

MIS NIET: De 49-jarige was een bekroonde barman, nu doet hij aan ‘mindful drinken’ – hier is hoe het zijn leven veranderde

Hoewel het voor Brown duidelijk was dat het stoppen met alcohol zijn gezondheid ten goede zou komen, was het geen eenvoudig proces, zegt hij. Om zichzelf voor te bereiden op succes, concentreerde Brown zich op de snelheid waarmee hij dronk.

Een gids voor het navigeren door de verschuiving naar bewust drinken

Als je op zoek bent naar manieren om bewuster met je alcoholgebruik om te gaan, zonder je hele sociale leven te veranderen, overweeg dan de RATE-methode van Brown.

  • Vervangen: Vervang alcoholische dranken door niet-alcoholische alternatieven zoals mocktails of alcoholvrije bieren.
  • Voorkomen: Ga niet naar plekken waar u weet dat u zich in de verleiding of onder druk gezet voelt om meer te drinken dan u zou willen. “Ik raad je niet aan dat altijd te doen, maar dat is slechts een van de strategieën”, zegt Brown.
  • Woedeaanval: Drink een alcoholarm drankje zoals een biertje in plaats van een cocktail. Of overweeg om de hele nacht af te wisselen tussen alcoholische dranken en niet-alcoholische dranken.
  • Hulp uitlokken: Neem contact op met iemand die uw verantwoordingspartner kan zijn. Het kan nuttig zijn om iemand te kiezen die ook op zijn eigen bewuste drinkreis is.

Het gebruik van de RATE-methode kan een goede manier zijn om uw alcoholgebruik in de loop van de tijd geleidelijk te verminderen, zonder drastische veranderingen aan te brengen waar u nog niet klaar voor bent. Door elk onderdeel van de gids te testen, kunt u erachter komen wat bewust drinken voor u betekent.

Niet drinken betekent niet dat je evenementen moet overslaan of niet met je vrienden uit moet gaan, benadrukt Brown. Breng zoveel tijd door met uw dierbaren als u wilt.

“Sociaal welzijn is heel belangrijk. Uitgaan, tijd doorbrengen met je vrienden en familie”, zegt Brown, “dat is allemaal heel goed. Dat is niet negatief.”

MIS NIET: Slimmer en succesvoller omgaan met uw geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Krijgen CNBC’s gratis Warren Buffett Guide to Investingwaarin het beste advies van de miljardair voor gewone beleggers, de do’s en don’ts, en drie belangrijke beleggingsprincipes worden samengebracht in een duidelijke en eenvoudige handleiding.

Hoe ik Mike's Hot Honey uitbouwde tot een bedrijf van $40 miljoen per jaar

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert