Hoe het coronavirus te stoppen en de economie opnieuw te openen

By admin

Bill Gates

Gerard Miller | CNBC

Miljardair-filantroop Bill Gates schetste in een blogpost donderdag wat de wereld moet doen om de pandemie van Covid-19 te stoppen en de economie te heropenen.

Gates zei dat de wereld haar behandelingen, vaccins, testen en contacttracering moet verbeteren. Hij moet ook zijn beleid voor de openstelling van mondiale economieën onderzoeken, zei hij. Hij vergeleek de pandemie met een oorlog.

“Tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgde een verbazingwekkende hoeveelheid innovatie, waaronder radar, betrouwbare torpedo’s en codebreuk, voor een snellere beëindiging van de oorlog”, zei Gates. ‘Dit zal hetzelfde zijn met de pandemie.’ Gates was vocaal over de Covid-19-pandemie en beschreef de verspreiding ervan als een ‘nachtmerriescenario’.

Dit is wat Gates zei over de vijf benodigde innovatiegebieden:

  • Behandeling: Gates erkende dat veel behandelingen mogelijk mislukken, maar zei dat hij optimistisch is, dat sommige met succes de coronaviruslast zullen verminderen. Het publiek heeft een behandeling nodig die voor 95% effectief is, zodat mensen zich veilig voelen in openbare bijeenkomsten, zoals voetbalwedstrijden of concerten, zei hij. Hij wees op het potentieel van het gebruik van bloedplasma of antilichamen, antivirale middelen en Hydroxychloroquine.
  • Vaccins: “Afgezien van een wonderbehandeling”, is de enige manier waarop mensen kunnen terugkeren naar een normaal gevoel door middel van een vaccin, zei Gates. Hij waarschuwde echter dat het normaal gesproken vijf jaar duurt voordat een vaccinatie voor een nieuwe ziekte op de markt wordt gebracht. Gates zei dat hij optimistisch is dat een vaccin binnen 18 maanden kan verschijnen, hoewel het maar 9 maanden of maximaal twee jaar kan duren.
  • Testen: Gates zei dat de Verenigde Staten prioriteiten moeten stellen en Covid-19-tests moeten versnellen om binnen één dag resultaten te behalen. Gates zei dat gezondheidswerkers allemaal toegang moeten hebben tot tests, terwijl asymptomatische mensen moeten wachten om te worden getest totdat alle symptomatische mensen zijn getest. Mensen moeten ook toegang hebben tot het thuis afnemen van tests, of het nu een snel resultaat is of een die naar laboratoria wordt gestuurd, zei hij.
  • Contacttracering: Gates zei dat mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die positief heeft getest, voorrang moeten krijgen voor testen en zelfisolatie. Gates is van mening dat de meeste landen de leiding van Duitsland op het gebied van contacttracering zullen volgen, wat vereist dat degenen die positief zijn geïnterviewd worden en een database gebruiken om te bevestigen dat ze patiënten opvolgen.
  • Openstelling: Gates is van mening dat de meeste ontwikkelde landen de komende twee maanden de tweede fase van de pandemie zullen ingaan. Dat is waar de wereld semi-normaal is, hoewel mensen nog steeds sociale afstand nemen. Landen zullen moeten leren van andere landen die sterke tests hebben uitgevoerd wanneer het gepast is om zich open te stellen, zei hij. Gates voegde eraan toe dat ambtenaren afwegingen zullen moeten maken op basis van de risico’s en voordelen.

Sinds de opkomst in Wuhan, China, heeft het coronavirus wereldwijd meer dan 2,6 miljoen mensen besmet en volgens de gegevens van de Johns Hopkins University minstens 186.372 mensen gedood.

Lees hier het volledige bericht van Bill Gates.

Abonneer je op CNBC op YouTube.