FINANCIEEL.com

Hoe een koude e-mail te verslaan, volgens inhuurexperts

Hoe een koude e-mail te verslaan, volgens inhuurexperts

Voor universiteitsstudenten en jonge professionals die een voet tussen de deur van hun doelsector willen krijgen, is een koude e-mail vaak de eerste stap. Het is echter een taak die vaak ontmoedigend is, vooral voor mensen zonder eerdere werkervaring.

Een koude e-mail is een belangrijke manier om te netwerken binnen uw potentiële interessegebied, vertelt Monster-carrière-expert Vicki Salemi aan CNBC Make It. Koude e-mails onderscheiden u van andere sollicitanten en stellen u in staat om aan te tonen dat u bereid bent buiten de gebaande paden te denken.

“Als je iemand e-mailt, bouw je een relatie op. Zie een baan niet als een transactie. Zie het als een langdurige relatie waarin je sterke verbindingen wilt leggen en opbouwen om een ​​voet tussen de deur te krijgen. ‘ zegt Salemi. “Je collega’s en collega’s doen dit misschien niet noodzakelijkerwijs. Dit is dus een manier om op te vallen en in contact te komen met mensen die je kunnen helpen en die je carrière vooruit kunnen helpen.”

Om met succes een koude e-mail te versturen – en op de radar van uw droombedrijf te komen – delen inhuurexperts hun tips in deze stapsgewijze handleiding.

1. Doe je onderzoek

Voordat je op verzenden klikt, is het belangrijk dat je je huiswerk hebt gedaan, zegt Salemi. Bedenk of het bedrijf vacatures heeft of dat u contact opneemt voor informatieve doeleinden.

“Bepaal wat u uit de e-mail wilt halen”, zegt ze. “Identificeer uw doel: wat is het verwachte resultaat? Bent u op zoek naar een informatief interview? Een interview op basis van een baan waarop u onlangs hebt gesolliciteerd? Een voet tussen de deur? Als dat eenmaal is geïdentificeerd, moet u heel duidelijk zijn in uw e-mail.”

Naast het bepalen van wat u wilt bereiken met de e-mailcommunicatie, is het belangrijk om de juiste persoon of personen te bepalen om contact mee op te nemen. Vaak is een tweeledige aanpak gerechtvaardigd en zouden jonge professionals moeten overwegen om zowel recruiters als leden van hun beoogde afdeling te bereiken, zegt Salemi.

Bovenal is het belangrijk om specifieke aanspreekpunten te vinden bij uw doelbedrijf. De sleutel tot het vermijden van de spammap is het vinden van een specifieke naam in plaats van te e-mailen naar “careers@company.com”, zegt Salemi.

“Identificeer met wie u contact gaat opnemen; richt u zeker op een persoon in plaats van op een generieke e-mailbox.”

2. Breng een verbinding tot stand

Hoe beheers je de kunst van de koude e-mail? De sleutel is een sterk ankerpunt, vertelt oprichter en CEO van Career Strategy Lab Sarah Doody aan CNBC Make It.

“Beschouw een anker als het verbindingspunt tussen jou en de persoon die je e-mailt. Misschien heb je elkaar persoonlijk ontmoet, heb je een wederzijdse vriend of heb je online gepraat. Vermeld hoe je elkaar kent of hoe je verbonden bent en je zult het meteen weten vergroot de kans dat iemand antwoordt”, zegt Doody.

“Toen ik in de rekrutering werkte en koude e-mails ontving, lette ik er niet goed op”, voegt Salemi toe. “Meestal reageerde ik met een algemeen antwoord als: ‘Bedankt voor je e-mail, we zijn je cv aan het beoordelen en nemen zo snel mogelijk contact met je op als het goed is.’ Maar ik had geen tijd om te investeren in iemand die ik al niet kende of waarmee ik geen band had.”

Voor de e-mails die ze ontving met een verbindingspunt – of het nu een gedeelde ervaring was of een recente conferentie die ze had bijgewoond – zei Salemi dat ze veel eerder reageerde.

“Verbindingen zijn de sleutel”, zegt ze. “Maak gebruik van de onderwerpregel in de e-mail. Iets als: “Hallo van een [insert alma mater name] aluin” of “Netwerken via [insert mutual contact’s name]” of de [professional industry organization].”

Uiteindelijk zegt Salemi dat warme e-mails, gebaseerd op overeenkomsten, vaak succesvoller zijn dan koude e-mails. “Probeer je manier van denken te veranderen van een koude e-mail naar een warme e-mail”, zegt Salemi. “Netwerk op uw manier om uw voet tussen de deur te krijgen, zodat wanneer iemand die e-mail ontvangt, zij een verbinding met u hebben.”

Ze voegt eraan toe: “Je kunt nog steeds koud e-mailen. Ik zeg niet dat je het nooit moet doen, maar een warme e-mailverbinding kan de kans aanzienlijk vergroten dat iemand op je reageert en met je in contact komt om je te helpen door te gaan naar het volgende niveau. ”

3. Kom ter zake

Behandel je e-mail als een begeleidende brief of een elevator pitch: het is je kans om jezelf snel op de markt te brengen bij recruiters en hogere medewerkers van je doelbedrijf, zegt Salemi.

“Ga naar binnen met een specifieke vraag. Vraag niet om de hersens van mensen te kiezen. Vraag wat je wilt”, zegt Doody.

Net als een begeleidende brief moet de e-mail uw vraag benadrukken, de twee of drie ervaringen waarmee u opvalt en links naar uw professionele accounts.

“Het moet beknopt zijn en uw sterke punten benadrukken. De eerste zin moet een vriendelijke begroeting zijn, samen met uw doel”, zegt Salemi. “Het middelste gedeelte gaat in op uw sterke punten en waarom ze geïnteresseerd zouden moeten zijn om met u te praten. Vervolgens moet u het afronden met de verwachte uitkomst, zoals ‘ik hoop snel van u te horen’.”

Als het op de e-mail aankomt, is korter beter, zegt Doody. “Houd het verzoek kort. Te veel mensen schrijven een roman en dit is een onmiddellijke afknapper. Gooi in plaats daarvan de beleefdheden weg en kom ter zake”, zegt ze.

4. Wees geduldig

Het is belangrijk om de tijd te nemen voordat u op verzenden drukt. Haast je niet met de e-mail, zegt Salemi. Spelfouten of de verkeerde naam van de ontvanger kunnen uw kansen op promotie bij het bedrijf ondermijnen.

Vooral als u een koude e-mailsjabloon gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de juiste persoon en het juiste bedrijf aanspreekt voordat u verzendt.

Blijf geduldig nadat de e-mail is verzonden.

“Houd uw verwachtingen onder controle met timing”, zegt Salemi. “Vooral voor Gen Z zijn het digital natives. Ze zijn gewend aan directe communicatie en directe feedback. Dit zal geen onmiddellijk proces zijn.”

Ze voegt eraan toe: “Het kan een dag of twee duren. Het kan een week of twee duren en dat is oké, dat is normaal en vergelijkbaar met het zoeken naar een baan.”

NIET MISSEN: Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Ontvang CNBC’s gratis Warren Buffett gids voor beleggendat het beste advies van de miljardair voor reguliere beleggers, de do’s en don’ts en drie belangrijke beleggingsprincipes samenvat in een duidelijke en eenvoudige handleiding.

Leven van minder dan $ 30.000 per jaar in 3 Amerikaanse steden

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert