FINANCIEEL.com

Hoe een 28-jarige Noorse zich voorbereidt op de verplichte zomervakantie van 3 weken

Hoe een 28-jarige Noorse zich voorbereidt op de verplichte zomervakantie van 3 weken

Het zomerreisseizoen is in volle gang en misschien ben je van plan binnenkort je eigen afwezigheidsbericht in te stellen.

Maar in de VS, waar een cultuur van overwerk heerst en er geen nationale wetten zijn die betaalde vakantie garanderen, vinden mensen het moeilijk om de vrije dagen op te nemen die ze krijgen. De gemiddelde Amerikaan laat elk jaar 9½ vakantiedagen op tafel, en als ze vrij nemen, zegt een meerderheid dat ze niet kunnen stoppen met werken.

De verleiding om werkberichten te checken op vakantie is zelfs moeilijk voor Lene Vindenes, 28, die in Oslo, Noorwegen woont en werkt als social media manager. Zoals veel Europese werknemers heeft ze volgens de wet recht op een royale hoeveelheid betaald verlof.

Haar bedrijf garandeert 25 betaalde vakantiedagen per jaar en ze moet in de zomer tussen juni en augustus drie weken vakantie opnemen. Ze vertrok ooit voor vier weken om door Europa te reizen.

Ze geeft toe dat het “heel moeilijk” is om geen e-mail te checken als ze niet op tijd is, en terugkomen van weken weg is “altijd overweldigend”.

Hier zijn haar vier beste tips voor hoe ze zich voorbereidt om OOO te zijn.

1. Vraag uw klanten wat ze van u nodig hebben

Net zoals je je baas en team zou laten weten wanneer je weggaat, zegt Vindenes dat het gebruikelijk is dat ze een e-mail stuurt naar mensen met wie ze nauw samenwerkt over haar vakantieplannen. Ze begint dit proces een maand voor haar geplande vrije tijd.

“Meestal begin ik met mijn klanten te informeren dat ik vrij zal nemen en hen te vragen of ze aankomende projecten hebben waarvan ik op de hoogte moet zijn”, zegt ze.

Het is nuttig voor haar om te weten wat de prioriteiten van haar klanten zijn en om vervolgens uit te zoeken wat ze kan voltooien voordat ze weg is, wat andere collega’s kunnen doen terwijl ze weg is en wat kan wachten tot ze terug is.

2. Stel een dekkingsplan voor collega’s op

Vindenes zegt dat wat haar het meest op haar gemak stelt voordat ze op vakantie gaat, is dat ze weet dat ‘zowel het bedrijf als mijn collega’s achter me staan’.

Zij en haar team hebben “zeer duidelijke routines” om alles soepel te laten verlopen terwijl iemand weg is en met het algemene begrip dat “we in Noorwegen respect hebben voor elkaars vrije tijd en niet echt contact willen opnemen met de persoon tenzij er een noodgeval is.”

Een week voor haar vakantie zal Vindenes overdrachtsmateriaal voor collega’s voorbereiden over lopende zaken “zodat ze goed op de hoogte zijn en gemakkelijk kunnen inspringen wanneer dat nodig is”.

3. Laat je baas weten waar dingen zijn

Ten slotte zal Vindenes, naarmate ze haar afwezigheid nadert, haar baas een statusupdate over projecten geven.

Op deze manier kan hij alle inzichten geven over hoe hij prioriteit kan geven aan de rest van haar tijd vóór PTO, of kan hij tussenbeide komen en helpen als dat nodig is.

Vindenes zorgt ervoor dat ze een duidelijk en realistisch plan heeft om de boel af te ronden voordat ze weggaat. “Het is moeilijk om vakantie te nemen als je onafgemaakte projecten hebt, dus voor mezelf maak ik zoveel mogelijk af, zodat ik met een goed geweten aan mijn vakantie kan beginnen.”

4. Stel je afwezigheid in en schakel alle notificaties uit

Een paar weken voorbereidend werk loont, zegt Vindenes: “Het is belangrijk dat iedereen om me heen – klanten, collega’s en managers – goed geïnformeerd is. Dit verkleint de kans dat ze contact met mij moeten opnemen”, zegt ze. “Ik probeer ook een duidelijk ‘afwezig’ automatisch antwoord te hebben, zodat mijn klanten gemakkelijk weten met wie ze contact kunnen opnemen als ik afwezig ben.”

Vervolgens schakelt ze meldingen voor haar e-mail, berichten en andere werkgerelateerde apps uit.

Naast de taken, zegt Vindenes dat het nuttig is om te werken in een omgeving die aanmoedigt om vrije tijd te nemen.

“Ik ben me er ook heel goed van bewust dat ik geen hersenchirurg ben”, zegt ze. “Ik doe marketing. Niemand gaat dood.”

Na een vakantie zal Vindenes collega’s vragen om haar te helpen bij het inhalen van wat ze heeft gemist, en ze zal een takenlijst maken met prioriteit op basis van urgentie om “zich meer georganiseerd en minder overweldigd te voelen bij het doornemen van 500 e-mails”.

De Europese vakantiementaliteit

Dit is waarom millennials opnieuw beginnen in Portugal

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert