Hoe Amazon de chaos in de toeleveringsketen verslaat met schepen en langeafstandsvliegtuigen

By Jernst van Waal

Amazon chartert al jaren stilletjes particuliere vrachtschepen, maakt zijn eigen containers en leaset vliegtuigen om de gecompliceerde verzendreis van een online bestelling beter te beheersen. Nu veel retailers in paniek raken door de chaos in de toeleveringsketen, helpen de kostbare vroege stappen van Amazon het om de lange wachttijden voor beschikbare havenruimte en arbeiders in de drukste havens van het land, Long Beach en Los Angeles, te vermijden.

“Los Angeles, er liggen 79 schepen tot 45 dagen te wachten om de haven binnen te komen”, vertelde zeevrachtanalist Steve Ferreira in november aan CNBC. “Amazon’s nieuwste onderneming die ik de afgelopen twee dagen heb gevolgd, heeft twee dagen in de haven gewacht.”

Door particuliere vrachtschepen te charteren om zijn goederen te vervoeren, kan Amazon controleren waar zijn goederen heen gaan en de meest overbelaste havens vermijden.

“Wie zou er anders aan denken om iets naar een obscure haven in Washington te brengen en het dan naar LA te vervoeren? De meeste mensen denken, nou ja, breng het schip gewoon naar LA. Maar dan ervaar je die twee weken en drie… weken vertraging. Dus Amazon heeft echt geprofiteerd van enkele van de nichestrategieën die de markt volgens mij moet gebruiken”, zei Ferreira.

Toch zag Amazon sinds januari 2021 een stijging van 14% in artikelen die niet op voorraad zijn en een gemiddelde prijsstijging van 25%, volgens e-commerce managementplatform CommerceIQ.

“De consument voelt prijsstijgingen bij alles wat ze kopen”, zegt Margaret Kidd, programmadirecteur Supply Chain & Logistics Technology aan de Universiteit van Houston. “Uiteindelijk, wanneer de transportkosten stijgen, wordt dit doorberekend aan de consument.”

Amazon heeft veel geld uitgegeven om het verzendproces zo goed mogelijk te beheersen. Amazon heeft in 2020 meer dan $ 61 miljard uitgegeven aan verzending, tegen iets minder dan $ 38 miljard in 2019. Nu verzendt Amazon 72% van zijn eigen pakketten, een stijging van minder dan 47% in 2019 volgens SJ Consulting Group.

Het neemt zelfs de controle over bij de eerste stap van de scheepvaartreis door zijn eigen 53-voets vrachtcontainers in China te maken. Containers zijn schaars, met lange wachttijden en prijzen die stijgen van minder dan $ 2.000 vóór de pandemie tot $ 20.000 vandaag.

“Amazon heeft de afgelopen twee jaar waarschijnlijk 5.000 tot 10.000 van deze containers geproduceerd”, zei Ferreira. “Als ze deze containers op Amerikaanse bodem brengen, raad eens als ze ze eenmaal hebben gelost? Ze worden gebruikt in het binnenlandse systeem en het spoorwegsysteem. Ze hoeven ze niet terug te sturen naar Azië zoals iedereen dat doet.”

Een vrachtschip genaamd de Star Lygra liep op 5 oktober 2021 de haven van Houston aan, gevuld met Amazon-containers.

Amazon-containers komen op 5 oktober 2021 aan in de haven van Houston op het Star Lygra-vrachtschip

Haven Houston

“Door hun eigen containers te maken, garanderen ze in wezen dat apparatuur voor hen beschikbaar zal zijn”, zegt Lauren Beagen, maritiem advocaat en oprichter van Squall Strategies. Ze werkte bij de Federal Maritime Commission toen Amazon zich in 2015 voor het eerst bij het bureau registreerde, de eerste indicatie dat het zijn eigen zeevrachtactiviteiten aan het verkennen was.

In 2017 begon Amazon stilletjes te opereren als een wereldwijde expediteur via een Chinese dochteronderneming, die goederen over de oceaan hielp vervoeren voor zijn Chinese verkopers die betalen om deel uit te maken van het Fulfilled by Amazon-programma. Intern noemde Amazon dit project ‘Dragon Boat’.

“Ze doen meer dan 10.000 containers per maand van de kleine en middelgrote Chinese exporteurs. Amazon’s volume als oceaanverkoper – dat klopt, je hebt me goed gehoord, ze worden beschouwd als een oceaanverkoper – zou hen in de top vijf plaatsen transportbedrijven in de Trans Pacific”, zei Ferreira.

Dit seizoen charteren een handvol andere grote retailers – Walmart, Costco, Home Depot, Ikea en Target – ook hun eigen schepen om de drukste havens te omzeilen en hun goederen eerder te lossen.

“Het echte doel van deze schepen toen ze werden gebouwd waren niet containers. Het waren echt hout, chemicaliën, graan, landbouwproducten. Maar vanwege de vindingrijkheid en creativiteit en het gebrek aan ruimte, hebben Amazon en vele andere slimme mensen snel door hoe om een ​​aantal van deze multifunctionele schepen om te bouwen naar containers”, aldus Ferreira.

Voor sommige van de goederen met de hoogste marge vermijdt Amazon havens helemaal door naar verluidt ten minste tien langeafstandsvliegtuigen te leasen die kleinere hoeveelheden vracht veel sneller rechtstreeks van China naar de VS kunnen krijgen. Een van de omgebouwde Boeing 777-vliegtuigen kan 220.000 pond aan vracht vervoeren. Volgens capaciteitsschattingen van Ocean Audit kunnen de kleine 1.000 containervrachtschepen die door Amazon en anderen worden gecharterd 180 keer zoveel vervoeren, terwijl de grootste vrachtschepen meer dan 3.600 keer vervoeren wat de vliegtuigen kunnen vervoeren.

Een andere druk op de toeleveringsketen is mankracht.

“We hebben veel gehoord over het grote ontslag, met veel vacatures die open en onvervuld zijn. Dus ik denk dat bedrijven erg creatief willen zijn in het aantrekken van arbeidskrachten. Het kan zijn het ondertekenen van bonussen, hogere lonen”, zei Judy Whipple , hoogleraar supply chain management aan de Michigan State University.

Om het personeelstekort aan te pakken – en een reputatie voor meedogenloze werkdruk en halsbrekende snelheid – zegt Amazon dat het aanmeldbonussen tot $ 3.000 biedt aan alle 150.000 seizoensarbeiders die het dit jaar in dienst neemt. Vorig jaar nam het 100.000 seizoensarbeiders in dienst.

“Die toename van 50.000 werknemers dit jaar ten opzichte van vorig jaar zijn waarschijnlijk mensen die het lossen doen. Ze hebben deze containers op het laatste moment binnen, man, ze willen die goederen lossen en in de schappen in de fulfilmentcentra krijgen zo snel mogelijk”, zegt John Esborn, die vroeger de logistieke operaties voor Wayfair leidde en nu hoofd internationaal transport is voor Amazon-aggregator Perch.

De seizoensarbeiders lossen en laden, picken en verpakken in meer dan 250 nieuwe faciliteiten. Amazon zegt dat het pas in 2021 in de VS is geopend – een duidelijke indicatie dat het ver vooruit plande voor het laatste knelpunt in de achterstand in de toeleveringsketen: magazijncapaciteit.

Bekijk de video om meer te weten te komen over alle gewaagde en dure manieren waarop Amazon deze feestdagen de ergste crisis in de toeleveringsketen vermijdt.