FINANCIEEL.com

Hoe AI te gebruiken om nu geld te verdienen, zeggen experts

Hoe AI te gebruiken om nu geld te verdienen, zeggen experts

Tools voor kunstmatige intelligentie zijn niet alleen een handige manier om huiswerkopdrachten te maken of je selfies en video’s te bewerken.

Ze zouden je volgende bron van inkomsten kunnen zijn als je er gebruik van maakt, zegt Matt Higgins, selfmade miljonair, CEO van investeringsmaatschappij RSE Ventures en gastrol in ABC’s ‘Shark Tank’.

“AI zal de grootste rijkdomschepper in de geschiedenis zijn, want kunstmatige intelligentie maakt het niet uit waar je geboren bent, of je geld hebt, of je een doctoraat hebt”, vertelt Higgins aan CNBC Make It. “Het zal barrières vernietigen die mensen ervan weerhielden om de ladder op te klimmen en hun droom van economische vrijheid na te streven.”

Dat lijkt misschien een gewaagde voorspelling, gezien de beperkingen van de huidige generatieve AI-tools zoals ChatGPT of Midjourney, maar de AI-markt zal naar verwachting snel groeien in het komende decennium, volgens een recent rapport van PwC. Het wordt al gewaardeerd op bijna $ 100 miljard en zal naar verwachting tegen 2030 $ 15,7 biljoen bijdragen aan de wereldeconomie.

“Het is niet zo dat als je er nu niet op springt, je het nooit kunt”, zegt Higgins. “Het is dat dit nu de grootste kans voor u is om ervan te profiteren.”

Hier zijn twee manieren waarop je AI kunt gaan gebruiken om nu geld te verdienen, volgens experts – en een derde die nog niet klaar is, maar misschien binnenkort.

Freelance werk

Als u van schrijven, grafisch ontwerp of foto- en videobewerking houdt, kan AI u helpen winst te maken door die vaardigheden efficiënter te gebruiken.

“Stel dat je een liberal arts student bent die misschien overweegt om verder te studeren of gewoon iets nieuws te leren. Dit zou het moment zijn om je kennis over AI te vergroten”, zegt Susan Gonzales, oprichter en CEO van AIandYou, een non-profitorganisatie die leert AI-vaardigheden aan mensen uit gemarginaliseerde gemeenschappen.

De generatieve AI-tools van vandaag kunnen u al helpen bij het schrijven van bedrijfsplannen of het maken van digitale kunstwerken. Cruciaal is dat je elk woord of elke pixel die een AI-tool genereert, moet proeflezen en op feiten moet controleren, en de taal moet aanpassen zodat het minder als een robot klinkt en meer als jij.

Een AI-tool genaamd Jasper helpt Kristen Walters bijvoorbeeld al bij het maken van digitale producten zoals werkboeken, e-books en audioboeken.

Walters, een advocaat die ondernemer en uitgever werd, beschreef haar proces in een recente Medium-post: “Laten we zeggen dat ik een idee heb voor een digitaal ‘werkboek’ om zelfstandigen te helpen hun geld beter te beheren. Ik zou Jasper’s ‘chat’ gebruiken. functie om een ​​schets voor mijn werkboek te bedenken. Ik gebruikte de prompt: Schrijf een schets voor een werkboek met de titel ‘Money Management for Freelancers’.”

Jasper genereerde de omtrek in 30 seconden, schreef Walters. Vervolgens heeft ze het overzicht herzien en bewerkt en er een volledig werkboek van gemaakt dat ze in Canva heeft opgemaakt en online heeft verkocht.

Sommige freelance-optredens kunnen meer dan $ 100 per uur betalen, merkte CNBC Make It in mei op.

Ondernemerschap

Elke eigenaar van een klein bedrijf met internettoegang zou moeten bestuderen hoe AI de inkomsten van hun bedrijf kan helpen verhogen, zegt Gonzales.

AI-tools kunnen “hen helpen hun bedrijf te verbeteren, voorraadbeheer te verbeteren, klantgedrag te analyseren of concurrentie-informatie te verkrijgen”, zegt Gonzales. “Kleine bedrijven kunnen AI-tools gebruiken om hun marketing- en advertentie-inspanningen effectiever te richten… Ze kunnen nieuwe inkomstenmogelijkheden identificeren.”

Jacqueline DeStefano-Tangorra, CEO en oprichter van boetiekadviesbureau Omni Business Intelligence Solutions, vertelde vrijdag aan CNBC Make It dat ze ChatGPT gebruikt om formulieren in te vullen bij het onboarden van nieuwe klanten.

Eerst uploadt ze haar bestaande sjablonen naar ChatGPT. Vervolgens vraagt ​​ze de tool om de oude klantinformatie te verwijderen en de naam van de nieuwe klant en overeengekomen voorwaarden toe te voegen.

“Nu heb ik binnen 10 minuten een overeenkomst in hun handen”, zei ze.

DeStefano-Tangorra gebruikt ChatGPT ook om vergaderagenda’s te schetsen die ze met haar klanten kan delen, voegde ze eraan toe.

Upload geen vertrouwelijke informatie naar een AI-tool, zeggen experts: alles wat u invoert, wordt opgeslagen, geanalyseerd en geleerd. Buiten dat, voel je vrij om te experimenteren, zegt Gonzales.

“Het mooie is dat we vandaag alleen maar hoeven te zoeken naar ‘hoe ik mijn kleine bedrijf kan verbeteren met AI-tools'”, zegt ze. “De informatie is er.”

Bijles

AI-begeleiding – of mensen leren hoe ze het meeste uit generatieve AI-tools kunnen halen – is nog geen veelgevraagde baan. Het zal snel zijn, zegt Gonzales.

“Er zijn veel online leermogelijkheden om te begrijpen hoe AI werkt, wat dan zou kunnen helpen [someone] misschien een AI-leraar worden, of een AI-training volgen om het door te geven aan de volgende generatie”, zegt ze.

Verschillende scholen, van Harvard University tot de University of California, Davis, bieden gratis AI-cursussen aan, variërend van een paar uur tot enkele weken waarin algoritmen, data-analyse en meer worden geleerd.

Het leren van die vaardigheden kan je in een goede positie brengen om te profiteren van het ‘onvermijdelijke’, zegt Higgins.

Openbaarmaking: CNBC bezit de exclusieve kabelrechten buiten het netwerk voor “Shark Tank”.

NIET MISSEN: Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Ontvang CNBC’s gratis Warren Buffett gids voor beleggendat het beste advies van de miljardair voor reguliere beleggers, de do’s en don’ts en drie belangrijke beleggingsprincipes samenvat in een duidelijke en eenvoudige handleiding.

Ramit Sethi: vermijd deze 3 giftige geldovertuigingen om rijkdom op te bouwen

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert