FINANCIEEL.com

Het Singaporese Temasek waarschuwt dat nepagenten in China oplichtingsinvesteringen proberen te verkopen

Het Singaporese Temasek waarschuwt dat nepagenten in China oplichtingsinvesteringen proberen te verkopen

Een ongedateerde foto van een bewegwijzering op het hoofdkantoor van staatsinvesteerder Temasek Holdings uit Singapore in de Zuidoost-Aziatische stadstaat.

Bryan van der Beek | Bloomberg |

Het Singaporese Temasek Holdings waarschuwde dat oplichters naar verluidt financiële beleggingsproducten of -instrumenten proberen te verkopen aan nietsvermoedende individuen, terwijl ze zich voordoen als agenten van het kantoor van het bedrijf in Shenzhen, China.

“We zijn gewaarschuwd voor een oplichting in China waarbij de identiteit van Temasek in Shenzhen wordt nagebootst, waarbij de naam van ons geregistreerde kantoor ‘Temasek Holdings Advisors (Shenzhen) Co., Ltd.’ wordt gebruikt. / ‘淡马锡投资咨询 (深圳) 有限公司”, zei Temasek woensdag in een verklaring.

Met een netto portefeuillewaarde van 382 miljard Singaporese dollar ($284,5 miljard) per 31 maart is Temasek Holdings een van de twee staatsinvesteringsmaatschappijen in Singapore, samen met het meer traditionele staatsinvesteringsfonds GIC. Het is een actieve investeerder en aandeelhouder met drie kantoren op het Chinese vasteland: Beijing, Shanghai en Shenzhen. Temasek heeft in totaal 13 kantoren in negen landen buiten Singapore.

“De oplichters beweren op frauduleuze wijze ons kantoor in Shenzhen te vertegenwoordigen en vragen geld van individuen met als uitgangspunt hen terug te betalen met commissies”, zei Temasek.

“Dit is oplichterij en heeft op geen enkele manier verband met Temasek. Temasek verkoopt geen rechtstreekse beleggingsproducten of financiële instrumenten in China. We hebben geen enkele derde partij toestemming gegeven om dit namens ons te doen”, voegde de investeringsmaatschappij uit Singapore eraan toe.

“We behouden ons alle rechten voor om juridische stappen en rechtsmiddelen te ondernemen tegen elke persoon of bedrijf die zich voordoet als Temasek en/of inbreuk maakt op ons intellectuele eigendom”, aldus Temasek.

Van nagemaakte Apple- en Ikea-winkels en nep-Disneylands tot namaak van melkpoeder, medicijnen en voedsel: China kampt met namaakproducten die de afgelopen jaren tot nadelige gevolgen voor de gezondheid hebben geleid of slachtoffers grote sommen geld hebben opgelicht.

Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldde dinsdag dat Myanmar tot nu toe in totaal 31.000 verdachten heeft overgedragen aan de Chinese autoriteiten in een hardhandig optreden tegen telefoonfraude afkomstig uit Noord-Myanmar en gericht op het Chinese vasteland.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert