Het pond is een ‘schreeuwende koop’ als het daalt tot $ 1,30, zegt strateeg

Sterling bankbiljetten en munten zijn neergelegd voor een foto.

Matt Cardy | Getty-afbeeldingen

LONDEN – Een daling van het Britse pond op korte termijn zou investeerders een duidelijke koopmogelijkheid bieden, aldus een strateeg, die zei dat de valuta volgend jaar een boost zou krijgen als gevolg van het vertrek van het VK uit de Europese Unie.

Manish Singh, chief investment officer bij Crossbridge Capital, zei donderdag dat “de voordelen van de Brexit (zullen) toenemen op (de) middellange termijn”.

Hij verwacht dat het pond dit jaar op het huidige niveau ten opzichte van de dollar zal blijven (ongeveer $ 1,3626 op het moment van schrijven) of naar $ 1,40 zal stijgen, “maar niet verder, en als het $ 1,30 bereikt, dan is het een schreeuwende koop.”

Singh vertelde CNBC’s “Squawk Box Europe” dat het pond volgend jaar alleen hoger zou komen dan de $ 1,40, “op basis van de voordelen van de Brexit die in de loop van de tijd toenemen.”

Groot-Brittannië heeft op 31 december formeel het handelsblok van de EU verlaten, waarmee een overgangsperiode van een jaar werd beëindigd. Het pond is sinds 1 januari aan het wankelen ten opzichte van de dollar en is momenteel ongeveer 0,3% lager.

Nieuwe handelsovereenkomsten tussen het VK en de EU zijn aan het begin van het jaar van start gegaan, maar volgens talrijke rapporten hebben bedrijven al te maken gehad met het krijgen van goederen over de grens.

“Op dit moment worden de regering en iedereen natuurlijk volledig verteerd door alles wat er aan het Covid-front gebeurt en dat moet verdwijnen, of in ieder geval verdunnen, voordat je andere beleidsmaatregelen ziet”, zei Singh, verwijzend naar de Britse regering implementeert meer post-Brexit-beleid.

Wat de dollar betreft, zei Singh dat de consensus was dat de Amerikaanse munt dit jaar zou verzwakken, en benadrukte dat sommige analisten verwachten dat deze met maar liefst 20% -30% zal dalen.

Econoom Stephen Roach vertelde eerder deze week aan CNBC’s “Trading Nation” dat hij “nog een daling van 15% tot 20% van de brede dollarindex in de loop van dit jaar” voorzag, nadat hij in juni een daling van 35% had voorspeld in de komende twee jaar. .

Ondertussen vertelde Steve Brice, CIO van Standard Chartered Bank, vorige week aan CNBC’s “Capital Connection” dat het bedrijf verwachtte dat de dollar in de komende 12 maanden mogelijk met 5% tot 7% ​​zou verzwakken.

Singh van Crossbridge Capital benadrukte echter dat de VS zich in een ‘snel tempo’ tegen het coronavirus aan het vaccineren was, en dat als het bruto binnenlands product of de economische gegevens van het land de verwachtingen overtreffen, het tijdperk van de zwakte van de dollar – dat andere valuta’s heeft aangestuurd, waaronder het pond sterling, hoger – zou voorbij kunnen zijn.

Plaats een reactie