FINANCIEEL.com

Het Netflix-aandeel zakt terwijl Wall Street op zoek is naar duidelijkheid over de omzetgroei

Het Netflix-aandeel zakt terwijl Wall Street op zoek is naar duidelijkheid over de omzetgroei

Nurfoto | Nurfoto |

Netflixen Het aandeel daalde donderdag met meer dan 9% na een kwartaalrapportage die grotendeels positief was, maar Wall Street teleurgesteld achterliet en onzeker was over de belangrijkste inkomstenbronnen.

De uitverkoop in Netflix-aandelen volgt op een rally van 60% sinds het begin van het jaar, aangespoord door de uitrol van het goedkopere, door advertenties ondersteunde plan en een hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden – die beide de groei van de streaminggigant moesten stimuleren.

Netflix gaf woensdag in zijn kwartaalrapport weinig details over die initiatieven en de omzet in het tweede kwartaal bleef achter bij de verwachtingen.

“Ik denk dat mensen veel meer omzetgroei verwachtten in het derde kwartaal, en daar zat de zwakte in [average revenue per membership]’, zegt analist Michael Nathanson van MoffettNathanson.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek pictogram

inhoud verbergen

De voorraad van Netflix is ​​gestegen door de uitrol van door advertenties ondersteunde streaming en een nieuw beleid voor het delen van wachtwoorden, die beide bedoeld zijn om de inkomsten te verhogen.

De gemiddelde omzet per lidmaatschap van Netflix vertoonde een zwakte in het meest recente kwartaal, omdat de streamer zich concentreerde op de genoemde inkomstenbronnen in plaats van op het verhogen van de prijzen. Het bedrijf heeft deze week zijn minst dure plan zonder advertenties verwijderd om klanten ertoe aan te zetten in plaats daarvan voor het goedkopere advertentieplan te kiezen.

CFO Spencer Neumann zei tijdens de winstoproep van woensdag dat prijsstijgingen op een laag pitje werden gezet toen het nieuwe deelbeleid werd uitgerold. Voor advertenties, zei hij, verwacht het bedrijf een “geleidelijke omzetgroei”, eraan toevoegend “dat dit jaar naar verwachting niet een grote bijdrage zal leveren”.

Het door advertenties ondersteunde plan, dat eind vorig jaar werd gelanceerd, heeft tot nu toe ongeveer 1,5 miljoen abonnees aangemeld, een klein deel van het totale aantal abonnees, volgens een rapport van The Information Wednesday.

Netflix-managers weigerden details te geven over het door advertenties ondersteunde niveau tijdens de vooraf opgenomen inkomstenoproep van het bedrijf.

“Het grootste deel van onze omzetgroei dit jaar is afkomstig van volumegroei door nieuwe betaalde lidmaatschappen, en dat wordt grotendeels veroorzaakt door onze betaalde uitrol van delen”, aldus Neumann. “Het is onze primaire omzetversnelling in het jaar, en we verwachten dat die impact … zich over meerdere kwartalen zal voortzetten.”

Maar met onzekerheid over hoe lang het zal duren voordat initiatieven voor het genereren van inkomsten voet aan de grond krijgen, is het moeilijk om de inkomsten van Netflix in de komende twee jaar te voorspellen, waardoor de toekomst duister wordt, aldus analisten van Wall Street.

“Buyside-verwachtingen zijn hoog”, zei Wells Fargo-analist Steven Cahall in een notitie voordat Netflix woensdag de resultaten rapporteerde.

In een notitie na het winstrapport zei Cahall echter dat “geduld een schone zaak is”, en hij riep beleggers op die “te uitbundig waren over betaald delen”, waarbij hij opmerkte dat de omzetgroei langer zal duren.

“Het gaat niet van de ene op de andere dag”, zei Netflix-co-CEO Greg Peters tijdens het investeerdersgesprek van woensdag.

Netflix voorspelt een omzet van 8,5 miljard dollar voor het derde kwartaal, een stijging van 7% op jaarbasis.

De streaminggigant heeft het beter gedaan dan zijn traditionele mediaconcurrenten, en de boost in de groei van het aantal abonnees toonde zijn kracht als andere strijd en voorbereiding op een tumultueuze rest van het jaar terwijl ze op zoek zijn naar streamingwinsten en het hoofd bieden aan de stakingen van Hollywood-acteurs en schrijvers.

Netflix zei woensdag dat het 5,9 miljoen klanten heeft toegevoegd, maar na het eerste abonneeverlies van vorig jaar in een decennium dat zijn aandelen in een neerwaartse spiraal bracht, zei het bedrijf dat het de focus zou verleggen naar omzetgroei en prognoses.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert