Het Hooggerechtshof zal de oproep van Trump horen om immigranten zonder papieren uit te sluiten van de telling

President Donald J. Trump organiseert op 15 oktober 2020 een Make America Great-evenement in Greenville, NC, Verenigde Staten.

Peter Zay | Anadolu-agentschap | Getty-afbeeldingen

Het Hooggerechtshof zei vrijdag dat het volgende maand argumenten zal horen over een beroep van de regering-Trump dat de telling van immigranten zonder papieren in de Verenigde Staten wil uitsluiten van de Census-gegevens die worden gebruikt om de verdeling van congresdistricten te berekenen.

Een federaal hof van beroep in Manhattan had in september de Trump-regering geblokkeerd om inwoners zonder papieren uit te sluiten van die berekening, zoals ze probeerde te doen onder een nieuw beleid dat in juli werd aangekondigd.

Het hof van beroep merkte in zijn uitspraak op dat in de hele Amerikaanse geschiedenis ‘de cijfers die zijn gebruikt om de verdeling van het Congres te bepalen – in de taal van de huidige statuten, de’ totale bevolking ‘en het’ hele aantal personen ‘in elke staat – omvatten elke persoon die op het moment van de volkstelling in de Verenigde Staten woonde, of het nu staatsburger of niet-staatsburger is en of hij hier woont met een wettelijke status of zonder. “

Het Hooggerechtshof plande mondelinge argumenten in de zaak voor 30 november.

Het hooggerechtshof zei onlangs dat het zaken op afstand zou blijven behandelen vanwege de pandemie van het coronavirus gedurende ten minste de rest van het kalenderjaar.

Op dinsdag heeft het Hooggerechtshof een besluit uitgevaardigd waardoor de Trump-administratie veldoperaties kon beëindigen voor de telling van 2020 die die dag van kracht zou zijn, zelfs nu het 9th Circuit Court of Appeals nog steeds een hangend beroep beschouwt dat tot doel heeft de telling te verlengen.

Dit is het laatste nieuws. Controleer alstublieft nogmaals voor updates.

follow:
admin

admin

Related Posts

Bewolkt en vochtig weekend voor NL

De Nederlandse werkweek zou waarschijnlijk eindigen met een sombere, bewolkte vrijdag, maar een matig weekend zou maandag een dag van

Bewolkt en vochtig weekend voor NL

De Nederlandse werkweek zou waarschijnlijk eindigen met een sombere, bewolkte vrijdag, maar een matig weekend zou maandag een dag van