FINANCIEEL.com

Het financiële hart van Londen vergroot de overwinning voor de Labour-partij

Het financiële hart van Londen vergroot de overwinning voor de Labour-partij

Wolkenkrabbers in het financiële, zakelijke en winkeldistrict Canary Wharf in Londen, Verenigd Koninkrijk.

Bloomberg | Bloomberg |

LIVERPOOL, Engeland – De belangrijkste oppositiepartij van Groot-Brittannië, Labour, probeert het machtige financiële centrum van Londen het hof te maken terwijl het zijn zinnen zet op het winnen van de macht bij de algemene verkiezingen van volgend jaar.

Op de partijconferentie deze week waren wetgevers unaniem in het benadrukken van de hernieuwde focus van Labour onder leiding van leider Keir Starmer op het stimuleren van economische groei als prioriteit nummer één.

Tijdens een randevenement op zondag herhaalde James Murray, schaduwsecretaris van Financiën van het ministerie van Financiën, de missie van de partij om de hoogste groei in de G7 te bereiken en de particuliere sector te betrekken.

“Echt, het staat centraal in wat we willen zien, onze eerste prioriteit – praten over het creëren van rijkdom, gaat vóór de verdeling van rijkdom, dat is een heel belangrijk principe van de Labour-partij die de volgende algemene verkiezingen ingaat – dus die framing, ik denken, is echt van cruciaal belang”, zei Murray.

Labour heeft in de meeste grote peilingen een voorsprong van ongeveer 20 punten op de Conservatieve Partij van premier Rishi Sunak, waarbij de regerende partij beschadigd is door een reeks schandalen en de onrust op de markt die vorig jaar werd veroorzaakt door de rampzalige ‘mini-begroting’ van Sunaks voorganger Liz Truss.

Bedrijven hebben behoefte aan duidelijkheid van de Britse Labour- en Conservatieve partijen, zegt een voormalig ambtenaar

Murray richtte zich op Truss en voormalig bondskanselier Kwasi Kwarteng toen hij uiteenzette hoe Labour zal proberen “stabiliteit en zekerheid” terug te brengen in het politieke systeem van het land.

“Het brengen van die stabiliteit en zekerheid is geen kleinigheid. Het is echt cruciaal om de aanmoediging van bedrijven om te investeren te ondersteunen, om iedereen te ondersteunen die samenwerkt aan economische groei”, voegde Murray eraan toe.

“Ik denk dat het tweede echt cruciale onderdeel van onze aanpak de nadruk is die we leggen op de mate waarin we hand in hand zouden werken met bedrijven, met de particuliere sector en met particuliere ondernemingen om de economie te laten groeien.”

Hij zei dat het schaduwteam van Treasury de route naar duurzame economische groei ziet als de staat ‘de basis legt voor de particuliere sector om de groei te brengen, de innovatie te brengen, de concurrentie te brengen en de welvaartscreatie in de hele economie opnieuw op te bouwen. “

Schaduwkanselier Rachel Reeves heeft maandag een belastingroutekaart aangekondigd die bedoeld is om het traject van de bedrijfsbelasting in de loop van het volgende parlement te verduidelijken, mocht Labour volgend jaar aan de macht komen.

Dit betekende een duidelijke afwijking van het economische beleid van de partij onder voormalig leider Jeremy Corbyn, dat sterk gericht was op herverdeling en zeer impopulair was bij de grote bedrijven en het financiële district van Londen.

Onder Corbyn leed Labour in 2019 het slechtste verkiezingsresultaat sinds 1935, en Starmer heeft geprobeerd de partij terug naar het centrum te slepen om haar kernsteun in de voormalige kernlanden weer op te bouwen.

Emma Reynolds, algemeen directeur public affairs, beleid en onderzoek bij TheCityUK, een lobbygroep voor de Britse financiële en professionele dienstensector, zei dat het huidige schaduwteam van Treasury “uitstekend werk heeft verricht op het gebied van zakelijke betrokkenheid” en afstand heeft genomen van het eerdere leiderschap “Wat door het bedrijfsleven, terecht of ten onrechte, werd gezien als niet bemoedigend voor de particuliere sector.”

“Ik denk dat er nu meer erkenning is dat als we bijvoorbeeld de klimaatverandering willen aanpakken, het niet alleen de staat kan zijn die geld uitgeeft. Een groot deel van deze investeringen moet afkomstig zijn van de particuliere sector. In de sector is de rol van de particuliere financiering enorm belangrijk’, zegt Reynolds, een voormalig Labour-parlementslid dat zich volgend jaar opnieuw kandidaat zal stellen bij de verkiezingen.

“Ik denk dat onze industrie klaar staat om met welke regering dan ook samen te werken. We zijn geen partijpolitieke partij. Maar zeker als er een Labour-regering zou zijn, zouden we het leuk vinden wat we horen als het gaat om samenwerken in partnerschap.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert