FINANCIEEL.com

Het F1-bestedingsplafond maakte raceteams beter investeerbaar

Het F1-bestedingsplafond maakte raceteams beter investeerbaar

De F1 Grand Prix van Singapore in 2022. 2022.

Bryn Lennon – Formule 1 | Formule 1 |

Neem een ​​eliteveld van race-experts van wereldklasse. Vraag hen om minder dollars uit te geven aan het verslaan van hun bittere rivalen. Het resultaat, zo blijkt, is een reeks nieuw belegbare activa.

Dat is hoe de hoofden van de Formule 1-racerij het zien, door een budgetplafond voor de hele competitie toe te schrijven aan het duurzamer maken van de teambedrijven en het stimuleren van de waarderingen.

“Toen we erbij betrokken raakten, werden de onderste teams letterlijk voor nul geruild. Tegenwoordig denk ik niet dat je een team voor minder dan 750 miljoen dollar kunt kopen, en de topteams worden gewaardeerd [around] $3 miljard”, zei Liberty Media CEO Greg Maffei tegen Sara Eisen van CNBC in de documentaire “The Inside Track: The Business of Formula 1”, die donderdag om 20.00 uur ET debuteerde.

Het budgetplafond – vastgesteld op 135 miljoen dollar per team in 2023 – beperkt hoeveel teams kunnen uitgeven aan het ontwikkelen en bouwen van hun raceauto’s. Voordat het in 2021 werd geïntroduceerd, konden de topteams in de competitie in een bepaald jaar een veelvoud daarvan uitgeven.

Het is een model vergelijkbaar met Amerikaanse sportcompetities, waarvan er verschillende een beperking hebben op wat teams kunnen uitgeven aan spelerssalarissen (hoewel de salarissen van F1-coureurs zijn uitgesloten) – en het is het werk van F1-eigenaar Liberty Media, die de competitie in 2017 kocht.

“We begrepen dat sommige dingen die, bijvoorbeeld de NFL, hebben gedaan om meer gelijke inkomsten te creëren en een kostenplafond te creëren, een veel competitievere en boeiendere sport mogelijk maken”, zei Maffei.

Inside Track: de activiteiten van de Formule 1 Cold Open

De tien teams van de F1 krijgen elk een deel van de competitie-inkomsten, binnengehaald via sponsoring en mediaovereenkomsten. Ze verzamelen ook individuele inkomsten via teamspecifieke partnerschappen, gastvrijheid en technische inspanningen.

Betere prestaties op het circuit maken het gemakkelijker om geld te verdienen, maar er zijn aanzienlijke uitgaven voor nodig om dat te bereiken.

“Vroeger wist iemand die in een raceteam investeerde niet of je 200 miljoen dollar per jaar of een half miljard per jaar zou uitgeven. Er zat van alles daartussenin”, zegt Guenther Steiner, teambaas bij het Haas F1 Team.

Haas heeft de afgelopen jaren een bijzonder agressieve draaideur van investeerders gezien, geplaagd door slechte prestaties op de grid en wat pech: in maart 2021 kondigde het team een ​​titelpartnerschap aan met het Russische kunstmestbedrijf Uralkali, om de investering een jaar later te laten vallen. Rusland viel Oekraïne binnen.

Haas telt nu MoneyGram en Chipotle onder zijn sponsors. Het budgetplafond heeft volgens Steiner de balans van het team voorspelbaarder gemaakt en het gemakkelijker gemaakt om nieuwe partners aan boord te halen.

“Vanwege de testbeperkingen is het nu moeilijk om een ​​coureur uit Amerika te halen die misschien nog niet op deze circuits is geweest”, zegt Zak Brown, CEO van McLaren.

Dan Mullan | Getty Images Sport |

F1-teams besteden gedurende het raceseizoen enorme hoeveelheden kapitaal om problemen met de auto’s op te lossen, te repareren en te verbeteren. Grote upgrades halverwege het seizoen kunnen duur zijn, maar zijn cruciaal voor het succes van een team.

“Het is een R&D-spel”, vertelde Zak Brown, CEO van McLaren Racing, in juni aan CNBC vanaf de zijlijn van het Canadese Grand Prix-weekend in Montreal. “We zitten in de prototypebusiness. We hebben dit weekend nieuwe dingen op onze auto, we zullen nieuwe dingen op onze auto hebben volgend weekend, en afhankelijk van wat je uitdagingen zijn met de auto, kies je waar je gaat investeren jouw geld.”

Voordat Brown in 2018 het roer bij McLaren overnam, verloor het team op jaarbasis geld – maar liefst ‘negen cijfers’, vertelde hij aan CNBC.

“Nu zijn we een winstgevend sportteam”, zei hij. “Veel daarvan is gebaseerd op prestaties, en het is een groot compliment voor Liberty dat ze, toen ze binnenkwamen, een kostenplafond hadden ingesteld.”

Stem donderdag om 20.00 uur ET af op CNBC voor de première van “The Inside Track: de business van de Formule 1.”

Openbaarmaking: CNBC is een sponsor van McLaren Racing.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert