Heropening van Apple Store in Zuid-Korea voor reparatie van Mac en iPhone

By admin

Bloomberg | Bloomberg | Getty Images

Apple-winkels buiten China zijn sinds maart gesloten als reactie op de coronaviruspandemie, zonder een geplande datum om ze opnieuw te openen.

Een Apple-winkel in Seoul gaat zaterdag weer open, bevestigde een Apple-vertegenwoordiger. Het is de eerste Apple-winkel buiten China die opnieuw wordt geopend en Apple’s enige winkel in Zuid-Korea.

De winkel heeft beperkte openingstijden en richt zich op het repareren van de iPhones en computers van bestaande klanten.

“Om te beginnen hebben we een aangepast schema en richtlijnen om ervoor te zorgen dat klanten en medewerkers gezond blijven. Een focus voor de winkel is service en ondersteuning aan de Genius Bar. Voor klanten die een aankoop willen doen, hebben we verschillende opties, waaronder online bestellen voor bezorging of afhalen in de winkel, ‘zei Apple in een verklaring.

De heropening van de winkel in Seoel biedt een voorproefje van de strategie van Apple om de winkels opnieuw te openen zodra andere landen beginnen met het intrekken van thuisbestellingen. Honderden Apple Stores over de hele wereld bleven gesloten.

Zuid-Korea werd vroeg getroffen door de uitbraak van het coronavirus, maar de reactie ervan heeft de hele wereld geprezen, vooral omdat het op grote schaal op het virus kan testen. Er zijn 10.613 bevestigde gevallen van Covid-19 en meer dan 500.000 tests uitgevoerd in het land, volgens officiƫle statistieken.

Apple waarschuwde in februari, terwijl de aandacht nog steeds grotendeels op China was gericht, dat de omzet in het tweede kwartaal door de Covid-19 zou worden geschaad. Het verwachtte een lagere vraag in China en wereldwijde aanbodbeperkingen voor iPhones. Sindsdien zijn de Apple-aandelen met meer dan 10% gedaald. Apple maakt winst bekend op 30 april.