FINANCIEEL.com

Havenarbeiders aan de westkust in Canada beginnen officieel met staken

Havenarbeiders aan de westkust in Canada beginnen officieel met staken

Een vakbond die havenarbeiders in West-Canada vertegenwoordigt, is officieel begonnen met staken, een actie die rimpeleffecten zou kunnen hebben die verder reiken dan de noorderbuur van de VS.

De Longshore Division van de International Longshore & Warehouse Union Canada kondigde aan dat de staking was begonnen in een Facebook-post op zaterdag, ondertekend door vakbondsvoorzitter Rob Ashton. Meer dan 99% van de leden van de vakbond, die West Coast-havens zoals Vancouver en Prince Rupert steunen, stemden vorige maand voor goedkeuring van de staking. Het bericht van de staking kwam woensdag.

“De ILWU Canada Longshore Division heeft deze beslissing niet lichtvaardig genomen, maar voor de toekomst van ons personeelsbestand moesten we deze stap nemen”, zei Ashton in de post. “We hopen nog steeds dat er een schikking zal worden bereikt via GRATIS collectieve onderhandelingen!”

De vakbond staat sinds februari open voor onderhandelingen met de British Columbia Maritime Employers Association, die haveneigenaren vertegenwoordigt, en blijft bereid om verder te werken aan een contract, voegde Ashton eraan toe.

De werkgeversorganisatie, bekend als de BCMEA, zei in een verklaring dat ze heeft gewerkt om “te goeder trouw voorstellen en standpunten naar voren te brengen, met als doel een eerlijke deal aan tafel te bereiken”. Het nam nota van de rol van federale bemiddelaars en zei open te staan ​​voor “elke” oplossing die de partijen tot een evenwichtige overeenkomst kan brengen, inclusief een bemiddeld arbitrageproces.

Cruiseschepen blijven varen en graan in bulk beweegt, maar graan in containers niet. De Canadese minister van Arbeid Seamus O’Regan Jr. getweet schijnbaar ter ondersteuning van de voortdurende onderhandelingen tussen de twee groepen, erop wijzend dat “de beste deals voor beide partijen aan tafel worden bereikt”.

De twee partijen zijn het oneens over kwesties als automatisering, het gebruik van contractwerk en de kosten van levensonderhoud voor werknemers. Twee door de Canadese regering aangestelde bemiddelaars hielden toezicht op de besprekingen die tot eind mei liepen. Die gesprekken werden gevolgd door een zogenaamde afkoelingsperiode tussen de twee groepen.

Een staking in de westelijke havens rond feestdagen in zowel de VS als Canada kan gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie, zeggen volgers uit de industrie. De haven van Vancouver en de haven van Prince Rupert zijn populaire bestemmingen voor de Amerikaanse handel, omdat deze havens tot de belangrijkste aanloophavens behoren voor goederen die uit Azië komen. Sommige logistieke managers hebben CNBC verteld dat de treindienst vanuit die havens een stuk sneller is dan via de haven van Seattle of Tacoma.

De International Longshoremen’s Association zei dat ze geen omgeleide vracht uit havens met stakende arbeiders zal aannemen, terwijl het hoofd van de International Longshore and Warehouse Union, die de havenarbeiders aan de westkust in de VS vertegenwoordigt, een verklaring van solidariteit aflegde met de Canadese vakbond, maar deed dat niet. noem geen specifieke actie.

De staking zou kunnen leiden tot congestie in deze havens met dokwerkers die schepen niet kunnen lossen. Congestie kan leiden tot achterstanden en leiden tot vertraagde pick-ups van terminals, wat vervolgens kan leiden tot late vergoedingen die vaak worden doorberekend aan consumenten – een situatie die vergelijkbaar is met wat zich tijdens de pandemie heeft voorgedaan.

“Met de Canadese feestdag en de feestdag van 4 juli is het volume van de containers dat wordt vervoerd lichter dan normaal, maar nu worden schepen niet bewerkt vanwege de staking”, zegt Paul Brashire, vice-president van drayage en intermodaal bij ITS Logistics. “Als deze staking halverwege volgende week doorgaat, zal dit de komende weken gevolgen hebben voor de congestie op de railterminals van Chicago en Detroit vanwege de hoeveelheid containers die zich zou hebben opgebouwd en uiteindelijk naar die railterminals zou zijn verhuisd.”

De Canadese havens behandelen volgens schattingen elk jaar bijna $ 225 miljard aan vracht, met artikelen uit verschillende sectoren zoals huishoudelijke artikelen, elektronica en kleding die per spoor worden vervoerd. Volgens gegevens van de havenautoriteiten gaat ongeveer 15% van de consumentenhandel via de haven van Vancouver naar of komt uit de VS. Ongeveer tweederde van het gecontaineriseerde importvolume dat naar de haven van Prince Rupert gaat, gaat naar de VS, blijkt uit havengegevens.

In deze havens zijn drie spoorwegen van klasse 1 actief: CN, Canadese Stille Oceaan en BNSF, een dochteronderneming van Berkshire Hathaway. In een e-mail aan CNBC zei BNSF dat het geen commentaar had op een stakingsimpact. CN was niet direct bereikbaar voor commentaar.

In een CPKC-klantadvies dat woensdag is uitgegeven, zei de spoorweg: “De werkonderbreking in verband met deze kennisgeving kan gevolgen hebben voor de havenactiviteiten in British Columbia. Op dit moment verwachten we geen significante onderbrekingen van de dienstverlening als gevolg van deze werkonderbreking en als zodanig , CPKC heeft geen embargo’s ingesteld met betrekking tot een mogelijke serviceonderbreking, maar we houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten om de eventuele gevolgen voor zendingen op het netwerk van CPKC te evalueren. We zullen indien nodig updates verstrekken.”

Steve Lamar, CEO van de American Apparel and Footwear Association, vertelde CNBC dat de “kwetsbare en herstellende toeleveringsketens geen staking kunnen tolereren”, terwijl hij er bij de Canadese regering op aandrong om partijen aan tafel te houden.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert