Handelsgegevens China december, coronavirus, valuta, olie

SINGAPORE – Aandelen in Japan zouden tijdens de opening van donderdag dalen, aangezien investeerders in Azië-Pacific wachten op de publicatie van Chinese handelsgegevens voor december.

Futures wezen op een lagere opening voor Japanse aandelen. Het Nikkei-futurescontract in Chicago bedroeg 28.440, terwijl de tegenhanger in Osaka 28.420 bedroeg. Dat vergeleken met de laatste afsluiting van de Nikkei 225 op 28.456,59.

De aandelen in Australië waren weinig veranderd in de ochtendhandel, met de S & P / ASX 200 fractioneel hoger.

De handelsgegevens van China voor december zullen naar verwachting donderdag rond 11:00 uur HK / SIN verschijnen.

Wat het coronavirusvaccin betreft, toonden proefgegevens die woensdag in de New England Journal of Medicine werden gepubliceerd, aan dat het eenmalige Covid-vaccin van Johnson & Johnson veilig is en een immuunrespons lijkt te genereren bij zowel jonge als oudere vrijwilligers.

De vaccinkandidaat van J&J, die slechts één dosis nodig heeft, zou de logistiek voor zorgverleners kunnen vereenvoudigen. De twee vaccins die momenteel zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration van Pfizer-BioNTech en Moderna, hebben twee doses nodig met een tussenpoos van drie tot vier weken.

De S&P 500 steeg ‘s nachts op Wall Street met 0,2% en sloot af op 3.809,84, terwijl de Nasdaq Composite 0,4% won en sloot op 13.128,95. De Dow Jones Industrial Average sloot slechts 8,22 punten lager op 31.060,47.

De bewegingen in de Verenigde Staten kwamen terwijl de onrust in Washington voortduurt, waarbij het Huis woensdag de Amerikaanse president Donald Trump beschuldigt wegens het aanzetten tot de aanval op het Amerikaanse Capitool vorige week.

Valuta’s

De US-dollarindex, die de greenback volgt ten opzichte van een korf van zijn collega’s, stond op 90,332 na een stijging van niveaus onder 90.

De Japanse yen handelde op 103,87 per dollar, nog steeds sterker dan niveaus boven de 104 ten opzichte van de dollar die eerder in de handelsweek werd gezien. De Australian dollar veranderde van eigenaar op $ 0,7739, nadat hij gisteren levels boven $ 0,775 had gezien.

Wat staat er op de tap:

  • China: handelsgegevens voor december om 11:00 uur HK / SIN

– CNBC’s Berkeley Lovelace Jr. heeft bijgedragen aan dit rapport.

Plaats een reactie