FINANCIEEL.com

Groene waterstof krijgt veel aandacht. Maar de kosten zijn een knelpunt

Groene waterstof krijgt veel aandacht. Maar de kosten zijn een knelpunt

Waterstofopslagtanks in Spanje in mei 2022. Waterstof heeft een breed scala aan toepassingen en kan worden ingezet in een breed scala aan industrieën.

Engel Garcia | Bloomberg |

Het geroezemoes rond waterstof is de afgelopen jaren steeds luider geworden – velen zien het als een belangrijk hulpmiddel om de ecologische voetafdruk van de zware industrie te verkleinen en economieën te helpen om netto-nuldoelen te bereiken.

De groene waterstofsector, die gericht is op de productie ervan met behulp van hernieuwbare energiebronnen zoals wind en zon, heeft bijzondere belangstelling getrokken en kan bogen op een aantal spraakmakende geldschieters.

Ze omvatten de Duitse bondskanselier Olaf Scholz, die het in 2022 “een van de belangrijkste technologieën voor een klimaatneutrale wereld” en “de sleutel tot het koolstofvrij maken van onze economieën” noemde.

In de zakenwereld komen multinationals van Iberdrola naar Siemens energie zijn ook op zoek naar toneelstukken in groene waterstof.

Maar hoewel er enorm veel opwinding is over het potentieel van waterstof – het Internationaal Energieagentschap beschrijft het als een “veelzijdige energiedrager” – zijn er ongetwijfeld ook uitdagingen.

Om te beginnen is de overgrote meerderheid van de waterstofproductie nog steeds gebaseerd op fossiele brandstoffen, niet op hernieuwbare energiebronnen – een feit dat duidelijk in strijd is met netto-nuldoelen.

En als het specifiek om groene waterstof gaat, zijn de productiekosten een groot probleem, en die zullen de komende jaren omlaag moeten.

Het transporteren van waterstof van productielocaties naar gebruikers is een andere even belangrijke factor om te overwegen.

“Waterstof is behoorlijk duur om te verplaatsen”, vertelde Murray Douglas, hoofd waterstofonderzoek bij Wood Mackenzie, aan CNBC tijdens een interview.

“Het is moeilijker te verplaatsen dan aardgas … technisch, technisch gezien … het is gewoon moeilijker”, voegde hij eraan toe.

Douglas is niet de enige die enkele van de hindernissen bij het leveren van waterstof benadrukt.

Het Amerikaanse ministerie van Energie merkt bijvoorbeeld op dat de belangrijkste uitdagingen “onder meer het verlagen van de kosten, het verhogen van de energie-efficiëntie, het handhaven van waterstofzuiverheid en het minimaliseren van waterstoflekkage” zijn.

De DOE voegt eraan toe dat er meer onderzoek nodig is om “de afwegingen tussen de opties voor waterstofproductie en de leveringsopties voor waterstof te analyseren wanneer ze samen als een systeem worden beschouwd”.

Locatie belangrijk

Met betrekking tot de logistiek rondom groene waterstof in het bijzonder één gebied dat aandacht nodig heeft, is de locatie van productiefaciliteiten.

Vaak zijn deze bestemd voor gebieden waar bronnen van hernieuwbare energie in overvloed aanwezig zijn, zoals Australië, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar vele kilometers verwijderd van waar de waterstof daadwerkelijk zal worden gebruikt.

Douglas van Wood Mackenzie verwees naar transportopties toen hij nadacht over de investeringshorizon voor de komende 10 jaar.

“Je kunt het natuurlijk pijpen, maar je hebt waarschijnlijk een speciale pijplijn nodig”, zei hij, erop wijzend dat dit waarschijnlijk een nieuwe build zou moeten zijn en dicht bij de eindgebruikers.

De enige andere realistische optie in deze investeringshorizon, zei hij, betreft het exporteren van de waterstof als ammoniak.

“Je produceert de waterstof, de groene waterstof, en dan synthetiseer je het tot ammoniak met stikstof,” zei hij.

De verzending van ammoniak was, merkte Douglas op, “een behoorlijk gevestigde technologie en industrie – er zijn al een heleboel ontvangende havens.”

Deze ammoniak zou dan direct verkocht kunnen worden aan eindgebruikers, zoals kunstmestproducenten.

Een alternatieve optie zou zijn om “de ammoniak weer in waterstof te kraken”, hoewel dit niet zonder problemen zou zijn.

“Zodra je weer begint te ‘kraken’ in het gebruik van waterstof, begin je wat … behoorlijk grote energieverliezen op te lopen, ” zei Douglas.

Efficiënt bezorgsysteem nodig

In een verklaring aan CNBC was Jorgo Chatzimarkakis, de CEO van branchevereniging Hydrogen Europe, optimistisch over de vooruitzichten voor groene waterstof.

Hij zei dat het “een wereldwijd product zou worden”, voordat hij het belang benadrukte van “een efficiënt leveringssysteem”.

Chatzimarkakis benadrukte ook de noodzaak van een certificeringsprogramma, omdat “groene waterstof moet bewijzen dat het afkomstig is van hernieuwbare energie.”

Ondanks enkele duidelijk grote obstakels, beginnen samenwerkingsverbanden en programma’s met betrekking tot de levering en distributie van groene waterstof vorm te krijgen.

Eerder dit jaar kondigden Greenergy en Octopus Hydrogen – de laatste maakt deel uit van de Octopus Energy Group – aan dat ze een ‘partnerschap voor levering van groene waterstof’ zijn gestart.

Elders zegt het Duitse bedrijf Enertrag dat het sinds 2021 “een tankwagen en transporttrailer exploiteert om grote hoeveelheden groene waterstof aan klanten te leveren”.

En in 2022 zei het in Madrid gevestigde energiebedrijf Cepsa dat het zou samenwerken met de haven van Rotterdam om “de eerste groene waterstofcorridor tussen Zuid- en Noord-Europa” te ontwikkelen.

Knelpunt

Hoewel de technologie en kennis voor de productie en levering van waterstof er is, blijft er één knelpunt.

“De industrie weet hoe waterstof moet worden getransporteerd”, zei Douglas van Wood Mackenzie, eraan toevoegend dat de energie- en chemiesector het al heel lang vervoeren – het is niet nieuw, het is gewoon duur.

Voortbordurend op zijn punt, zei Douglas dat het belangrijk is om de productiekosten te verlagen. Hoe lager die zijn, hoe beheersbaarder de transportkosten zouden worden.

“Ik weet niet zeker of er een soort van magische … kostenbesparende technologie is die in de transportkant van de vergelijking zal komen”, voegde hij eraan toe.

“We zullen niet ineens een beter materiaal vinden om waterstof doorheen te vervoeren”, zei hij.

“Als je het vloeibaar maakt, moet je het erg koud krijgen, en dat is gewoon duur”, voegde hij eraan toe. “Als je er ammoniak van maakt, zijn daar kosten aan verbonden, en dan zijn er een heleboel uitdagingen rond toxiciteit.”

“Ze weten hoe ze al deze dingen moeten doen”, concludeerde hij. “Het komt nog steeds gewoon neer op de kosten.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert