FINANCIEEL.com

Goud staat op het hoogste punt in zes maanden nu de dollar daalt en beleggers oog hebben voor renteverlagingen

Goud staat op het hoogste punt in zes maanden nu de dollar daalt en beleggers oog hebben voor renteverlagingen

Op 15 september 2023 worden blokken van 99,99 procent puur goud in een werkkamer van de Novosibirsk-raffinaderij in Rusland geplaatst.

Alexander Manzyuk | Anadolu-agentschap |

De goudprijs steeg maandag naar het hoogste punt in meer dan zes maanden, nadat de Amerikaanse dollar verzwakte en investeerders hun weddenschap bevestigden dat de Federal Reserve klaar is met renteverhogingen.

Zoek goud steeg 0,52% naar $2.012,39 per ounce om 13.47 uur Londense tijd, maar bereikte eerder op de dag het hoogste punt van 16 mei op $2.017,82, zo meldde Reuters. De goudfutures voor december bereikten $2.018,9, het hoogste niveau sinds 27 oktober, volgens berekeningen van CNBC.

De dollar-indexeen maatstaf voor de dollar ten opzichte van de belangrijkste valuta’s, stond 0,13% lager omdat de markten een kans van meer dan 90% inschatten dat de Fed de rente tijdens de volgende twee vergaderingen zal handhaven.

CME’s FedWatch Tool toont een kans van 25% op een verlaging al in maart.

Een zwakkere dollar en lagere rentetarieven worden door marktwaarnemers vaak aangemerkt als een stijging van de goudprijs.

De zwakte van de Amerikaanse dollar zal de goudprijs naar een nieuw niveau brengen, zegt CEO van Wheaton Precious Metals

Analisten van Goldman Sachs zeiden zondag in een notitie over de metalenvooruitzichten voor 2024 dat de “glans van goud terugkeert”.

“Het potentiële opwaartse potentieel van de goudprijs zal nauw verbonden zijn met de Amerikaanse reële rente en de bewegingen van de dollar, maar we verwachten ook dat de aanhoudend sterke consumentenvraag uit China en India, samen met de aankopen van de centrale banken, de neerwaartse druk van opwaartse groeiverrassingen en renteverlagingen zal compenseren.” ze zeiden.

Analisten van de Bank of America zeiden intussen in een zondagsnotitie dat het basisscenario van het grondstoffenteam was dat goud vanaf het tweede kwartaal van 2024 in waarde zou stijgen, omdat “de reële rente omlaag wordt gedrukt door de renteverlagingen door de Fed.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert