FINANCIEEL.com

Google zegt dat Bard nu afbeeldingen kan gebruiken en audioantwoorden kan geven

Google zegt dat Bard nu afbeeldingen kan gebruiken en audioantwoorden kan geven

Er wordt een hand gezien die een smartphone vasthoudt met het Google Bard-logo, voor een computerscherm waarop het Google-logo te zien is.

Nikos Pekiaridis | Nurfoto |

Google voegt nieuwe functies toe aan zijn chatbot Bard om de snel verbeterende concurrentie voor te blijven Microsoftondersteunde OpenAI, Anthropic en anderen in de gloeiend hete generatieve AI-ruimte.

De zoekgigant presenteerde zijn ChatGPT-concurrent in maart aan het publiek, te beginnen met tests in de VS en het VK. Sindsdien kondigde het bedrijf nieuwe updates aan tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O in mei. OpenAI’s ChatGPT kondigde in mei ook nieuwe functies aan, waaronder de lancering van de ChatGPT-app voor iOS en de integratie van gesproken aanwijzingen.

Hier zijn een paar van de updates die Google donderdag heeft gelanceerd:

  • Analyse van afbeeldingen: Bard heeft nu beeldmogelijkheden, die het bedrijf in mei aankondigde als een Google Lens-functie op Google IO. Gebruikers kunnen een afbeelding uploaden en Bard om informatie over een afbeelding vragen of Bard vragen om een ​​bijschrift te maken op basis van de afbeelding, stelt de blogpost van het bedrijf. De functie is alleen beschikbaar in de Engelse taal.
  • Verschillende soorten reacties: Het bedrijf zegt dat Bard-gebruikers nu de toon en stijl van Bard’s reacties kunnen veranderen in vijf verschillende opties: eenvoudig, lang, kort, professioneel of informeel. Het bedrijf geeft het voorbeeld door Bard te vragen om u te helpen bij het schrijven van een marktplaatsvermelding voor een vintage fauteuil, en vervolgens het antwoord in te korten. Deze functie is live in het Engels en zal binnenkort worden uitgebreid naar nieuwe talen, staat er.
  • Lees reacties: Gebruikers kunnen audio gebruiken om naar de antwoorden van Bard te luisteren, wat volgens het bedrijf nuttig is voor gebruikers die de juiste uitspraak van een woord willen horen of naar een gedicht of script willen luisteren. Deze functie werkt in meer dan 40 talen, aldus het bedrijf.
  • Meer talen en regio’s: Het bedrijf zei dat mensen Bard in meer dan 40 talen kunnen gebruiken, waaronder Arabisch, Chinees, Duits, Hindi en Spaans. Het is nu ook beschikbaar in Europa, dat naar verluidt vertraging opliep omdat de Ierse gegevensbeschermingscommissie zich zorgen maakte over privacy. “We hebben proactief contact gehad met experts, beleidsmakers en privacyregelgevers over deze uitbreiding”, zei het bedrijf in zijn blogpost van donderdag.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert