Google vertelt iedereen die op kantoor komt om wekelijkse Covid-tests te doen

By Jernst van Waal

Google-CEO Sundar Pichai

Getty Images

Google implementeert een nieuw Covid-19-testbeleid voor zijn Amerikaanse werklocaties, terwijl het zich voorbereidt op een aanhoudende toename van infecties door de Omicron-variant in de komende weken.

In een e-mail die donderdag naar voltijdmedewerkers is gestuurd en is verkregen door CNBC, zei Karen DeSalvo, hoofd van de gezondheid van Google, dat iedereen die in contact komt met een Google-kantoor of -faciliteit een negatieve moleculaire test nodig heeft. Ze moeten ook hun vaccinatiestatus melden en maskers van chirurgische kwaliteit dragen terwijl ze op kantoor zijn, aldus de memo.

“De Omicron-variant is de dominante soort geworden in de toenmalige VS en is zeer overdraagbaar”, schreef DeSalvo. “Er is een aanzienlijke toename van infecties in het hele land en ziekenhuizen worden overspoeld met COVID-patiënten – waardoor hun vermogen om zorg te verlenen aan anderen die het nodig hebben, wordt verminderd.”

Google is de laatste tijd agressiever dan zijn technische collega’s bij het afdwingen van Covid-19-veiligheidsmaatregelen onder werknemers. Vorige maand vertelde het bedrijf de werknemers dat ze zich moeten houden aan het vaccinbeleid, anders zouden ze hun salaris verliezen en uiteindelijk hun baan verliezen. Dat markeerde een verschuiving door leidinggevenden, die slechts een paar maanden eerder zeiden dat het bedrijf geen vaccins zou verplichten.

Enkele honderden Google-medewerkers ondertekenden en verspreidden een manifest tegen het verruimde Covid-19-vaccinmandaat van het bedrijf.

Als het op testen aankomt, heeft Google zich op een moment als dit voorbereid. In april is Google begonnen met het verstrekken van thuis Covid-19-tests van Cue Health aan werknemers. Het is de grootste klant van het testbedrijf in de particuliere sector.

Vier maanden later sloot de clouddivisie van Google een afzonderlijke overeenkomst met Cue om realtime variant-tracking en sequencing van Covid-19 te ontwikkelen, een samenwerking die Google unieke toegang geeft tot test- en variantgegevens.

“We verwachten dat dit de komende weken zo zal blijven”, schreef DeSalvo, eraan toevoegend dat de nieuwe testregel tijdelijk is. “Tijdens deze periode van verhoogd risico maken we het een kwestie van beleid om een ​​wekelijkse moleculaire test (bijv. PCR, Cue) te krijgen als je op kantoor komt.”

DeSalvo herinnerde werknemers eraan dat Google gratis virale testopties thuis en persoonlijk biedt aan zowel fulltime medewerkers als het uitgebreide personeelsbestand, waaronder uitzendkrachten, leveranciers en contractanten. Een recent rapport van Bloomberg zei dat het uitgebreide personeelsbestand van Google langere wachttijden had voor testresultaten in vergelijking met fulltime werknemers.

In een e-mail aan CNBC zei een Google-woordvoerder dat het bedrijf “nieuwe tijdelijke gezondheids- en veiligheidsmaatregelen implementeert voor iedereen die toegang heeft tot onze sites in de VS”, en beleid invoert om “werkplekken en gemeenschappen zo veilig mogelijk te maken”.

DeSalvo zei dat de moleculaire tests de druk op klinieken, scholen en apotheken zullen helpen verlichten, die moeite hebben gehad om snelle antigeentestvoorraden op voorraad te houden.

Google heeft meer dan 150.000 fulltime medewerkers en bijna hetzelfde aantal aannemers en leveranciers. Medio december zeiden leidinggevenden dat het bedrijf tot dusverre 90% van zijn Amerikaanse kantoren had geopend en dat in de afgelopen weken bijna 40% van zijn Amerikaanse werknemers op een gegeven moment naar een faciliteit ging.

Google had verwacht dat zijn personeel vanaf januari weer naar fysieke kantoren zou terugkeren, maar het heeft zijn plannen vorige maand teruggedraaid, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over het infectiepercentage. Leidinggevenden noemden Omicron destijds echter niet en moedigden werknemers nog steeds aan om binnen te blijven “waar de omstandigheden het toelaten”.

Hooggerechtshof gaat in tegenovergestelde richting

Terwijl Google zijn mandaat versterkt, lijken de federale regels in de tegenovergestelde richting te gaan. Het Hooggerechtshof blokkeerde donderdag de Biden-administratie van de handhaving van haar ingrijpende vaccin-of-testvereisten voor grote particuliere bedrijven. Het mandaat vereiste dat werknemers van bedrijven met 100 of meer werknemers wekelijks werden gevaccineerd of een negatieve Covid-test moesten indienen om de werkplek te betreden met een deadline van 18 januari.

Google-leidinggevenden hebben de federale vereisten gebruikt als verklaring voor de handhaving van het interne beleid, met het argument dat het uitgebreide werk van het bedrijf met de overheid betekent dat iedereen eraan moet voldoen, ongeacht of ze op kantoor komen.

Google vertelde werknemers in december dat degenen die zich op 18 januari niet aan de vaccinatieregels hebben gehouden, voor 30 dagen met “betaald administratief verlof” zullen worden geplaatst. Daarna krijgen ze maximaal zes maanden ‘onbetaald persoonlijk verlof’, gevolgd door ontslag.

DeSalvo’s notitie voegde meer specifieke aanwijzingen over veiligheid toe in het licht van de Omicron-piek.

Ze adviseerde werknemers om een ​​niet-stoffen of “chirurgisch masker van hoge kwaliteit” te gebruiken. Ze zei ook dat ze thuis moesten blijven als ze zich niet lekker voelen, ook al zijn het ‘gewoon allergieën’. DeSalvo raadde medewerkers aan om zo dicht mogelijk bij het tijdstip van een evenement of kantoor te testen.

“Je vertoont misschien geen symptomen, maar je zou nog steeds Covid-19 kunnen verspreiden naar anderen”, schreef ze, eraan toevoegend dat gevaccineerde werknemers hun booster “zo snel mogelijk” moeten krijgen als ze dat nog niet hebben gedaan.

KIJK MAAR: Google-werknemers verliezen hun salaris en uiteindelijk hun baan als ze zich niet aan de vaccinatieregels houden