FINANCIEEL.com

Google-medewerkers werken doorgaans langer dan acht uur per dag: Memo

Google-medewerkers werken doorgaans langer dan acht uur per dag: Memo

David Paul Morris | Bloomberg | Bloomberg |

Wanneer een Googlen Toen een werknemer aan het bedrijf vroeg of hij zijn werkschema zo kon inrichten dat hij minder uren op meer dagen kon werken, antwoordde een HR-vertegenwoordiger dat de gemiddelde Google-werknemer meer werkt dan een normale werkdag van 9 tot 5. lijkt eerdere berichten te weerleggen dat Googlers een lichte werkdruk hebben.

“De meeste betaalde Googlers werken al langer dan 8 uur per dag op de dagen dat ze werken”, schreef de HR-vertegenwoordiger van het ‘People Operations’-team van Google in reactie op de medewerker, in een bericht dat werd bekeken door CNBC. “Niemand is 120% FTE [Full Time Employee] voor een normale FT-baan bij Google, dus werken met een gecomprimeerd schema van 100% is niet echt realistisch.”

In de memo werd verder gezegd dat het bedrijf werknemers toestaat 60% of 80% voltijds te werken.

De bevestiging van de HR-vertegenwoordiger dat werknemers doorgaans lange uren maken, zorgde ervoor dat sommige werknemers die informatie graag met hun vrienden en familieleden wilden delen, aldus interne message boards.

Tijdens de zomer werd naar verluidt in meerdere publicaties een software-ingenieur van Google geïnterviewd die zes cijfers verdiende en die zei dat hij een uur per dag werkte, ’s ochtends codeerde en de rest van zijn diensten aan zijn startup besteedde. Die rapporten over een werkdag van één uur gingen viraal, ook bij vrienden en familie van Google-medewerkers.

Eén meme, gedeeld door een Google-medewerker op Memegen, suggereerde dat de medewerker de gedachten van de HR-vertegenwoordiger wilde delen met ‘snarky familieleden’ die hadden verwezen naar de rapporten over een werkdag van één uur. Ruim 100 medewerkers ‘vonden’ het leuk.

In een verklaring aan CNBC zei Google-woordvoerder Courtenay Mencini dat Googlers om flexibelere schema’s kunnen vragen en dat verzoeken worden beoordeeld op basis van hun rollen en teams.

“Zoals bij elk bedrijf zijn er momenten waarop onze werknemers meer dan 40 uur per week werken om deadlines te halen, teamgenoten te ondersteunen of producten en diensten aan onze gebruikers te leveren”, aldus Mencini.

Het bedrijf herhaalde dat het overweegt goedkeuring te verlenen 60% en 80% fulltime roosters, evenals andere varianten van parttime, gebaseerd op de omstandigheden van de werknemers en de goedkeuring van de manager. Gecomprimeerde werkweken, die een gedefinieerd aantal uren en dagen zijn voor fulltime werk, zijn volgens Google echter niet zo flexibel of compatibel met de algemene teamschema’s als de andere opties die het bedrijf biedt.

Google-werknemers hebben publieke reacties gekregen vanwege rekruteringstactieken zoals uitgebreide bedrijfsvoordelen, die de afgelopen twintig jaar grotendeels door technologiebedrijven zijn gebruikt om talent te verwerven. 2023 markeerde echter een verandering in de sector, toen economische tegenwind en arbeidsverschuivingen ertoe leidden dat sommige van diezelfde bedrijven besloten een aantal voordelen terug te draaien.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert