FINANCIEEL.com

Google heeft stilletjes plannen voor een AI-aangedreven chatbot-app voor Gen Z terzijde geschoven

Google heeft stilletjes plannen voor een AI-aangedreven chatbot-app voor Gen Z terzijde geschoven

Google werkte aan een AI-aangedreven mobiele chatbot-app voor Gen Z-gebruikers met interactieve digitale karakters, heeft CNBC vernomen.

Het bedrijf heeft deze inspanningen onlangs echter “gedeprioriteerd” te midden van een interne reorganisatie, volgens materiaal dat door CNBC is gezien. Wanneer een product bij Google geen prioriteit meer heeft, wordt er meestal niet meer aan gewerkt.

De app, genaamd “Bubble Characters”, bevatte een keuze uit een pratend digitaal personage dat zou communiceren in gesprekken met Gen Z-gebruikers, volgens interne documentatie die door CNBC is bekeken. Het bedrijf werkte eraan sinds Q4 2021. Google weigerde commentaar aan CNBC.

In de beschrijving van de app staat dat het “mensachtige” gesprekken bevat die “actie ondernemen” en “interessant zijn voor GenZ”. De gesprekken werden aangedreven door grote taalmodellen, dit zijn enorme datasets die worden gebruikt om mensachtige tekst te begrijpen en te genereren.

“Wat begon als iets uit een sciencefictionroman, werd de volgende generatie gesprekken op menselijk niveau”, luidde de beschrijving van de app.

In een voorbeeld gezien door CNBC, de vriendelijke stem van een cartoonachtig personage die een gesprek aanging, vervolgvragen stelde en zelfs relatieadvies gaf.

De Gen Z-chatbot was een van de vele door AI aangedreven projecten die de afgelopen maanden gebruikmaakten van de grote taalmodellen van Google. Binnen de Assistent-organisatie, die werkt aan virtuele assistent-applicaties of tweerichtingsgesprekken voor verschillende platforms, hebben leidinggevenden voorrang gegeven aan ChatGPT-concurrent Bard te midden van een interne reorganisatie waarbij enkele belangrijke leidinggevenden vertrokken. Sommige leden van het Bubble Characters-team werd gevraagd om hun werk aan de Gen Z-app te onderbreken om vóór de lancering aan Bard te werken, volgens correspondentie bekeken door CNBC.

Ondertussen hebben enkele van de beste AI-onderzoekers van Google het bedrijf verlaten om hun eigen chatbot-bedrijven te starten, waardoor investeringen worden aangetrokken in een verder trage financieringsomgeving. Character.AI, een twee jaar oud bedrijf dat een bijbehorende AI-chatbot bouwt onder leiding van voormalige Google-onderzoekers Noam Shazeer en Daniel De Freitas, haalde in februari 150 miljoen dollar op onder leiding van Andreessen Horowitz.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert