FINANCIEEL.com

Google-CEO Sundar Pichai vergelijkt AI met klimaatverandering op de APEC CEO Summit

Google-CEO Sundar Pichai vergelijkt AI met klimaatverandering op de APEC CEO Summit

Google-CEO Sundar Pichai spreekt tijdens een panel op de CEO Summit of the Americas, georganiseerd door de Amerikaanse Kamer van Koophandel op 9 juni 2022 in Los Angeles, Californië.

Anna Geldmaker |

Googlen CEO Sundar Pichai zei dat kunstmatige intelligentie vergelijkbaar is met klimaatverandering, omdat het zich wereldwijd zal verspreiden en dat mensen over de hele wereld de verantwoordelijkheid delen om vangrails te creëren.

Op de CEO-top van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) donderdag in San Francisco werd Pichai door Emily Chang van Bloomberg gevraagd hoe hij tot een mondiale consensus kon komen over ‘slimme AI-regulering’.

Pichai zei dat AI “zal prolifereren” en dat “AI-vooruitgang alle landen zal bereiken en het is dus natuurlijk het soort technologie dat – ik denk niet dat er enige eenzijdige veiligheid te behalen valt.”

Mocht AI in één land misgaan, zei hij, dan zou dit gevolgen kunnen hebben voor andere landen, waardoor het moeilijk zou worden om lokaal te reguleren.

“In sommige opzichten lijkt het op klimaatverandering en de planeet”, zei Pichai. “We delen allemaal een planeet. Ik denk dat dat waar is voor AI.” Daarom “moet je beginnen met het wereldwijd bouwen van de raamwerken”, voegde hij eraan toe.

Pichai zei dat landen een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om mondiale raamwerken te bouwen – iets waar hij de afgelopen maanden voor heeft gewaarschuwd. Hij zei dat hij enkele tekenen van vooruitgang ziet in de discussies, onder meer op de G7-top in Japan eerder dit jaar. Er was gisteren ook een akkoord tussen president Joe Biden en de Chinese president Xi Jinping, die beloofden een dialoog te starten rond het onderwerp AI.

HORLOGE: Pichai en EC kwamen overeen een AI-pact te ontwikkelen

Google-CEO Sundar Pichai en de Europese Commissie komen overeen een AI-pact te ontwikkelen

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert