FINANCIEEL.com

Goldman Sachs (GS) verdiensten 2e kwartaal 2023

Goldman Sachs (GS) verdiensten 2e kwartaal 2023

CEO David Solomon, Goldman Sachs, tijdens een Bloomberg Television op de Goldman Sachs Financial Services Conference in New York, 6 december 2022.

Michaël Nagel | Bloomberg |

Goldman Sachs is gepland om de resultaten van het tweede kwartaal te rapporteren vóór de openingsbel woensdag.

Dit is wat Wall Street verwacht:

  • Inkomsten: $ 3,18 per aandeel, volgens Refinitiv
  • Omzet: $ 10,84 miljard
  • Handelsinkomsten: Vast inkomen $ 2,78 miljard; aandelen $ 2,42 miljard, volgens FactSet
  • Bankinkomsten beleggen: $ 1,49 miljard

De verwachtingen voor Goldman zijn laaggespannen dit kwartaal.

De bank heeft te maken met een moeilijk klimaat voor haar belangrijkste activiteiten, aangezien de inzinking van het investeringsbankieren en de handelsactiviteit aanhoudt. Bovendien heeft Goldman investeerders gewaarschuwd voor afschrijvingen op commercieel onroerend goed en bijzondere waardeverminderingen in verband met de geplande verkoop van fintech-eenheid GreenSky.

Alles bij elkaar genomen zal de bank naar verwachting enkele van de zwakste resultaten uit de ambtstermijn van CEO David Solomon boeken.

In tegenstelling tot meer gediversifieerde rivalen, haalt Goldman het grootste deel van zijn inkomsten uit volatiele Wall Street-activiteiten, waaronder handels- en investeringsbankieren. Dat kan leiden tot buitensporige rendementen tijdens hoogconjunctuur en ondermaatse prestaties wanneer de markten niet meewerken.

Goldman heeft gezegd dat de handelsinkomsten in het kwartaal met 25% zouden dalen. Investeringsbankieren was zwak als gevolg van gematigde uitgiften en IPO’s te midden van de renteverhogingen van de Federal Reserve. Maar rivaal JPMorgan Chase boekte vorige week beter dan verwachte handels- en bankresultaten en zei dat de activiteit laat in het kwartaal verbeterde, dus het is mogelijk dat Goldman zijn richtlijnen overtreft.

Analisten zullen Solomon waarschijnlijk vragen naar plannen om door te gaan met bezuinigen op zijn noodlottige opmars naar consumentenbankieren. Goldman is naar verluidt in gesprek geweest om zijn Apple Card-activiteiten over te dragen American Expressmaar het is onduidelijk hoe ver die gesprekken zijn gevorderd.

Goldman-aandelen zijn dit jaar met bijna 2% gedaald, vergeleken met de ongeveer 18% daling van de KBW Bank Index.

Op vrijdag, JPMorgan, Citigroep En Wells Fargo elk rapporteerde winsten die hoger waren dan de verwachtingen van analisten bij hogere rentetarieven. Dinsdag, bank van Amerika En Morgan Stanley rapporteerde ook resultaten die de prognoses overtroffen.

Dit verhaal ontwikkelt zich. Kom later terug voor updates.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert