FINANCIEEL.com

Goldman Sachs betaalde Patrick Cantlay ruim 1 miljoen dollar per jaar

Goldman Sachs betaalde Patrick Cantlay ruim 1 miljoen dollar per jaar

Patrick Cantlay uit de Verenigde Staten speelt zijn slag vanaf de 18e tee tijdens de laatste ronde van de Workday Charity Open op 12 juli 2020 op Muirfield Village Golf Club in Dublin, Ohio.

Sam Greenwood |

Goldman Sachs betaalde professionele golfer Patrick Cantlay meer dan $ 1 miljoen per jaar in een sponsorovereenkomst die verband hield met de inspanningen van de bank op het gebied van consumentenbankieren, zo heeft CNBC vernomen.

Een driejarige overeenkomst die Cantlay in 2020 ondertekende, omvatte volgens mensen met kennis van het contract een minimum van $ 1,1 miljoen per jaar, met prestatiebonussen voor grote overwinningen en het behouden van een toppositie die potentieel veel meer waard is.

Goldman koos ervoor om de sponsoring van Cantlay dit jaar niet te verlengen, wat het laatste voorbeeld is van de terugtrekking van de bank uit haar retailbankingactiviteiten. Nadat CEO David Solomon had gecapituleerd voor de eisen om een ​​einde te maken aan de geldverliezende inspanningen, sloot de bank een afdeling voor persoonlijke leningen, schortte een geplande lopende rekening op en verkocht bedrijven.

Cantlay droeg aanvankelijk een pet met het kortstondige merk Marcus van de bank. Dat werd vervangen door de naam Goldman Sachs, nadat de president van de bank, John Waldron, die naar verluidt een fan van de sport was, aandrong op de verandering, zei een van de mensen, die weigerde te worden geïdentificeerd terwijl hij sprak over sponsorovereenkomsten.

De eerste Cantlay-deal werd beschouwd als een relatief bescheiden bedrag voor een top-10 PGA-golfer, vooral omdat zijn merk nog steeds in opkomst was toen hij werd getekend, aldus een van de mensen.

Hij kreeg aanzienlijk meer betaald toen Goldman eerder in 2023 zijn sponsorschap met een jaar verlengde, zei deze persoon. Cantlay heeft volgens de PGA Tour meer dan $42 miljoen verdiend in officiële competities sinds hij in 2012 prof werd.

Goldman-woordvoerder Tony Fratto weigerde commentaar te geven op de financiële aspecten van de sponsoring, net als Cantlay’s vertegenwoordiger Molly Levinson.

“We evalueren voortdurend de partnerschappen van het bedrijf, en op dit moment zal ons logo niet langer op zijn hoed verschijnen”, vertelde Fratto aan The New York Times, die voor het eerst meldde dat Goldman Cantlay niet verlengde.

Cantlay verschijnt nog steeds op de website van Goldman als merkambassadeur, samen met LGPA-golfer Nelly Korda en het Formule 1-raceteam van McLaren.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert