FINANCIEEL.com

GM initieert een terugkoop, verhoogt het dividend en herstelt de verwachtingen voor 2023

GM initieert een terugkoop, verhoogt het dividend en herstelt de verwachtingen voor 2023

GM initieert een terugkoop van $10 miljard, verhoogt het dividend en herstelt de verwachtingen voor 2023 na de staking van de UAW

Algemene motoren werkt aan het herwinnen van het vertrouwen van Wall Street in de aanloop naar 2024 met verschillende op beleggers gerichte initiatieven woensdag na een tumultueus jaar van arbeidsstakingen en tegenslagen in haar plannen voor elektrische en autonome voertuigen.

De autofabrikant uit Detroit is van plan zijn kwartaaldividend volgend jaar met 33% te verhogen tot 12 cent per aandeel; een versnelde inkoop van aandelen ter waarde van $10 miljard initiëren; en de richtlijn voor 2023 te herstellen om naar schatting 1,1 miljard dollar aan inkomsten vóór rente en belasting, of voor EBIT gecorrigeerde, impact op te nemen van ongeveer zes weken Amerikaanse arbeidsstakingen door de vakbond United Auto Workers.

CEO van GM, Mary Barra, zei in een verklaring dat het bedrijf bezig is met het afronden van een begroting voor volgend jaar die “de extra kosten van onze nieuwe arbeidsovereenkomsten volledig zal compenseren.

“Het langetermijnplan dat we uitvoeren omvat het verminderen van de kapitaalintensiteit van het bedrijf, het nog efficiënter ontwikkelen van producten en het verder verlagen van onze vaste en variabele kosten”, zei ze.

De aandelen van GM stegen woensdag met ongeveer 8% tijdens de premarket-handel. Op weg naar de aankondiging was het aandeel dit jaar tot nu toe met 14,1% gedaald.

De herstelde richtlijnen voor 2023 van GM omvatten ook:

  • Nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders van $9,1 miljard tot $9,7 miljard, vergeleken met eerdere verwachtingen van $9,3 miljard tot $10,7 miljard.
  • Aangepaste EBIT van $11,7 miljard tot $12,7 miljard, vergeleken met de eerdere verwachting van $12 miljard tot $14 miljard.
  • Aangepaste winst per aandeel van ongeveer $7,20 tot $7,70 inclusief de aandeleninkoop, vergeleken met de eerdere vooruitzichten van $7,15 tot $8,15.
  • De winst per aandeel ligt tussen $6,52 en $7,02, inclusief de aandeleninkoop, vergeleken met de eerdere vooruitzichten van $6,54 tot $7,54.
  • Aangepaste vrije kasstroom uit de automobielsector van $10,5 miljard tot $11,5 miljard, vergeleken met de eerdere verwachting van $7 miljard tot $9 miljard.
  • De netto cashflow uit de automobielsector uit bedrijfsactiviteiten bedraagt ​​$19,5 miljard tot $21 miljard, vergeleken met de eerdere verwachting van $17,4 miljard tot $20,4 miljard.

GM trok zijn verwachtingen in toen het op 24 oktober de resultaten over het derde kwartaal rapporteerde, daarbij verwijzend naar de volatiliteit veroorzaakt door de UAW-onderhandelingen en arbeidsstakingen. De werkonderbrekingen eindigden op 30 oktober toen de partijen een voorlopig akkoord bereikten.

UAW-impact

Voordat de UAW toesloeg, zei CFO Paul Jacobson dat het bedrijf op koers lag om “in de buurt van de bovenste helft” van zijn winstverwachting te komen.

Woensdag zei de autofabrikant dat nieuwe arbeidsovereenkomsten in de VS en Canada naar verwachting de kosten met 9,3 miljard dollar zullen verhogen en ongeveer 575 dollar aan kosten per voertuig zullen toevoegen. Een meerderheid die impact heeft, komt voort uit de UAW-deal, die in april 2028 afloopt.

De UAW-deal omvat naast andere voordelen een loonsverhoging van ten minste 25% per uur, het herstel van aanpassingen aan de kosten van levensonderhoud en verbeterde winstdelingsbetalingen.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek icoon

inhoud verbergen

GM-aandelen na een hele reeks zakelijke updates op woensdag.

Om een ​​deel van deze hogere kosten te compenseren, zei GM woensdag dat het nu verwacht dat de kapitaaluitgaven in 2023 tussen de $11,0 miljard en $11,5 miljard zullen uitkomen, een daling ten opzichte van eerdere verwachtingen van tussen de $11 miljard en $12 miljard. Dat wordt veroorzaakt door eerder aangekondigde plannen om een ​​aantal nieuwe producten en investeringen uit te stellen, met name met betrekking tot elektrische voertuigen.

Barra zei woensdag in een brief aan de aandeelhouders dat ze “teleurgesteld” was in de productie van het bedrijf dit jaar van zijn volgende generatie EV’s, bekend als Ultium-voertuigen. Ze zei dat het bedrijf “een aanzienlijk hogere Ultium EV-productie en aanzienlijk verbeterde EV-marges verwacht.”

“We hebben het bedrijf jarenlang voorbereid op een volledig elektrische toekomst, en onze lange termijn winstgevendheid en margedoelstellingen voor elektrische voertuigen zijn intact, ondanks de recente tegenwind”, aldus Barra.

GM heeft gezegd dat het van plan is om in 2025 lage tot middelhoge eencijferige EBIT-gecorrigeerde marges op zijn EV-portfolio te behalen, vóór de positieve impact van belastingkredieten voor schone energie. Het heeft ook gezegd dat het van plan is om tegen 2035 uitsluitend elektrische voertuigen aan te bieden.

Cruisen

Barra zei ook dat de autofabrikant “uitdagingen aanpakt” bij Cruise, een dochteronderneming voor autonome voertuigen, die een meerderheidsbelang heeft.

Cruise heeft onlangs een vrijwillige terugroepactie gelanceerd die betrekking heeft op 950 van zijn robotaxis en heeft alle voertuigactiviteiten op de openbare weg opgeschort na een reeks incidenten die kritiek veroorzaakten van eerstehulpverleners, arbeidsactivisten en lokale gekozen functionarissen, vooral in San Francisco.

De gebeurtenissen, met name een ongeval in oktober waarbij een voetganger betrokken was, leidden ertoe dat CEO en medeoprichter Kyle Vogt ontslag nam bij het bedrijf.

“Onze prioriteit is nu om het team te concentreren op veiligheid, transparantie en verantwoording”, zei Barra. “We moeten het vertrouwen herstellen bij de toezichthouders op lokaal, staats- en federaal niveau, maar ook bij de eerstehulpverleners en de gemeenschappen waarin Cruise actief zal zijn.”

Aandelen terugkopen

De versnelde aandeleninkoop omvat in totaal 10 miljard dollar voor de banken die het programma uitvoeren, inclusief Bank van Amerika, Goldman Sachs, Barclays en Citibank.

GM zal onmiddellijk voor $6,8 miljard aan gewone aandelen ontvangen en met pensioen gaan. GM had voorafgaand aan het programma ongeveer 1,37 miljard gewone aandelen uitstaan.

Het totale aantal aandelen dat uiteindelijk in het kader van het initiatief zal worden ingekocht, zal worden bepaald aan het einde van het programma, dat naar verwachting in het vierde kwartaal zal plaatsvinden. Het zal gebaseerd zijn op het gemiddelde van de dagelijkse volumegewogen prijzen van GM-aandelen.

Buiten het aangekondigde programma zei GM dat er voor 1,4 miljard dollar aan capaciteit overblijft onder de toestemming voor de terugkoop van eigen aandelen “voor aanvullende, opportunistische aandeleninkoop.”

Het bedrijf zei dat het vanaf begin 2022 tot en met het derde kwartaal van 2023 4,2 miljard dollar aan gewone aandelendividenden en terugkopen heeft uitgekeerd, terwijl het na bedrijfsinvesteringen meer dan 20,5 miljard dollar aan aangepaste vrije kasstroom uit de autosector genereerde.

“Deze strategieën zijn ontworpen om onze marges en vrije kasstroom sterk te houden, en we zijn goed gepositioneerd als we 2024 tegemoet gaan”, zei Barra aan het einde van haar brief aan de aandeelhouders. “Ik heb er vertrouwen in dat we ons plan kunnen uitvoeren en ben enthousiast over wat de toekomst brengt. We kijken ernaar uit om onze voortgang met u te delen.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert