Gilead-voorraad stijgt na rapport dat coronavirus-medicijnonderzoek bemoedigende vroege resultaten laat zien

By admin

Op 1 mei 2018 wordt een kantoor van Gilead Sciences getoond in Foster City, Californië, VS.

Stephen Lam | Reuters

Het aandeel van Gilead Sciences steeg met meer dan 11% in de handel buiten de kantooruren donderdag nadat een branchepublicatie zei dat Covid-19-patiënten die worden behandeld met het antivirale middel Remdesivir van het bedrijf “snel herstel vertonen bij koorts en ademhalingssymptomen”.

STAT News zei dat een arts in Chicago die toezicht hield op een nauwgezette klinische proef met het medicijn, ontdekte dat de meeste van zijn patiënten in minder dan een week waren ontslagen.

“Het beste nieuws is dat de meeste van onze patiënten al zijn ontslagen, wat geweldig is. Er zijn maar twee patiënten omgekomen”, zei Kathleen Mullane, specialist in infectieziekten van de University of Chicago, volgens STAT News, die een video van haar kreeg opmerkingen.

Er zijn geen bewezen therapieën voor de behandeling van Covid-19, dat sinds donderdagavond wereldwijd meer dan 2 miljoen heeft geïnfecteerd, volgens gegevens die zijn opgesteld door de Johns Hopkins University. President Donald Trump heeft Remdesivir en het malariamedicijn hydroxychloroquine aangeprezen als ‘zeer opwindend’, hoewel de medicijnen nog niet zijn bewezen als effectieve behandelingen tegen het coronavirus.

Het medicijn heeft enige belofte getoond tegen SARS en MERS, die ook worden veroorzaakt door coronavirussen. Sommige gezondheidsautoriteiten in de Verenigde Staten, China en andere delen van de wereld gebruiken Remdesivir, dat werd getest als een mogelijke behandeling voor de ebola-uitbraak, in de hoop dat het medicijn de duur van het virus bij patiënten kan verkorten. Resultaten van klinische proeven met patiënten met ernstige gevallen van het virus werden deze maand verwacht.

Dit is een verhaal in ontwikkeling. Kom regelmatig terug voor updates.