FINANCIEEL.com

Generatie Z, millennials hebben het moeilijker om ‘volwassen’ te worden dan hun ouders

Generatie Z, millennials hebben het moeilijker om ‘volwassen’ te worden dan hun ouders

Jonge vrouw praat met ouders.

Generatie Z en millennials hebben moeite om dezelfde mijlpalen te bereiken als hun ouders toen ze voor het eerst de arbeidsmarkt betraden.

Zo vindt 55% van de jongvolwassen respondenten dat het “veel moeilijker” is om een ​​huis te kopen, 44% zegt dat het moeilijker is om een ​​baan te vinden en 55% moeilijker om promotie te maken, volgens een Youth & Money in the USA-enquête. door CNBC en Generation Lab.

Voor het onderzoek werden tussen 25 en 30 oktober 1.039 mensen in de leeftijd van 18 tot 34 jaar in de VS ondervraagd.

“Dit is puur een momentopname van hoe jonge mensen hun leven zien in vergelijking met hun ouders”, zegt Cyrus Beschloss, oprichter van Generation Lab, een organisatie die de grootste respondentendatabase van jonge mensen in Amerika heeft opgebouwd.

Aan de positieve kant bleek uit de peiling dat 40% van de Gen Z-ers en millennials zegt dat het gemakkelijker voor hen is om economische kansen te vinden buiten de traditionele banen.

De aard van het werk veranderde al vóór de pandemie, zegt gecertificeerd financieel planner Blair duQuesnay, hoofdadviseur bij Ritholtz Wealth Management in New Orleans.

“De babyboomgeneratie ging voor een bedrijf werken en bleef in veel gevallen hun hele carrière in één baan en ging met pensioen met een pensioen; dat bestaat niet meer”, zegt duQuesnay, die ook lid is van de CNBC FA Council. lid.

Hoewel deze kansen misschien niet leiden tot het soort stabiliteit dat jonge volwassenen in staat zal stellen een huis te kopen, vallen bepaalde “sprankjes optimisme” op, “ondanks het pessimisme over de natie en de wereld”, voegde Beschloss eraan toe.

‘Sprankjes optimisme’

Volgens de Youth & Money in the USA-enquête gelooft ongeveer 50% dat de inflatie hun toekomstige financiële welzijn zeer negatief zal beïnvloeden. Dit zou echter een reactie kunnen zijn op het huidige economische landschap.

“Inflatie is het afgelopen jaar het grootste verhaal in de media geweest”, zegt CFP Douglas A. Boneparth, president en oprichter van Bone Fide Wealth in New York. “We worden gebombardeerd met krantenkoppen over inflatie, en we zien inflatie als we afrekenen bij de supermarkt.”

Aan de positieve kant zei Beschloss van Generation Lab dat er “hoop zit in deze gegevens”.

De schulden van studieleningen zorgen er bijvoorbeeld niet voor dat 65% van de Gen Z-ers en millennials belangrijke levensbeslissingen uitstelt, zoals trouwen, een gezin stichten of een huis kopen, zo blijkt uit het rapport.

Tot nu toe denkt 68% van de respondenten dat ze minder dan 20.000 dollar aan uitstaande schulden hebben (inclusief creditcard- en studieleningen), wat ‘veelbelovend is om te horen’, zegt duQuesnay.

Bovendien voelt een meerderheid, 43%, van de jongere werknemers zich, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, behoorlijk loyaal aan hun werkgevers.

“We hebben de perceptie dat de Gen Z-werknemer op cynische wijze naar zijn werk sjokt, het salaris int, zodat ze een goede levenskwaliteit kunnen hebben en ‘rustig kunnen stoppen’ en al die andere dingen kunnen doen,” zei Beschloss.

Hoewel een dergelijke loyaliteit onder jongere werknemers ‘schokkend’ kan zijn, toont het aan dat werkgevers ‘hun uiterste best hebben gedaan om het moreel van de werknemers te vergroten’, aldus DuQuesnay.

Gen Z, millennials en de aandelenmarkt

De meerderheid van de ondervraagde jongeren, oftewel 63%, gelooft dat de aandelenmarkt een goede plek is om rijkdom op te bouwen en te investeren. Maar sinds Generatie Z en de millennials hebben gezien hoe rijkdom en financiële stabiliteit ‘opgeschrikt werden door een soort macro-economische aardbeving’, gelooft volgens Beschloss 37% van hen daar anders over.

Het wantrouwen in de aandelenmarkt kan in verband worden gebracht met de opvoeding van jongere volwassenen, die mogelijk “een enorme krater in hun hersenen heeft geslagen als het gaat om hun vertrouwen in de aandelenmarkt”, voegde hij eraan toe.

“Het meemaken van de financiële crisis in 2008 als kind is waarschijnlijk een zeer vormende ervaring”, zegt duQuesnay. “Ik heb met Gen Z-investeerders gesproken die zich herinneren dat hun ouders hun baan of hun huis verloren.”

Bovendien vormen de geboorte en opkomst van cryptocurrency een ‘opt-out van traditionele financiële systemen’, voegde Boneparth toe, ook lid van de CNBC FA Council.

Het zal enige tijd duren voordat jongere beleggers een samengesteld rendement op de aandelenmarkt zullen zien, vooral omdat degenen die in 2021 zijn toegetreden deze winsten misschien snel hebben zien verdwijnen door een bearmarkt in 2022, aldus duQuesnay.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert