FINANCIEEL.com

General Motors (GM) inkomsten Q2 2023

General Motors (GM) inkomsten Q2 2023

Mary Barra, CEO, GM op de NYSE, 17 november 2022.

Bron: NYSE

DETROIT — Algemene motoren verhoogt zijn vooruitzichten voor 2023 dit jaar voor de tweede keer nadat de autofabrikant dinsdag resultaten voor het tweede kwartaal rapporteerde die jaar op jaar sterk waren gestegen.

De autofabrikant uit Detroit zei ook dat het de kostenbesparende maatregelen volgend jaar verhoogt en nu van plan is om $ 3 miljard aan uitgaven te besparen in vergelijking met eerdere prognoses van $ 2 miljard.

GM CFO Paul Jacobson zei dat de verlagingen verkoop- en marketinguitgaven, salarisarbeid en andere kosten zullen omvatten.

Dit is wat GM rapporteerde voor het tweede kwartaal, vergeleken met wat Wall Street verwachtte op basis van gemiddelde schattingen samengesteld door Refinitiv:

  • Aangepaste winst per aandeel: $ 1,91
  • Winst: $ 44,75 miljard versus $ 42,64 miljard verwacht

Het was niet meteen duidelijk of de gerapporteerde winst per aandeel vergelijkbaar was met de $ 1,85 die werd verwacht, volgens de consensusschattingen van Refinitiv.

De winst omvatte een last van $ 792 miljoen voor nieuwe commerciële overeenkomsten tussen GM en LG Electronics en LG Energy Solution. De kosten zijn het resultaat van het feit dat de autofabrikant de afgelopen jaren de kosten heeft gedeeld met de bedrijven voor een terugroepactie van zijn Chevrolet Bolt EV-modellen, die voorheen naar verwachting door de LG-bedrijven zouden worden betaald.

De aandelen van GM zijn dit jaar met ongeveer 17% gestegen. Ze sloten maandag af op $ 39,30 per aandeel – na een hoogtepunt in 52 weken van $ 43,63 per aandeel, behaald in februari.

Dit verhaal ontwikkelt zich. Kom later terug voor updates.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert