FINANCIEEL.com

FTX-lobbyist probeerde eiland Nauru te kopen, supersoort te creëren: rechtszaak

FTX-lobbyist probeerde eiland Nauru te kopen, supersoort te creëren: rechtszaak

De ringweg van Nauru loopt precies rond het eiland Nauru.

(C) Hadi Zaher | Even |

De jongere broer van Sam Bankman-Fried, die een toplobbyist was voor de mislukte crypto-uitwisseling FTX, overwoog de eilandnatie Nauru in de Stille Oceaan te kopen om een ​​versterkte apocalyps-bunkerstaat te creëren, blijkt uit een rechtszaak die is aangespannen bij de faillissementsrechtbank van Delaware.

Gabe Bankman-Fried was op zoek naar het kopen van Nauru in het “evenement waar 50% -99,99% van de mensen sterft” om zijn filantropische bondgenoten te beschermen en een genetisch verbeterde menselijke soort te creëren, volgens de rechtszaak die donderdag is ingediend door advocaten van Sullivan & Cromwell, die miljarden dollars wil terugkrijgen na de ineenstorting van FTX.

Het leven in een bunker is een goed gedocumenteerde fixatie onder tech-miljardairs, vooral degenen die zich identificeren als preppers op de dag des oordeels. Er is ook een fascinatie voor het kopen van grote landgoederen in de Stille Oceaan en zelfs het bezitten van kleine eilanden daar.

In zijn jaren dat hij FTX runde, prees de oudere broer Bankman-Fried een filantropische levensstijl die effectief altruïsme werd genoemd en richtte hij de filantropische arm op met dat in gedachten. Toegewijden van effectief altruïsme werken om hun inkomen te maximaliseren, zodat ze hun geld kunnen weggeven op een manier die volgens hen het meest gunstig is voor de mensheid.

Gabe Bankman-Fried was de meest zichtbare aanwezigheid van FTX in Washington, DC, en was verbonden met tweeledige liefdadigheidsdonaties die in de honderden miljoenen liepen. Samen met een naamloze filantropische functionaris van FTX overwoog hij Nauru te kopen, deels om “verstandige regelgeving rond menselijke genetische verbetering te bevorderen, en daar een laboratorium te bouwen”.

Een vertegenwoordiger van Nauru bevestigde dat het eiland niet te koop was en nooit is geweest.

Nauru, met een bevolking van ongeveer 12.000, is iets meer dan 2.100 mijl verwijderd van Brisbane, Australië. Het was daar dat FTX-advocaten beweren dat het Bankman-Fried-team een ​​noodbasis wilde opzetten voor zichzelf en een selecte groep “EA’s” of effectieve altruïsten.

Naast het dienen als toevluchtsoord in geval van een apocalyps, “zijn er waarschijnlijk ook andere dingen die het nuttig is om te doen met een soeverein land”, aldus een memo tussen de jongere Bankman-Fried en de filantropische adviseur, die in de rechtszaak werd vermeld.

HORLOGE: FTX probeert $ 700 miljoen terug te vorderen van de investeringsmaatschappij van ex-Clinton-assistent

FTX probeert $ 700 miljoen terug te vorderen van de investeringsmaatschappij van ex-Clinton-assistent

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert