FINANCIEEL.com

Foxconn mislukte India-chippoging laat zien hoe moeilijk het is voor nieuwe spelers

Foxconn mislukte India-chippoging laat zien hoe moeilijk het is voor nieuwe spelers

Deze maand trok Foxconn zich terug uit de joint venture met Vedanta. De twee partijen “zijn onderling overeengekomen om uit elkaar te gaan”, zei Foxconn destijds in een verklaring.

Sopa-afbeeldingen | Lichtraket |

Foxconn is vooral bekend als de belangrijkste samensteller van Apple’s iPhones. Maar de laatste paar jaar heeft het Taiwanese bedrijf een duwtje in de rug gegeven naar halfgeleiders, erop weddend dat de opkomst van technologieën zoals kunstmatige intelligentie de vraag naar deze chips zal stimuleren.

Maar de halfgeleideruitstap van Foxconn kende een moeilijke start, wat de moeilijkheid voor nieuwe spelers benadrukte om een ​​markt te betreden die wordt gedomineerd door gevestigde bedrijven met enorme ervaring en een zeer ingewikkelde toeleveringsketen.

“De industrie biedt nieuwkomers hoge toetredingsdrempels, voornamelijk hoge niveaus van kapitaalintensiteit en toegang tot felbegeerde intellectuele eigendom”, vertelde Gabriel Perez, ICT-analist bij BMI, een onderdeel van Fitch Group, via e-mail aan CNBC.

“Gevestigde spelers zoals TSMCSamsung of Micron rekenen op tientallen jaren R&D (onderzoek en ontwikkeling), procestechniek en biljoenen dollars aan investeringen om hun huidige capaciteiten te bereiken.”

Waarom begint Foxconn met halfgeleiders?

Foxconn, officieel bekend als Hon Hai Technology Group, is een fabrikant van contractelektronica die consumentenproducten zoals iPhones assembleert. Maar in de afgelopen twee jaar heeft het zijn aanwezigheid in halfgeleiders opgevoerd.

In mei 2021 vormde het een joint venture met Yageo Corporation, dat verschillende soorten elektronische componenten maakt. Datzelfde jaar kocht Foxconn een frituurfabriek van de Taiwanese chipmaker Macronix.

De grootste toename van de inspanning kwam vorig jaar toen Foxconn overeenkwam met het Indiase metaal-naar-olie-conglomeraat Vedanta om een ​​halfgeleider- en beeldschermproductiefabriek in India op te zetten als onderdeel van een joint venture van $ 19,5 miljard.

Neil Shah, vice-president onderzoek bij Counterpoint Research, zei dat Foxconn’s push in halfgeleiders gaat over diversificatie van zijn activiteiten, en de beslissing van het bedrijf om een ​​elektrische auto-eenheid te lanceren maakt deel uit van dat plan. Het doel is om een ​​”one stop shop” te worden voor elektronica- en autobedrijven, zei Shah.

Als Foxconn elektronica zou kunnen assembleren en chips zou kunnen maken, zou het een zeer uniek en concurrerend bedrijf zijn.

Waarom Indië?

Foxconn keek naar India voor zijn joint venture met Vedanta, omdat de regering van het land zijn binnenlandse halfgeleiderindustrie wil stimuleren en de productie aan land wil brengen.

“De beslissing van Foxconn om een ​​joint venture in India op te richten, speelt in op twee belangrijke trends: een daarvan is de groeiende rol van de markt als hub voor de productie van consumentenelektronica, en de tweede zijn de ambities van India – die andere grote markten weerspiegelen, zoals de VS, de EU en het vasteland van China – om zijn binnenlandse halfgeleiderindustrie te ontwikkelen door middel van overheidssubsidies en regelgevende stimulansen”, aldus Perez van BMI.

Wat ging er mis bij Foxconn?

Deze maand trok Foxconn zich terug uit de joint venture met Vedanta. De twee partijen “zijn onderling overeengekomen om uit elkaar te gaan”, zei Foxconn destijds in een verklaring.

“Er was erkenning van beide kanten dat het project niet snel genoeg ging, er waren uitdagende hiaten die we niet soepel konden overbruggen, evenals externe problemen die niets met het project te maken hadden”, zei Foxconn.

Vastgelopen gesprekken met de Europese chipmaker STMicroelectronics, die de technologiepartner was voor het project, waren een belangrijke reden voor het mislukken van de onderneming, meldde Reuters deze maand.

Foxconn en Vedanta wilden de technologie van STMicro in licentie geven en India wilde dat het bedrijf een belang zou nemen in de joint venture, maar de Europese chipmaker wilde dat niet, meldde Reuters.

Het is moeilijk om in te breken in het maken van chips

De hindernissen van Foxconn wijzen op een breder probleem: het is moeilijk voor nieuwkomers om in de halfgeleiderproductie te komen.

De productie van chips wordt gedomineerd door één speler – Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, beter bekend als TSMC – die volgens Counterpoint Research een marktaandeel van 59% heeft in het gieterijsegment.

TSMC ontwerpt geen eigen chips. In plaats daarvan maakt het deze componenten voor andere bedrijven zoals Apple. TSMC heeft meer dan twintig jaar ervaring en miljarden dollars aan investeringen om te komen waar het nu is.

TSMC vertrouwt ook op een complexe toeleveringsketen van bedrijven die cruciale tools maken waarmee het de meest geavanceerde chips ter wereld kan produceren.

De inspanningen van Foxconn en Vedanta leken zwaar te leunen op STMicromaar toen het Europese bedrijf eenmaal gered was, had de joint venture niet veel expertise op het gebied van halfgeleiders.

“Beide bedrijven … misten de kerncompetentie van het vervaardigen van een chip”, zei Shah van Counterpoint Research, eraan toevoegend dat ze afhankelijk waren van technologie en intellectueel eigendom van derden.

De pogingen van Foxconn om de halfgeleiderruimte te kraken, laten zien hoe moeilijk het is voor een nieuwkomer om dit te doen – zelfs voor een gigant van $ 47,9 miljard.

“De halfgeleidermarkt is zeer geconcentreerd met weinig spelers die er meer dan twee decennia over hebben gedaan om tot dit punt te evolueren”, zei Shah, eraan toevoegend dat er hoge toetredingsdrempels zijn, zoals grote hoeveelheden investeringen en gespecialiseerde arbeid.

“Gemiddeld duurt het meer dan twee decennia om op het niveau van vaardigheid en schaal te zijn om een ​​succesvol halfgeleiderproductiebedrijf (fab) te zijn.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert