Foto’s van de inauguratie van VP Kamala Harris die wordt gevierd in India

Inwoners bereiden zich voor om op 20 januari 2021 een foto van de verkozen Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in haar voorouderlijk dorp Thulasendrapuram in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu op te hangen.

Arun Sankar | AFP | Getty-afbeeldingen

Terwijl Kamala Harris woensdag geschiedenis schreef toen ze werd beëdigd als de eerste vrouwelijke, zwarte en Zuid-Aziatische Amerikaanse vice-president van de Verenigde Staten, vierde een klein dorpje in India haar hemelvaart in de politiek met vuurwerk en gebeden.

Harris, 56, is een dochter van Indiase en Jamaicaanse immigranten.

Haar grootvader van moederskant werd meer dan 100 jaar geleden geboren in het dorp Thulasendrapuram, ongeveer 215 mijl van Chennai in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu, meldde de Associated Press.

Groepen vrouwen in heldere sari’s en mannen die een witte dhotibroek droegen – een soort sarong die mannen in India droegen – keken volgens de AP live naar Harris ‘inauguratie in Thulasendrapuram. De dorpelingen scandeerden “Lang leve Kamala Harris” terwijl ze portretten van haar vasthielden en vuurwerk afstraalden op het moment dat ze de eed aflegde, meldde de AP.

Harris ‘overleden moeder, Shyamala Gopalan Harris, werd ook geboren in India voordat ze naar de VS verhuisde om te studeren, waar ze een Ph.D in voeding en endocrinologie behaalde aan de University of California in Berkeley, en Harris’ vader, Donald Harris ontmoette . Bij verschillende gelegenheden heeft Harris haar moeder toegeschreven als een “natuurkracht en de grootste bron van inspiratie in mijn leven”.

Als alumna van Howard University en lid van de Alpha Kappa Alpha studentenvereniging, is Harris ook de eerste vice-president die is afgestudeerd aan een historisch zwarte universiteit en lid is van een historisch zwarte Griekse brievenorganisatie.

Er is een dorp voor nodig om Kamala Harris te vieren

Mensen met borden met de foto van de verkozen vicepresident Kamala Harris vieren op de dag van haar inhuldiging in het dorp Thulasendrapuram, waar Harris ‘grootvader van moederskant werd geboren en opgroeide, in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu, India, 20 januari. , 2021.

P. Ravikumar | Reuters

Snoepjes uitdelen

Dorpelingen met foto’s van de verkozen Amerikaanse vicepresident Kamala Harris delen op 20 januari 2021 snoepjes uit in het voorouderlijke dorp Thulasendrapuram in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu.

Arun Sankar | AFP | Getty-afbeeldingen

Het vuurwerk voorbereiden

Een dorpeling met een foto van de verkozen Amerikaanse vicepresident Kamala Harris bereidt zich voor op het aansteken van vuurwerk om op 20 januari 2021 feest te vieren in het voorouderlijk dorp Thulasendrapuram in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu.

Arun Sankar | AFP | Getty-afbeeldingen

Mensen steken vuurwerk aan om de inauguratie te vieren

Mensen met borden met de foto van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris steken vuurwerk aan terwijl ze vieren op de dag van haar inauguratie in het dorp Thulasendrapuram, waar Harris ‘grootvader van moederskant werd geboren en opgroeide, in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu , India, 20 januari 2021.

P. Ravikumar | Reuters

Traditionele snacks maken

Een vrouw maakt een traditionele snack om de inhuldiging te vieren van de verkozen Amerikaanse vicepresident Kamala Harris op 20 januari 2021 in het voorouderlijke dorp Thulasendrapuram in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu.

Arun Sankar | AFP | Getty-afbeeldingen

Een jongen kijkt naar de inaugurele ceremonie van Kamala Harris

Een jongen heeft foto’s van de Amerikaanse democratische vicepresident Kamala Harris terwijl hij een bijeenkomst bijwoont om de openingsceremonie van Kamala Harris bij te wonen in haar voorouderlijk dorp Thulasendrapuram, in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu, op 20 januari 2021.

Arun Sankar | AFP | Getty-afbeeldingen

Dorpelingen bieden gebeden aan in een hindoetempel

Dorpelingen bidden op 20 januari 2021 in een hindoetempel voor de verkozen Amerikaanse vicepresident Kamala Harris in haar voorouderlijk dorp Thulasendrapuram in de Zuid-Indiase staat Tamil Nadu.

Arun Sankar | AFP | Getty-afbeeldingen

Het feest begint nadat ze is beëdigd als vice-president van de VS.

Mensen houden posters van Kamala Harris om te vieren nadat ze werd beëdigd als vice-president van de VS tijdens de inauguratie van Joe Biden als de 46e president van de Verenigde Staten, in het dorp Thulasendrapuram, waar Harris ‘grootvader van moederskant werd geboren en opgroeide, in Staat Tamil Nadu, India, 20 januari 2021.

P. Ravikumar | Reuters

Plaats een reactie