FINANCIEEL.com

Ford F-150 Lightning EV prijsverlagingen

Ford F-150 Lightning EV prijsverlagingen

Een Ford F-150 Lightning elektrische truck is te zien op de 2022 North American International Auto Show NAIAS in Detroit, de Verenigde Staten, op 14 september 2022.

Michaël Sterk | Xinhua Persbureau |

Ford Motor verlaagde maandag de prijzen voor zijn elektrische F-150 Lightning pick-up en zei dat zijn inspanningen om de productie te stimuleren en de kosten voor batterijmineralen te verlagen hun vruchten hebben afgeworpen.

Ford zei dat de prijzen voor enkele van de minst dure versies van de Lighting met bijna $ 10.000 zouden dalen. De prijzen voor alle versies, inclusief de eersteklas Platinum-uitrusting, zullen met minstens $ 6.000 dalen ten opzichte van de niveaus die in maart zijn vastgesteld.

Ford had de prijzen van de Lightning verschillende keren verhoogd sinds het debuut in 2021, daarbij verwijzend naar leveringsbeperkingen en sterk hogere prijzen voor de mineralen die in de batterijen van de elektrische vrachtwagen worden gebruikt. Ford heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het verhogen van de productie van de truck, met fabrieksupgrades die naar verwachting de output zullen verdrievoudigen tegen de herfst.

De Dearborn-fabriek die de Lightning maakt, zal enkele weken gesloten zijn terwijl de productie-upgrades worden doorgevoerd, zei Ford maandag.

Het verhogen van de productie van de Lightning en andere Ford EV’s was dit jaar een topprioriteit voor CEO Jim Farley. Maar de inspanning om de productie op te voeren is niet soepel verlopen. Ford verkocht slechts 4.466 Lightnings in het tweede kwartaal nadat een brand in een net voltooide vrachtwagen in februari ertoe leidde dat de productie vijf weken stil lag.

Ten tijde van zijn debuut in 2021 kostte de laagst geprijsde versie van de Lightning – de werkwagen Pro-uitvoering – ongeveer $ 40.000. Die prijs werd verschillende keren verhoogd en bereikte in maart ongeveer $ 60.000; De bezuinigingen van maandag verlagen de stickerprijs van de instaptruck tot ongeveer $ 50.000.

De duurste versie van de Lightning, de uitgebreide Platinum-uitvoering, begint nu bij ongeveer $ 92.000, in plaats van iets meer dan $ 98.000.

Ford zal zijn resultaten over het tweede kwartaal bekendmaken nadat de Amerikaanse markten op 27 juli zijn gesloten.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert