FINANCIEEL.com

Filipijnen staat ‘Barbie’-film toe, noemt controversiële Chinese kaart ‘cartoonachtig’

Filipijnen staat ‘Barbie’-film toe, noemt controversiële Chinese kaart ‘cartoonachtig’

Margot Robbie en Ryan Gosling bij de première van ‘Barbie’ in het Shrine Auditorium en Expo Hall op 9 juli 2023 in Los Angeles, Californië.

Christoffel Polk | Wwd |

De Filippijnen hebben de film “Barbie” vrijgegeven voor release na oproepen om de show te verbieden vanwege een controversiële kaart van China’s “negen streepjeslijn”.

De beslissing kwam nadat de filmrecensiecommissie had geconcludeerd dat de kaart “cartoonachtig” was en dat er geen weergave was van een controversieel kaartkenmerk dat China gebruikt om zijn aanspraken op grote delen van de betwiste Zuid-Chinese Zee in te zetten.

Warner Bros. “Barbie” blijkt onverwacht een van de meest controversiële filmreleases te zijn deze zomer nadat Vietnam vorige week de komische fantasieproductie van Greta Gerwig over de beroemde pop verbood.

Promotionele trailers bevatten naar verluidt een scène met de “lijn met negen streepjes”, een kaartkenmerk dat China gebruikt om zijn territoriale aanspraken op het overgrote deel van de Zuid-Chinese Zee te rechtvaardigen.

“Gezien de context waarin de cartoonachtige kaart van het personage ‘Weird Barbie’ in de film werd afgebeeld, is de beoordelingscommissie ervan overtuigd dat de omstreden scène niet de ‘lijn met negen streepjes’ weergeeft”, aldus de film- en televisierecensie van de Filippijnen. en het classificatiebureau zei woensdag in een verklaring.

Het zei dat de beslissing kwam nadat de film twee keer was bekeken en zowel ambtenaren van Buitenlandse Zaken als juridische experts waren geraadpleegd.

Het Filippijnse bestuur heeft Warner Bros.

In 2006 deed een internationaal tribunaal in Den Haag een uitspraak tegen China nadat de Filippijnen een klacht hadden ingediend over de betwiste waterweg, maar de spanningen houden aan omdat Peking dat vonnis blijft verwerpen.

Andere Aziatische landen, waaronder Vietnam, Indonesië, Maleisië, Taiwan en Brunei, hebben geprotesteerd tegen China’s voortdurende en aanhoudende bouw van verschillende landinstallaties sindsdien om zijn landroof te intensiveren. De betwiste Zuid-Chinese Zee is een cruciale handelsroute die rijk is aan mineralen, waar jaarlijks biljoenen dollars aan handel per schip doorheen gaan.

“De kaart in Barbie Land is een kinderlijke krijttekening”, vertelde een woordvoerder van de Warner Bros. Film Group vorige week aan Variety, als reactie op het verbod in Vietnam. “De doodles verbeelden Barbie’s fantasiereis van Barbie Land naar de ‘echte wereld’. Het was niet de bedoeling om een ​​statement te maken.”

Filmautoriteiten in de Filippijnen hebben dit argument misschien aanvaard, maar ze hebben ook een waarschuwing afgegeven.

“Het bestuur waarschuwt alle filmmakers, producenten en distributeurs streng dat het niet zal aarzelen om films te bestraffen en/of te verbieden die de ‘negen streepjeslijn’ vertonen omdat ze in strijd zijn met de wet”, aldus de beoordelingscommissie in haar verklaring.

De film speelt Margot Robbie als Barbie en Ryan Gosling als Ken, die beiden aan een reis van zelfontdekking beginnen na hun verdrijving uit het utopische Barbie Land.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert