Federal Maritime Commission doet onderzoek naar buitenlandse vervoerders

De Federal Maritime Commission, het Amerikaanse agentschap dat de oceaanhandel reguleert, kondigde vrijdag een onderzoek aan naar de handelspraktijken van buitenlandse rederijen, te midden van klachten van Amerikaanse exporteurs en vrachtwagenchauffeurs dat ze vaak met nadelen te maken hebben in de havens.

Volgens commissaris Rebecca Dye, die het onderzoek leidt, richt het onderzoek zich op rederijen die in allianties opereren en de havens van Long Beach, Los Angeles, New York en New Jersey aandoen.

Met name de Amerikaanse landbouwindustrie klaagt al lang bij Capitol Hill dat buitenlandse vervoerders hun export afwijzen en lege containers terugsturen om te worden gevuld met Chinese goederen. Deze trend ontwikkelde zich kort nadat Chinese transportautoriteiten naar verluidt een ontmoeting hadden gehad met grote vervoerders en eisten dat ze de tarieven zouden verlagen en sommige geannuleerde afvaarten zouden herstellen.

De eerste vervoerder die de weigering van export aankondigde, was in oktober het in Duitsland gevestigde Hapag-Lloyd. Andere maatschappijen die zich onlangs bij deze beslissing hebben aangesloten, zijn Evergreen, met hoofdkantoor in China, en ZIM, gevestigd in Israël. CNBC heeft om commentaar gevraagd.

De reden van de transporteurs achter hun weigering van Amerikaanse landbouwexport is een simpele: geld en het gebrek aan containers die nodig zijn om de Chinese export over de hele wereld te vervoeren. De export van Amerikaanse landbouwproducten is goedkoper om te verplaatsen en het duurt langer om te lossen, wat minder geld betekent. Vervoerders kunnen een grotere winst maken door de lege dozen terug te sturen naar China en ze te vullen met Chinese export. Die dozen kunnen dan het hogere tarief in rekening worden gebracht op de trans-Pacifische waterweg.

Peter Friedmann, uitvoerend directeur van de Agriculture Transportation Coalition, zei dat het besluit van het FMC om een ​​onderzoek te starten een welkom nieuws is voor een industrie die al verslagen is door de handelsoorlog.

“Het weigeren van export kan de reputatie van de Amerikaanse landbouwsector als betrouwbare handelspartner schaden”, aldus Friedmann. “Het vertraagt ​​ook de vrijgave van Amerikaanse exporten, en maakt ze duurder.”

Friedmann legde uit dat zodra een export wordt afgewezen, de exporteur alternatieve routes en havens moet vinden en moet betalen voor extra vrachtvervoer, chassishuur, opslagkosten en aanhouding en overliggeld.

“De aankondiging van FMC is een stap in de goede richting om het kapotte supply chain-systeem op te lossen”, aldus Friedmann. “Als deze export er niet uitkomt, of aanzienlijk wordt vertraagd, kan dit een impact hebben op het algemene handelstekort van de VS.”

Het Amerikaanse handelstekort bereikte in augustus het hoogste punt in 14 jaar. Louis Sola, een commissaris bij de FMC, zei dat het onderzoek van het bureau naar buitenlandse vervoerders Amerikaanse exporteurs zal helpen beschermen.

“Als we ons blijven richten op een natie van importconsumenten en nalaten te verzekeren dat exporteurs worden beschermd, is de basis van onze economie net zo gedoemd als het oude Rome”, zei Sola.

Het FMC onderzoekt ook boetes die buitenlandse vervoerders in rekening brengen voor het niet ophalen van vracht binnen de afgesproken tijd, bekend als overliggeld, evenals kosten voor het niet terugbrengen van lege containers binnen de gestelde tijd, ook wel detentie genoemd. Deze straffen treffen Amerikaanse vrachtwagenchauffeurs bijzonder hard.

“Dit aanvullende bevel zou, indien correct gevolgd door alle partijen, 98% van de incidenten van detentie en overliggeld aanpakken”, zei Sola. “De handhavingsmaatregel van vandaag zal ervoor zorgen dat alle partijen te goeder trouw handelen.”

Het onderzoek valt onder de nieuwe richtlijnen van de FMC, die de overlig- en detentiepraktijken van de rederijen en exploitanten van zeeterminals onderzoekt om te zien of deze “redelijk” zijn. Het FMC kan civielrechtelijke sancties vaststellen als het vaststelt dat de vervoerders in overtreding zijn.

Weston LaBar, CEO van de Harbor Trucking Association, zei dat de logistieke gemeenschap in Zuid-Californië dit jaar meer dan $ 100 miljoen aan boetes heeft betaald. De HTA heeft een coalitie geleid die uitstel van deze beschuldigingen eiste. Ze beweren dat de vervoerders het perfecte scenario hebben gecreëerd om te profiteren van inefficiëntie.

“De vervoerders maken winst op hun beperkingen”, zei LaBar. “Ze stellen de regels op voor wanneer je hun container kunt terugbrengen of ophalen, en ook die container weigeren en je aanklagen voor het vasthouden ervan. In elke andere branche zou detentie verboden zijn.”

LaBar zei dat terwijl de HTA de acties van de FMC toejuicht, het het verloren geld niet vervangt, vooral niet voor kleine Amerikaanse importeurs.

“We hebben gesproken met kleine Amerikaanse importeurs die hun winstmarges in het derde kwartaal hebben zien wegvagen door onredelijke detentie en overliggeld,” zei LaBar. Hij beschuldigde rederijen ervan dat ze boetes voor detentie en overliggeld omzetten in een bron van inkomsten, in plaats van deze praktijken te gebruiken om een ​​efficiënter internationaal scheepvaartsysteem te promoten, zoals bedoeld.

“We hebben de grootste consumenteneconomie ter wereld en hier zaken doen is een voorrecht”, aldus LaBar. “De vervoerders hebben alleen zichzelf de schuld. Het is tijd om dit kapotte systeem te repareren en Amerikaanse bedrijven en consumenten te beschermen.”

Plaats een reactie