Site pictogram Financieel.com

Fed zegt medio november te kunnen beginnen met ‘geleidelijk afbouwen’

Het Federal Open Market Committee heeft woensdag de notulen vrijgegeven van de vergadering van 21-22 september.

Tijdens de beleidsvormingssessie stemde de commissie unaniem om de benchmark voor kortetermijnleningen van de centrale bank op nul tot 0,25% te houden. Dat ging samen met de beslissing om de maandelijkse activa-aankopen op minimaal 120 miljard dollar te houden.

De verklaring na de vergadering gaf echter ook aan dat de Fed binnenkort misschien klaar zou zijn om de obligatie-aankopen in te perken, in een proces dat bekend staat als ‘tapering’. Markten keken naar de release van woensdag voor aanwijzingen over hoe leden over het probleem denken en wanneer de verlagingen zouden kunnen beginnen.

De commissie heeft ook de samenvatting van haar economische verwachtingen vrijgegeven, inclusief projecties voor BBP-groei, inflatie en werkloosheid. Leden hebben hun BBP-projecties voor dit jaar teruggeschroefd, maar hun inflatievooruitzichten verhoogd en aangegeven dat ze verwachten dat de werkloosheid lager zal zijn dan eerdere schattingen.

In de “dot plot” van de verwachtingen van individuele leden voor de rentetarieven, gaf de commissie aan dat ze al in 2022 zou kunnen beginnen met het verhogen van de rentetarieven. Markten prijzen momenteel de eerste renteverhoging in september, volgens de CME FedWatch-tool.

Dit is het laatste nieuws. Kom hier terug voor updates.

Word een slimmere belegger met CNBC Pro.
Ontvang aandelenselecties, analistenoproepen, exclusieve interviews en toegang tot CNBC TV.
Meld u aan om vandaag nog een gratis proefperiode te starten.

Mobiele versie afsluiten