Facebook annuleert grote evenementen tot en met juni 2021

By admin

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg spreekt op 17 oktober 2019 aan de Georgetown University in een ‘Conversation on Free Expression’ in Washington, DC.

Andrew Caballero-Reynolds | AFP | Getty Images

Facebook-CEO Mark Zuckerberg heeft donderdag aangekondigd dat het bedrijf zijn werknemers de hele zomer thuis laat werken en dat het pas in juli 2021 grote evenementen zal organiseren.

“De meeste Facebook-medewerkers hebben het geluk dat ze productief vanuit huis kunnen werken, dus voelen we ons verantwoordelijk om mensen die niet over deze flexibiliteit beschikken eerst toegang te geven tot gedeelde openbare bronnen”, schreef Zuckerberg in een bericht op Facebook. ‘Ik hoop dat dit helpt om de verspreiding van Covid-19 in te dammen, zodat we onze gemeenschappen veilig kunnen houden en snel weer aan de slag kunnen.’

De aankondiging van Zuckerberg schetst het plan van het bedrijf om werknemers weer aan het werk te krijgen. Facebook-werknemers zullen tot ten minste eind mei vanuit huis moeten werken, maar het bedrijf zal werknemers die om welke reden dan ook het gevoel hebben dat ze niet kunnen terugkeren, dan gedurende ten minste de zomer vanuit huis blijven werken. Facebook zal ook haar beleid van geen zakenreizen verlengen tot ten minste juni van dit jaar.

‘We weten dat de meeste mensen niet zo gemakkelijk vanuit huis kunnen werken als veel van onze medewerkers’, schreef Zuckerberg. “We weten ook dat wanneer de samenleving uiteindelijk weer opengaat, ze zich in gespreide golven langzaam moet openen om ervoor te zorgen dat de mensen die weer aan het werk gaan dit veilig kunnen doen en dat we de kans op toekomstige uitbraken minimaliseren.”

Bovendien zei het bedrijf dat het tot juni 2021 geen fysieke evenementen zal organiseren die uit 50 of meer mensen bestaan. Het bedrijf zal in plaats daarvan bijeenkomsten van die omvang organiseren als virtuele evenementen.

De aankondigingen van Zuckerberg zijn de laatste in een reeks stappen die Facebook heeft genomen om zijn werknemers te beschermen als reactie op de coronaviruspandemie.

In de afgelopen twee maanden heeft Facebook de jaarlijkse F8-conferentie voor softwareontwikkelaars geannuleerd, waarbij de meeste van zijn werknemers thuis moesten werken en werknemers $ 1.000 bonussen kregen voor hun behoefte aan thuiswerken en kinderopvang, zodat medewerkers videobellen via Portal apparaten en toegestaan ​​werknemers die tijd vrij moeten nemen om dit te doen.