FINANCIEEL.com

F1-training in Las Vegas geannuleerd nadat een kapotte afvoerafdekking de auto beschadigde

F1-training in Las Vegas geannuleerd nadat een kapotte afvoerafdekking de auto beschadigde

Baanfunctionarissen repareren een stuk circuit rondom een ​​afvoer, gezien vanaf de McLaren VISTA tijdens de training voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Las Vegas op het Las Vegas Strip Circuit op 16 november 2023 in Las Vegas, Nevada.

Jared C. Tilton – Formule 1 | Formule 1 |

De terugkeer van de Formule 1 naar Las Vegas verliep in chaos toen de openingstraining na slechts acht minuten actie werd afgelast vanwege een kapotte afvoerafdekking die de auto van Carlos Sainz beschadigde.

Toen de F1 voor het eerst sinds 1982 terugkeerde naar Las Vegas op een geheel nieuw circuit, werd een rode vlag gegooid door de Ferrari van racedirecteur Sainz, die aanzienlijke schade opliep nadat hij over het beschadigde deel van de baan op het rechte stuk was gereden.

Ocon’s Alpine liep vervolgens schade op onder de rode vlag toen hij het verspreide puin raakte dat was achtergelaten door het Sainz-incident.

Nog eens 11 minuten gingen voorbij voordat er werd besloten om de sessie te annuleren, waarna de tweede training twee uur werd verschoven van de geplande starttijd naar 10.00 uur. Het is ook met een derde verlengd tot 90 minuten.

In een verklaring van de FIA ​​stond eerder: “Na inspectie was het het betonnen frame rond een putdeksel dat het begaf.

“We moeten nu alle andere putdeksels controleren, wat enige tijd zal duren. We zullen met het lokale circuitingenieursteam bespreken hoe lang het zal duren om het probleem op te lossen en zullen een update geven met eventuele daaruit voortvloeiende wijzigingen in het schema.”

Tijdens de persconferentie van de teambaas onmiddellijk na de sessie beschreef Ferrari-baas Frederic Vasseur het incident als “onaanvaardbaar”, terwijl hij de schade aan de monocoque, de motor en de batterij van Sainz bevestigde.

Alpine bevestigde ondertussen dat het chassis van de auto van Ocon vervangen zou moeten worden.

De andere Ferrari van Charles Leclerc stond bovenaan de tijdenlijst toen de sessie werd stopgezet, maar de uiterst beperkte run gaf vrijwel geen idee wat de startvolgorde voor de rest van het weekend zal zijn.

Het incident is niet de eerste keer in de recente geschiedenis dat een F1-sessie door een dergelijk probleem wordt stopgezet.

De eerste training tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan van 2019 werd afgelast toen de Williams van George Russell tegen een afvoerdeksel raakte en beschadigd raakte.

Ook de openingssessie van de Canadese Grand Prix van dit seizoen werd al na vier minuten afgeblazen vanwege problemen met de camerabeelden van het circuit.

Wolff lanceert een gepassioneerde verdediging van de organisatoren van de Vegas GP

Mercedes-teambaas Toto Wolff bood een hartstochtelijke verdediging van de Grand Prix van Las Vegas, het eerste evenement dat de eigenaren van de commerciële F1-rechten, Liberty Media, zelf hebben georganiseerd en gepromoot.

Wolff reageerde boos op de vraag of de gebeurtenis “een blauw oog” was geweest voor de F1.

Hij zei: “Dat is geen blauw oog, dit is niets. Donderdagavond hebben we een vrije oefensessie die we niet doen.

‘Ze gaan de afvoerdeksels dichtmaken, en daar zal morgenochtend niemand meer over praten.

“Het is compleet belachelijk, compleet belachelijk. FP1 – hoe durf je überhaupt slecht te praten over het evenement dat de nieuwe standaard zet, nieuwe standaard voor alles.

“En dan heb je het over een afvoerdeksel dat is losgemaakt. Dat is al eerder gebeurd, dat is niets. Het is FP1.

Carlos Sainz (Ferrari) tijdens de eerste vrije training voorafgaand aan de Las Vegas Formule 1 Grand Prix op het Las Vegas Strip Circuit in Nevada.

Anp | Getty Images Sport |

“Geef eer aan de mensen die deze Grand Prix hebben opgezet, die deze sport veel groter hebben gemaakt dan ooit tevoren.

“Heb je ooit goed over iemand gesproken en een goed woord geschreven? Dat zou je ook moeten doen over al deze mensen die hier zijn geweest. Liberty heeft geweldig werk geleverd en alleen omdat in FP1 een afvoerdeksel is losgeraakt, mogen we niet zeuren.” .

“De auto is kapot. Dat is echt jammer voor Carlos. Het had gevaarlijk kunnen zijn. Dus tussen de FIA ​​en het circuit moet iedereen analyseren hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit niet meer gebeurt.

“Maar als we het hier hebben over het blauwe oog voor de sport op donderdagavond, daar kijkt toch niemand naar in Europese tijd.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert