Site pictogram Financieel.com

EV-start-up Rivian verslaat Tesla, GM en Ford als eerste autofabrikant die elektrische pick-up produceert

Rivian R1T elektrische vrachtwagen

Bron: Rivian

EV-start-up Rivian is de eerste autofabrikant die een elektrische pick-up op de consumentenmarkt brengt en verslaat Tesla, General Motors en anderen in wat naar verwachting een fel omstreden segment zal zijn in de komende jaren.

Rivian-oprichter en CEO RJ Scaringe tweette dinsdag dat de eerste R1T-pick-up van het bedrijf voor een klant vanmorgen van de lopende band reed in zijn fabriek in Normal, Illinois.

“Na maanden van preproductievoertuigen te hebben gebouwd, reed vanmorgen onze eerste klantauto van onze productielijn in Normal! De collectieve inspanningen van ons team hebben dit moment mogelijk gemaakt”, zei hij. “Ik kan niet wachten om deze in de handen van onze klanten te krijgen!”

Foto’s getweet door Scaringe tonen arbeiders juichen met verschillende R1T’s op de lopende band.

Een woordvoerster van Rivian bevestigde dat de geproduceerde voertuigen verkoopbaar zijn. Ze weigerde te praten over de plannen van het bedrijf om de productie op te voeren, inclusief hoeveel vrachtwagens er vandaag zijn geproduceerd en wie de eerste klanten zullen zijn die de voertuigen zullen ontvangen.

Het begin van de productie, die verschillende keren is uitgesteld, komt weken nadat het door Amazon en Ford Motor gesteunde bedrijf een vertrouwelijk conceptregistratieformulier voor een beursgang heeft ingediend.

Rivian zal naar verwachting de eerste van een handvol autofabrikanten zijn die volgend jaar een elektrische pick-up produceert. GM zal naar verwachting dit najaar verschijnen met de GMC Hummer EV-pick-up, mogelijk volgend jaar gevolgd door EV-start-up Lordstown Motors, Ford en vervolgens Tesla, die onlangs de leveringen van zijn Cybertruck van dit jaar naar eind 2022 heeft verschoven.

Mobiele versie afsluiten