Europa, Amerikaanse markten zouden 15% onder de dieptepunten van 2020 kunnen gaan

By admin

Een voetganger draagt ​​een beschermend gezichtsmasker terwijl ze op maandag 2 maart 2020 langs de London Stock Exchange in Londen, VK loopt.

Simon Dawson | Bloomberg | Getty Images

Markten, speciaal ontwikkelde markten, konden nog steeds nieuwe dieptepunten bereiken, ondanks veerkracht en winst tijdens de aanhoudende coronaviruscrisis, vertelde een strateeg deze week aan CNBC.

Amerikaanse aandelen stegen begin april toen de autoriteiten beleid aankondigden om de economie te ondersteunen, terwijl de Europese markten ook van de dieptepunten van maart zijn gestegen.

Maar Mark Jolley van CCB International Securities zei dat hij “niet zeker weet hoe lang het kan duren” en waarschuwde dat de aandelen dit jaar nog steeds zo’n 15% onder hun dieptepunt zouden kunnen dalen.

Hij schreef de veerkracht toe aan het vertrouwen in maatregelen van centrale banken en regeringen, maar zei dat hij niet inziet hoe de S&P 500 “op een record voorwaarts kan staan ​​(koers-winstverhouding)” in een tijd waarin de inkomsten dalen .

“Ik ben van mening dat de rally die we hebben gezien een bearmarkt-rally is,” vertelde Jolley, een strateeg, donderdag aan “Capital Connection” van CNBC.

“Het probleem is dat centrale banken de zwakte in de groei niet kunnen stoppen, ze kunnen de ernstige winstdaling die we nog steeds zullen krijgen niet stoppen en ze kunnen de wanbetalingen op bedrijfsobligaties niet stoppen,” voegde hij eraan toe.

Hoe markten in de toekomst presteren, kan afhangen van hoe “hoog” ze zijn, zei Jolley.

Hij noemde Hongkong als een voorbeeld van een markt die “niet ver” verwijderd is van de laagste in 2008 wat betreft prijs-boekratio’s, en zei dat het zijn dieptepunten zou kunnen “hertesten”.

‘Andere markten kunnen een stuk dieper gaan, met name in de ontwikkelde markten en vooral in Europa en de Verenigde Staten’, zei hij. ‘Ik denk dat ze misschien 10% kunnen gaan, 15% onder de dieptepunten die we al hebben gezien.’