Site pictogram Financieel.com

Emirates Airline, gestoken door stijgende brandstofprijzen, boekt verlies van $ 1,1 miljard dollar

Vliegtuigen geëxploiteerd door Emirates, op Dubai International Airport in de Verenigde Arabische Emiraten.

Christopher Snoek | Bloomberg | Getty Images

Dubai’s Emirates Airline boekte een verlies van $ 1,1 miljard in het jaar tot en met maart, een stijging ten opzichte van een verlies van $ 5,5 miljard het voorgaande jaar, ondanks stijgende vliegtuigbrandstofkosten die een ontluikend herstel in de wereldwijde luchtvaartsector dreigen te overschaduwen.

‘S Werelds grootste langeafstandsmaatschappij zei vrijdag dat de omzet met 91% is gestegen tot $ 16,1 miljard dollar, wat helpt om de verliezen te beperken, aangezien de reisvergrendelingen zijn versoepeld door de ergste pandemie van het coronavirus en de luchtvaartmaatschappij capaciteit heeft toegevoegd.

“2021-22 stond grotendeels in het teken van herstel, na het moeilijkste jaar in de geschiedenis van onze groep”, zei de voorzitter en algemeen directeur van de Emirates Group Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum in een verklaring op vrijdag.

“We verwachten dat de Groep in 2022-23 weer winstgevend zal zijn en werken er hard aan om onze doelstellingen te halen, terwijl we tegenwind zoals hoge brandstofprijzen, inflatie, nieuwe COVID-19-varianten en politieke en economische onzekerheid nauwlettend in de gaten houden. “

De luchtvaartmaatschappij had eind maart vluchten naar 140 bestemmingen hervat, maar de stijging van de brandstofprijzen – tot dusver dit jaar met meer dan 50% – blijft de door pandemie geteisterde luchtvaartsector uitdagen. Emirates zei dat de brandstofrekening meer dan verdubbelde tot $ 3,8 miljard dollar, aangezien de prijs van olie en vliegtuigbrandstof de afgelopen kwartalen enorm is gestegen.

“Het is erg moeilijk om vast te stellen waar die prijs zal stoppen, of hoe ver deze zal dalen”, vertelde sjeik Ahmed dinsdag in een interview aan CNBC toen hem werd gevraagd naar de prijs van brandstof. “Dat heeft grote gevolgen voor de luchtvaartindustrie”, voegde hij eraan toe, en zei dat de geopolitiek en de Russische invasie van Oekraïne een aanzienlijke invloed hadden op de brandstofprijzen.

Emirates zei dat brandstof goed was voor 23% van de bedrijfskosten gedurende het jaar, vergeleken met slechts 14% in 2020-21.

“De relatief recente heropening van belangrijke markten in Azië is de sleutel tot het herstel van Emirates”, vertelde Alex Macheras, een onafhankelijke luchtvaartanalist, aan CNBC. “Er zullen uitdagingen blijven bestaan ​​nu China’s lockdowns aanhouden, zorgen over de vloot te midden van Boeing 777-vertragingen en een wereldwijde crisis van de kosten van levensonderhoud die meer zichtbaar zal zijn [in terms of impacts] aan luchtvaartmaatschappijen deze winter.”

Pad naar IPO

Emirates Group, waar Emirates en zijn luchtdienstbedrijf Dnata deel van uitmaken, boekte een jaarlijks verlies van $ 1 miljard dollar, ondanks dat Dnata weer winstgevend werd. De groepsomzet steeg met 86% tot $ 18,1 miljard, en de groep sloot het jaar af met een verbetering van 30% in zijn kassaldo tot $ 7 miljard dollar.

Sheikh Ahmed vertelde CNBC dat de groep nu van plan is om de regering van Dubai een deel van de bijna $ 4 miljard aan noodhulp terug te betalen die het op het hoogtepunt van de pandemie in de luchtvaartmaatschappij heeft gepompt.

“Dat was goed besteed geld”, zei hij. “Als de zaken doorgaan zoals ze nu zijn… kunnen we terugbetalen wat de regering in het bedrijf heeft geïnjecteerd.”

Het komt te midden van hernieuwde speculatie dat Emirates of haar dochterondernemingen door de regering van Dubai zouden kunnen worden afgeluisterd om naar de beurs te gaan, en toetreden tot een lijst van bedrijven die al zijn bestemd voor een beursgang als onderdeel van een druk onder regeringen in de regio om hun staatsbedrijven openbaar te maken.

“Ik weet zeker dat er in de toekomst misschien Emirates op de markt komt en dat mensen de aandelen kunnen kopen”, zei sjeik Ahmed. ‘Dat noem ik niet,’ voegde hij eraan toe, maar stopte met het aanbieden van verdere plannen.

Dubai Airports, de thuisbasis van Emirates, trok in het eerste kwartaal 13,6 miljoen passagiers, volgens nieuwe gegevens die donderdag zijn vrijgegeven. Paul Griffiths, CEO van Dubai Airports, vertelde CNBC dat het luchtpassagiersverkeer in Dubai in 2024, een jaar eerder dan eerder verwacht, het pre-pandemische niveau kan bereiken, een jaar eerder dan eerder werd verwacht, waardoor Emirates door het herstel de wind in de zeilen krijgt.

Mobiele versie afsluiten