FINANCIEEL.com

Elon Musk zegt dat Twitter tijdelijk het aantal posts zal beperken dat gebruikers per dag kunnen bekijken, daarbij verwijzend naar ‘systeemmanipulatie’

Elon Musk zegt dat Twitter tijdelijk het aantal posts zal beperken dat gebruikers per dag kunnen bekijken, daarbij verwijzend naar ‘systeemmanipulatie’

Jaap Ariens | Nurfoto |

Elon Musk zei zaterdag dat Twitter-gebruikers slechts een bepaald aantal berichten per dag kunnen lezen vanwege “extreme niveaus van gegevensschrapen” en “systeemmanipulatie” op het platform.

De CEO van Tesla en SpaceX, die uitvoerend voorzitter en CTO van Twitter is, zei dat de limieten tijdelijk zijn, maar dat geverifieerde accounts 8.000 berichten per dag kunnen lezen, niet-geverifieerde accounts 800 berichten per dag en nieuwe niet-geverifieerde accounts kunnen dat doen. beperkt blijven tot het lezen van 400 berichten per dag.

Later op de dag tweette Musk dat de limieten opnieuw zouden worden verhoogd: “Nu naar 10k, 1k & 0,5k.”

Musk zei niet precies wanneer die beperkingen worden verhoogd of volledig worden opgeheven. Hij verhoogde de limieten twee keer ten opzichte van de vorige tarieven die hij eerder op zaterdagmiddag had vastgesteld.

De tweet van Musk komt op het moment dat duizenden gebruikers problemen meldden toen ze zaterdag probeerden toegang te krijgen tot Twitter, de laatste wijdverspreide storing sinds hij de sociale-mediasite eind vorig jaar verwierf.

Veel gebruikers die probeerden toegang te krijgen tot of inhoud op de Twitter-website of mobiele app te plaatsen, kregen de foutmelding ‘Tarieflimiet overschreden’ of ‘Kan tweets niet ophalen’. Vanaf 11.00 uur ET meldden meer dan 7.300 mensen problemen met Twitter op de website Downdetector.

Twitter reageerde op het verzoek van CNBC om commentaar met een automatisch antwoord. Het is niet meteen duidelijk of de storing van de site verband houdt met het nieuwe beleid voor beperkt lezen van Twitter.

De sociale-mediasite begon vrijdag ook de toegang te beperken tot inhoud die beschikbaar was voor gebruikers zonder account. Twitter stond mensen eerder toe om openbare profielen en tweets te bekijken, zelfs als ze niet waren ingelogd, maar ze krijgen nu onmiddellijk een inlogvenster te zien.

Muskus zei in een tweet Vrijdag was die “drastische en onmiddellijke actie” nodig vanwege “EXTREME” niveaus van gegevensschrapen. Hij voegde eraan toe dat de beperkingen “binnenkort worden ontgrendeld”, maar de inhoud bleef vanaf zaterdagmiddag beperkt.

De storing van zaterdag is niet de eerste keer dat Twitter de afgelopen maanden technische problemen heeft gehad. In februari konden gebruikers gedurende ongeveer 90 minuten geen berichten op de site plaatsen nadat ze een bericht hadden ontvangen met de tekst: “Je hebt de dagelijkse limiet voor het verzenden van tweets overschreden.” In maart konden gebruikers tijdelijk niet op links klikken of afbeeldingen laden.

Andere storingen vielen samen met meldingen van sluiting van een datacenter en massale ontslagen bij Twitter, waarvan Musk beweerde dat deze noodzakelijk waren voor de financiële gezondheid van het bedrijf.

CORRECTIE: Dit artikel is bijgewerkt om aan te tonen dat Elon Musk niet langer CEO van Twitter is. Hij is CEO van Tesla en SpaceX.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert