FINANCIEEL.com

Elon Musk legt uit waarom hij Twitter rebrandt naar X

Elon Musk legt uit waarom hij Twitter rebrandt naar X

Jaap Ariens | Nurfoto |

Elon Musk legde onlangs uit waarom hij besloot om Twitter om te dopen naar X en merkte op dat het meer is dan alleen een naamswijziging. In plaats daarvan vertegenwoordigt het zijn plannen om een ​​’alles-app’ te maken.

“Twitter is overgenomen door X Corp, zowel om de vrijheid van meningsuiting te waarborgen als om X, de alles-app, te versnellen. Dit is niet simpelweg een bedrijf dat zichzelf een andere naam geeft, maar hetzelfde doet”, legde Musk uit in een na Maandag nacht.

“De Twitter-naam was logisch toen het slechts berichten van 140 karakters waren die heen en weer gingen – zoals tweetende vogels – maar nu kun je bijna alles posten, inclusief enkele uren video. In de komende maanden zullen we uitgebreide communicatie toevoegen en de mogelijkheid om je hele financiële wereld te besturen. De Twitter-naam slaat nergens op in die context, dus we moeten afscheid nemen van de vogel. “

Het is een stap die bedrijfsanalisten als riskant beschouwen, waarmee de jarenlange branding achter de blauwe vogel van Twitter ongedaan wordt gemaakt. Twitter heeft al moeite om adverteerders vast te houden, aangezien de wijzigingen van Musk aan de site sommigen hebben doen vrezen dat het geen veilige plek is voor merken om op de markt te brengen.

Musk heeft onlangs voormalig NBCUniversal-reclamemanager Linda Yaccarino aangenomen als CEO, gezien als een stap om adverteerders gerust te stellen. In een bericht aan het personeel op maandag zei Yaccarino over de naamswijziging: “Ons gebruik is ongekend hoog en we zullen onze hele gemeenschap blijven verrassen met nieuwe ervaringen op het gebied van audio, video, messaging, betalingen, bankieren – het creëren van een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen.”

Openbaarmaking: NBCUniversal is het moederbedrijf van CNBC.

Abonneer je op CNBC op YouTube.

BEKIJK: Elon Musk vermoordt Twitter-naam voor ‘X’ super-app

Elon Musk vermoordt Twitter-naam voor super-app 'X'

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert