FINANCIEEL.com

Elon Musk hernoemt Twitter naar ‘X’, vervangt het iconische vogellogo

Elon Musk hernoemt Twitter naar ‘X’, vervangt het iconische vogellogo

Een beeltenis van Elon Musk is te zien op een mobiel apparaat met de X- en Twitter-logo’s op de achtergrond in deze foto-illustratie op 23 juli 2023 in Warschau, Polen.

Jonathan Raa | Nurfoto |

Twitter-eigenaar Elon Musk veranderde maandag officieel het beroemde vogellogo van het bedrijf in een “X” als onderdeel van een ingrijpende rebranding die hij aangekondigd op de sociale mediasite in het weekend.

Musk, die het platform eind vorig jaar voor 44 miljard dollar verwierf, schreef in een bericht op zondag dat het bedrijf binnenkort “het twittermerk en geleidelijk alle vogels vaarwel zou zeggen”. Vanaf maandag leidt het domein X.com gebruikers echter naar de startpagina van Twitter Twitter. com blijft ook live. Branding in de mobiele app is voor veel gebruikers nog niet veranderd.

De overgang van Twitter naar X weerspiegelt de visie van Musk om het platform om te vormen tot wat hij een ‘alles-app’ heeft genoemd. Twitter-CEO Linda Yaccarino schreef zondag in een post dat X “gecentreerd zal zijn in audio, video, messaging, betalingen/bankieren”. Ze voegde eraan toe dat het platform ook zal worden aangedreven door kunstmatige intelligentie.

Het bedrijf begon in april met de overgang naar X, toen de naam van Twitter Inc. veranderde in X Corp., volgens gerechtelijke documenten.

Musk, die als uitvoerend voorzitter en CTO van het bedrijf fungeert, zei maandag dat tweets nu “x-en” zullen heten, maar toen hem werd gevraagd hoe retweets zouden worden genoemd, schreef hij dat het “concept opnieuw moet worden overwogen”.

Hij deelde maandag een foto van het X-logo dat op het hoofdkantoor van het bedrijf was geprojecteerd.

De Tesla De CEO tweette zondag dat hij van de letter “x” houdt en dat zijn affiniteit ervoor niet nieuw is, volgens zijn andere zakelijke ondernemingen. SpaceX, de raketfabrikant van Musk, heeft ook een X als logo, en Musk lanceerde onlangs een nieuwe kunstmatige intelligentie-startup genaamd xAI, met het verheven doel om “de ware aard van het universum te begrijpen”.

Musk was ook medeoprichter van PayPal, dat voorheen X.com heette voordat het in 2001 een nieuwe naam kreeg. Hij kocht het domein in 2017 terug van PayPal.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert