Elektriciteitsbedrijf Lucid Motors gaat naar de beurs in een blanco-cheque-fusie van $ 11,8 miljard

De Lucid Air sedan, die naar verwachting volgend jaar in productie gaat in een fabriek die in Arizona wordt gebouwd.

Helder

Lucid Motors, een bedrijf voor elektrische voertuigen, is van plan om naar de beurs te gaan tegen een gecombineerde aandelenwaardering van $ 11,75 miljard en $ 24 miljard pro-forma eigen vermogen door middel van een omgekeerde fusie met een blanco cheque-bedrijf dat is opgericht door de ervaren investeringsbankier Michael Klein.

De deal tussen het in Newark, Californië gevestigde Lucid en Churchill Capital Corp IV is de grootste in een reeks van dergelijke koppelingen waarbij EV-bedrijven en blanco-chequebedrijven betrokken zijn, ook wel bekend als speciale acquisitiebedrijven of SPAC’s.

Eerdere SPAC-deals met EV-start-ups zoals Nikola, Fisker en Lordstown Motors leverden pro-formawaarderingen op van minder dan $ 4 miljard, maar Lucid is verder weg dan die bedrijven. Lucid zal dit voorjaar zijn eerste auto afleveren – een luxe sedan genaamd de Air -.

De deal zal ongeveer $ 4,4 miljard aan contanten genereren voor uitbreidingsplannen voor Lucid, inclusief de huidige fabriek in Arizona.

De aandelen van CCIV daalden met ongeveer 30% tot $ 40 bij langdurige handel.

Lucid wordt geleid door ex-Tesla engineering executive en automotive veteraan Peter Rawlinson, die in 2013 bij het bedrijf kwam als chief technology officer voordat hij in april 2019 CEO aan zijn verantwoordelijkheden toevoegde. Hij zal die functies blijven vervullen na de verwachte sluiting van de deal in de tweede kwartaal, aldus de bedrijven.

Lucid werd in 2007 opgericht als Atieva, een naam die het nu gebruikt voor zijn technische en technische tak die batterijen levert aan het elektrische racecircuit Formule E.Het bedrijf richtte zich eerst op elektrische batterijtechnologie voordat het zijn naam veranderde en in 2016 overging op een fabrikant van elektrische voertuigen. , drie jaar nadat Rawlinson bij het bedrijf kwam om de technologische ontwikkeling te leiden.

Lucid had enige moeite met het verkrijgen van kapitaal om zijn plannen te financieren tot september 2018, toen het $ 1 miljard ontving van het soevereine vermogensfonds van Saudi-Arabië.

Rawlinson beschreef vorig jaar SPAC-deals als snel geld, maar niet genoeg kapitaal om een ​​voertuig intern in productie te nemen, wat ertoe heeft geleid dat bedrijven zoals Fisker contractfabrikanten zoeken.

Voorafgaand aan de aankondiging met het bedrijf van Klein, zei Rawlinson dat het bedrijf de financiering had om de Air te gaan produceren in een fabriek in Casa Grande, Arizona, ten zuidoosten van Phoenix.

De nieuwe financiering zal naar verwachting Lucid helpen bij zijn uitbreidingsplannen. Rawlinson verwacht dat de Air de katalysator zal zijn voor een reeks toekomstige volledig elektrische voertuigen, waaronder een SUV die begin 2023 in productie gaat en later meer betaalbare voertuigen.

Lucid heeft momenteel bijna 2.000 mensen in dienst, met 3.000 werknemers die naar verwachting tegen het einde van 2022 in de VS zullen worden toegevoegd, aldus het bedrijf.

De deal omvat een totale investering van ongeveer $ 4,6 miljard. Het wordt gefinancierd door $ 2,1 miljard in contanten van CCIV en een $ 2,5 miljard volledig toegezegde PIPE tegen $ 15 per aandeel door het soevereine vermogensfonds van Saudi-Arabië en door fondsen en rekeningen beheerd door BlackRock, Fidelity en anderen.

Plaats een reactie