FINANCIEEL.com

Einde van een tijdperk nu de laatste Fiesta van de band rolt

Einde van een tijdperk nu de laatste Fiesta van de band rolt

Ford Fiesta’s afgebeeld in een fabriek in Keulen, Duitsland, op 14 februari 2023.

Alex Kraus | Bloomberg |

De laatste doorwaadbare plaats De Fiesta rolt vrijdag van de productielijn en markeert het einde van een tijdperk waarin de auto een steunpilaar werd van miljoenen bestuurders over de hele wereld.

De Fiesta is verkocht in meer dan 50 landen, met meer dan 22 miljoen geproduceerde voertuigen sinds 1976, maar vrijdag zal de laatste nieuwe geproduceerd worden.

Om het belang ervan te benadrukken, zal de autogigant de laatste twee Fiesta’s vasthouden en ze in zijn klassieke wagenparken in het VK en Duitsland plaatsen.

“Bij Ford in Europa gaan we snel over op een elektrische toekomst”, zei een woordvoerder van Ford in een verklaring.

“Als onderdeel van deze overgang wordt de productie van de Fiesta in Keulen, Duitsland, op 7 juli 2023 stopgezet en begint een nieuw tijdperk in het Keulen Electric Vehicle Center”, voegden ze eraan toe.

Vorig jaar kondigde Ford in een aankondiging aan dat de productie van de Fiesta, een kleinere auto met een opvallend design, zou worden gestaakt.

Het bedrijf volgt een elektrificatiestrategie en heeft eerder gezegd dat al zijn personenauto’s in Europa “tegen midden 2026 emissievrij zullen zijn”. Het streeft naar een volledig elektrische line-up in Europa tegen 2030.

Deze stappen komen omdat landen in Europa proberen af ​​te stappen van voertuigen die fossiele brandstoffen gebruiken.

Het VK wil bijvoorbeeld de verkoop van nieuwe diesel- en benzineauto’s en bestelwagens tegen 2030 stopzetten en zal vanaf 2035 eisen dat alle nieuwe auto’s en bestelwagens geen uitlaatemissies hebben.

De Europese Unie, die het VK op 31 januari 2020 verliet, probeert ook de uitstoot van wegtransport te verminderen.

De Ford Fiesta heeft in de loop der jaren een aantal ontwerpwijzigingen ondergaan.

Nationaal Motormuseum/Erfgoedafbeeldingen | Hulton-archief |

In een commentaar dat via e-mail naar CNBC werd gestuurd, zei David Leggett, auto-analist bij GlobalData, dat er “een marktverschuiving in Europa naar compacte SUV’s” was geweest.

“In het geval van Ford verkoopt het liever zijn Puma met een hogere marge dan kleine hatchbacks”, voegde hij eraan toe. “Ook de Ford Focus verdwijnt in 2025 uit de Europese dealers.”

Leggett voerde aan dat de rationalisatie van modellijnen gedeeltelijk weerspiegelde “de behoefte aan meer investeringen in geëlektrificeerde modellen”.

“Het wereldwijde tekort aan halfgeleiders dat volgde op de pandemie versnelde ook de trend, aangezien fabrikanten prioriteit gaven aan hun modellen met een hogere marge om fabrieken te verlaten”, zei hij.

“Kleine hatchbacks zoals de Fiesta hebben notoir kleine marges”, voegde hij eraan toe. “Zodra de volumes teruglopen, kunnen ze al snel onhoudbaar lijken.”

Leggett sprak ook over de intensivering van de concurrentie en merkte op dat er een “golf van Chinese EV’s” op komst was. “Kortom, er is geen echte reden voor de investering om een ​​modelreeks als de Fiesta te vernieuwen. Net als de Focus heeft hij zijn langste tijd gehad in de zon. Het was echter een geweldige auto voor Ford.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert